Διεθνή

Οι ΗΠΑ έδωσαν 83 δις δώρο για Εβραϊκό Πάσχα σε Ουκρανία Εβραίου Ζελένκσι και Ισραήλ. Πριν ο Ζελένσκι συνάντησε κονκλάβιο ραβίνων. ΒΙΝΤΕΟ

Οι ΗΠΑ έδωσαν 83 δις δώρο για Εβραϊκό Πάσχα ( αρχίζει από αύριο 22 Απριλίου) σε Ουκρανία Εβραίου Ζελένκσι και Ισραήλ. Πριν ο Ζελένσκι συνάντησε κονκλάβιο ραβίνων. ΒΙΝΤΕΟ

Ο Ζελένσκι συναντήθηκε με εκπροσώπους της Εβραικής Κοινότητας πολλούς ραβίνους της Ουκρανίας λίγο πριν οι ΗΠΑ του κάνουν το δώρο για το Εβραϊκό Πάσχα το δώρο μαμούθ των 61 δις δολάρια. Αντίστοιχο δώρο για Εβραϊκό Πάσχα ο Μπάιντεν έκανε και στο Ισραήλ ύψους 26 δις δολάρια για να συνεχίσει τη Γενοκτονία όπου 15.000 παιδιά σκοτώθηκαν ως τώρα.

Ο Ζελένσκι στη συνάντηση με ραβίνους: ”Πρώτα από όλα θέλω να σας ευχαριστήσω για μια τέτοια πρόσκληση σε ένα meeting για την πρόσκληση και γι αυτή τη σημαντική ημέρα, ημέρα που όλοι οι Εβραίοι ανά τον κόσμο συναθροίζονται και είναι σημαντικό γι αυτούς να γιορτάσουν το Πάσχα και μιλούν για την απελευθέρωση του Ιουδαϊκού λαού από τη σκλαβιά μιλούν πολύ για την ελευθερία και επίσης αυτή είναι πολύ σημαντική σήμερα για την Ουκρανία που μάχεται για την ελευθερία της. Η Ιουδαϊκή Κοινότητα υποστήριξε την Ουκρανία στην μάχη για την ελευθερία για χάρη όλων των παιδιών μας για χάρη του μέλλοντός μας . Σας ευχαριστώ και πάλι για τη συνάντηση.”

Μετά από αυτή τη συνάντηση με το κονκλάβιο των ραβίνων ο Εβραίος Ζελένσκι πήρε τον πασχαλινό μπουναμά από Βουλή Αντιπροσώπων ΗΠΑ.

dimpenews.com

Back to top button