Διεθνή

Το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ η απόφαση ελήφθη (κρατικό ιρανικό πρακτορείο IRNA). Oι ΗΠΑ στέλνουν το αεροπλανοφόρο Eisenhower ν’ αναχαιτίσει την καταιγίδα κατά Ισραήλ.

Το Ιράν θα χτυπήσει το Ισραήλ .. o κύβος ερρίφθη η απόφαση ελήφθη λέει τώρα το κρατικό ιρανικό πρακτορείο IRNA

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Ιράν IRNA (επίσημο κανάλι του Ιράν) αναφέρει ότι «ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί το Ισραήλ», προσθέτοντας ότι η τελική απόφαση για το πώς θα απαντήσει έχει ήδη ληφθεί.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες μετακινούν επίσης το αεροπλανοφόρο USS Eisenhower πιο κοντά στο Ισραήλ, πιθανότατα σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν μια ιρανική επίθεση.

Η αμερικανική ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου Eisenhower και πλοία του συνασπισμού κατά των Χούθι βρίσκονται στην Ερυθρά Θάλασσα στα ανοικτά των ακτών της Σαουδικής Αραβίας (νότια της Τζέντα)

  • Το γαλλικό αεροπλανοφόρο CDG/Charles-de-Gaulle και η ναυτική ομάδα του ΝΑΤΟ τοποθετούνται στην Ανατολική Μεσόγειο (επίσημα για αποτρεπτική αποστολή στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ).
  • Σε θέσεις μάχης κατά Ιράν αν απειληθεί το Ισραήλ…

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Yoav Gallant είπε στον Υπουργό Άμυνας ΗΠΑ Lloyd Austin ότι «μια άμεση ιρανική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος θα αναγκάσει το Ισραήλ να απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο εναντίον του Ιράν».

dimpenews.com

Back to top button