Διεθνή

Ο άνθρωπος με τον καθετήρα… η δημοκρατία του καθετήρα!!

Ο άνθρωπος με τον καθετήρα κυκλοφορεί ανάμεσα μας….. στο δρόμο μπαίνει στα αστικά περιμένει στη στάση μέσα στον ήλιο όχι της δικαιοσύνης το νοητό αλλά τον ήλιο της αδικίας της ταξικής αδικίας που γίνεται όσο περνάει ο καιρός και πιο αδυσώπητης..

Ήταν μεσημέρι ώρα αιχμής στην πόλη. Σαν Μπεκετικοί ήρωες περιμέναμε για ώρα στο παγκάκι να περάσει κάποιο λεωφορείο από αυτά τα στιλ Ινδίας που σου κόβεται η ανάσα από το συνωστισμό και κατεβαίνεις πάντα νωρίτερα από τον προορισμό μην αφήσεις την τελευταία σου πνοή μέσα στην αθλιότητα ενός κράτους φάντασμα που συστηματικά και επιδεικτικά εγκληματικά παραμελεί τους πολίτες τρίτης κατηγορίας που χρησιμοποιούν ακόμη αστικό..

Φάνηκε στη στάση όχι το λεωφορείο αλλά ο άνθρωπος με το καθετήρα σαν σκηνή από ταινία.. Όρθιος στάθηκε διακριτικά πιο παράμερα ένιωθε ότι ενοχλεί.. Κανείς δεν του μιλούσε δεν τον ρώτησε ….

Του λέω

-ντρέπομαι

μου λέει

-εγώ ντρέπομαι

Του λέω

-εγώ ντρέπομαι για όλους εμάς..

Και μου είπε την ιστορία του μεσήλικας 50-60 πετσί και κόκκαλο από την καλοπέραση και την αρρώστια…

Μου είπε πως περιμένει 7 μήνες για εγχείρηση , ότι θα έχει τον καθετήρα ως την εγχείρηση ότι ακόμη δεν τον έβαλαν στη λίστα… Μου είπε ότι ακόμη κι όταν πάει για αλλαγή καθετήρα στο νοσοκομείο πάντα με αστικό πρέπει να έχει κλείσει ραντεβού…

Σουρεάλ κατάσταση..απροσδόκητο σκηνικό στο κέντρο της πόλης…

Μου είπε για το χάος στα νοσοκομεία για ην υποστελέχωση ότι πάει από νοσοκομείο σε νοσοκομείο …. Παντελής απουσία κοινωνικού κράτους , κράτους πρόνοιας και κοινωνικών υπηρεσιών..

Μου είπε ότι ό,τι έπαθε το έπαθε από τα βαρη που σήκωνε δούλεψε 20 χρόνια σε μετακομίσεις. Από την προφορά του κατάλαβα ότι μπορεί να ήταν και ”Ρωσοπόντιος”… πεταμένος στο δρόμο..

Την ώρα που άλλοι βγάζουν το σκύλο τους κι άλλοι βολτάρουν με ύφος ευρωπαικό το ποδήλατό τους αυτός παράμερα ταπεινωμένος βγαίνει με τον καθετήρα..

όπου φτωχός και η μοίρα του…..

η δημοκρατία του καθετήρα….

και λεωφορείο ο Πόνος…

dimpenews.com

Back to top button