breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Ο μεγαλύτερος παραγωγός φρέσκων αυγών στις ΗΠΑ σταμάτησε την παραγωγή στο Τέξας μετά από εντοπισμό γρίπης των πτηνών

Ο μεγαλύτερος παραγωγός φρέσκων αυγών στις ΗΠΑ δήλωσε την Τρίτη ότι διέκοψε προσωρινά την παραγωγή σε εργοστάσιο του Τέξας μετά τον εντοπισμό της γρίπης των πτηνών σε κοτόπουλα και αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο ιός είχε επίσης εντοπιστεί σε εγκατάσταση πουλερικών στο Μίσιγκαν.

Η Cal-Maine Foods, Inc. με έδρα το Ridgeland του Μισισιπή ανέφερε σε δήλωση ότι περίπου 1,6 εκατομμύρια όρνιθες ωοπαραγωγής και 337.000 πουλάδες, περίπου το 3,6% του συνολικού κοπαδιού της, καταστράφηκαν μετά τη μόλυνση, τη γρίπη των πτηνών, σε μια εγκατάσταση στο Parmer. Κομητεία, Τέξας.

Το εργοστάσιο βρίσκεται στα σύνορα Τέξας-Νέου Μεξικού στο Texas Panhandle περίπου 85 μίλια (137 χιλιόμετρα) νοτιοδυτικά του Amarillo και περίπου 370 μίλια (595 χιλιόμετρα) βορειοδυτικά του Ντάλας. Η Cal-Maine είπε ότι πουλάει τα περισσότερα από τα αυγά της στις νοτιοδυτικές, νοτιοανατολικές, μεσοδυτικές και μεσοδυτικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Η Εταιρεία συνεχίζει να συνεργάζεται στενά με ομοσπονδιακούς, κρατικούς και τοπικούς κυβερνητικούς αξιωματούχους και εστιασμένες βιομηχανικές ομάδες για τον μετριασμό του κινδύνου μελλοντικών εστιών και την αποτελεσματική διαχείριση της απόκρισης», ανέφερε η δήλωση.

«Η Cal-Maine Foods εργάζεται για να εξασφαλίσει την παραγωγή από άλλες εγκαταστάσεις για να ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση στους πελάτες της», ανέφερε η δήλωση.

Η ανακοίνωση της Cal-Maine έρχεται μια ημέρα αφότου οι κρατικοί υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ένα άτομο είχε διαγνωστεί με γρίπη των πτηνών αφού ήρθε σε επαφή με αγελάδες που υποτίθεται ότι είχαν μολυνθεί και ότι ο κίνδυνος για το κοινό παραμένει χαμηλός. Η ανθρώπινη περίπτωση στο Τέξας σηματοδοτεί την πρώτη γνωστή παγκοσμίως περίπτωση ατόμου που μολύνθηκε με αυτή την εκδοχή της γρίπης των πτηνών από θηλαστικό, δήλωσαν ομοσπονδιακοί υγειονομικοί αξιωματούχοι.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Γεωργίας, Τζένιφερ Χόλτον δήλωσε την Τρίτη ότι ο νόμος της πολιτείας απαγορεύει στο υπουργείο να αποκαλύψει τον τύπο των πουλερικών στις εγκαταστάσεις. Η εγκατάσταση έχει τεθεί σε καραντίνα και το τμήμα δεν προβλέπει διακοπές στις αλυσίδες εφοδιασμού σε ολόκληρη την πολιτεία, είπε η Χόλτον.

Αγελάδες γαλακτοπαραγωγής στο Τέξας και στο Κάνσας αναφέρθηκε ότι μολύνθηκαν από γρίπη των πτηνών την περασμένη εβδομάδα – και οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι γεωργίας επιβεβαίωσαν αργότερα μολύνσεις σε ένα κοπάδι γαλακτοπαραγωγής του Μίτσιγκαν που είχε πρόσφατα παραλάβει αγελάδες από το Τέξας. Ένα κοπάδι γαλακτοπαραγωγής στο Αϊντάχο προστέθηκε στη λίστα αφού οι ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι γεωργίας επιβεβαίωσαν την ανίχνευση γρίπης των πτηνών σε αυτά, σύμφωνα με δελτίο τύπου της Τρίτης από το USDA.

PrimeNews.

Back to top button