breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Το νέο «Κίνημα Ευγονικής» κατά των ανθρώπων – Μέρος 3ο

Το δίκτυο βιοτεχνολογίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θέλει να επεξεργαστεί το γονιδίωμά σας για να σας κάνει… καλύτερο άνθρωπο

 

Κίνημα Ευγονικής: Ελπίζω μέχρι τώρα να είχατε όλοι την ευκαιρία να διαβάσετε τα Μέρη 1ο και 2ο. Μπορεί να θέλετε να κάτσετε αναπαυτικά για τα επόμενα μέρη, δεν είναι πολύ σύντομα, αλλά θα αξίζουν τον κόπο…

Για να σας δείξω πού θα πάμε στη συνέχεια, θα προσπαθήσω να το περιγράψω με τον τρόπο που έκαναν μερικά μιμίδια κατά τη διάρκεια της COVID, περιγράφοντας τους “ασφαλείς και αποτελεσματικούς” ισχυρισμούς που ανακαλούνται γρήγορα.

• Είναι απλώς ένα εμβόλιο

• Μένει στο μπράτσο

• Διαρκεί μόνο λίγες μέρες

• Δεν ενσωματώνεται στο γονιδίωμα

• Δεν είναι γονιδιακή θεραπεία

• Δεν υπάρχει DNA στο εμβόλιο

• Δεν πηγαίνει στον πυρήνα του κυττάρου

• Είναι ασφαλές στην εγκυμοσύνη και δεν πηγαίνει στον πλακούντα

• Δεν μένει στο μπράτσο, πάει παντού, αλλά αυτό είναι καλό

•Υπάρχει μόλυνση από πλασμίδια, αλλά είναι μόνο σε μικρές δόσεις και δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι προκαλεί βλάβη

•Εντάξει, πηγαίνει στον πλακούντα, αλλά αυτό σημαίνει ότι προστατεύεται και το μωρό

-—[ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΤΩΡΑ]—-

• Εντάξει είναι γονιδιακή θεραπεία, αλλά τη χρησιμοποιούμε εδώ και χρόνια και είναι ασφαλής και αποτελεσματική, χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες να έχουν εντοπιστεί μετά από δισεκατομμύρια δόσεις.

• Η τεχνολογία LNP ήταν ολοκαίνουργια και δεν είχε δοκιμαστεί, αλλά ήταν ασφαλής και

• αποτελεσματική χωρίς να έχουν εντοπιστεί ανεπιθύμητες ενέργειες μετά από δισεκατομμύρια δόσεις.

• Η ίδια τεχνολογία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την επεξεργασία γονιδίων CRISPR, η οποία είναι πλέον εγκεκριμένη από τον FDA και σε συνδυασμό με την τεχνολογία LNP μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή ενός μόνιμου εμβολίου, έτι ώστε δεν θα χρειάζεται ποτέ να “ενημερωθείτε” με ενισχυτικές και επαναλαμβανόμενες ενέσεις.

Επειδή, όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν πραγματικά τα 2 δευτερόλεπτα ενός τρυπήματος με βελόνα που έκαναν τον μισό πληθυσμό του πλανήτη να απορρίψει τη νέα θεραπεία μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή η υποχρεωτικότητα του εμβολίου και καμία σχέση με το γεγονός ότι οι περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν απορρίψει μια νέα γονιδιακή θεραπεία, αν ήξεραν τι ήταν στην πραγματικότητα…

Όχι, καθηγήτρια Meghan Murthy, δεν ήταν φόβος για μια βελόνα. Ήταν η συνειδητοποίηση ότι προσπαθούσατε να μαρκάρετε τον κόσμο με μια γονιδιακή θεραπεία για την οποία κανένα άτομο δεν παρείχε ενημερωμένη συγκατάθεση.

Και ναι, είναι γονιδιακή θεραπεία όσο κι αν προσπαθούν τα δικαστήρια να θολώσουν το ζήτημα ισχυριζόμενα ότι οι γιατροί που όχι μόνο αναγκάστηκαν να πάρουν το προϊόν, αλλά επιλέχθηκαν να χορηγήσουν το προϊόν με ψευδείς προφάσεις δεν έχουν ισχύ και έχουν τώρα καταλήξει να τους γίνονται καταγγελίες δικαστικού παραπτώματος.

Και πώς ξέρουμε ότι είναι γονιδιακή θεραπεία; Λοιπόν, επειδή ο FDA [1], η Moderna, η BioNtech και κάθε άλλο ίδρυμα που γνωρίζει τι είναι στην πραγματικότητα το λέει. Από το έγγραφο του FDA του 2024:

Η ανθρώπινη γονιδιακή θεραπεία επιδιώκει να τροποποιήσει ή να χειραγωγήσει την έκφραση ενός γονιδίου ή να αλλάξει τις βιολογικές ιδιότητες των ζωντανών κυττάρων για θεραπευτική χρήση. Ο FDA γενικά θεωρεί ότι τα προϊόντα ανθρώπινης γονιδιακής θεραπείας περιλαμβάνουν όλα τα προϊόντα που μεσολαβούν στις επιδράσεις τους με μεταγραφή ή μετάφραση μεταφερόμενου γενετικού υλικού ή τροποποιούν συγκεκριμένα τις γενετικές αλληλουχίες του ξενιστή (ανθρώπου). Μερικά παραδείγματα προϊόντων γονιδιακής θεραπείας περιλαμβάνουν νουκλεϊκά οξέα, γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς (πχ. ιούς, βακτήρια, μύκητες), κατασκευασμένες νουκλεάσες ειδικών θέσεων που χρησιμοποιούνται για επεξεργασία ανθρώπινου γονιδιώματος και ex vivo γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα κύτταρα…

Και ναι, το συζητήσαμε προηγουμένως, αλλά το θέμα εδώ είναι ότι θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο σύντομα:

“Ναι, [το εμβόλιο για την COVID] ήταν γονιδιακή θεραπεία, αλλά κανείς δεν το αρνήθηκε και σε κάθε περίπτωση δόθηκαν 6 δισεκατομμύρια δόσεις χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Και τώρα ξέρουμε ότι η γονιδιακή επεξεργασία είναι εξίσου ασφαλής”.

Γιατί αυτό συνέβαινε από παλιά. Κοροϊδία 100%. Επειδή τα νέα φαρμακευτικά προϊόντα θα είναι πάντα ασφαλή εάν βεβαιωθείτε ότι δεν επιτρέπεται σε καμία ερευνητική εργασία να μιλάει για το πόσο ανασφαλή είναι και παρενοχλείτε, εκφοβίζετε και απειλείτε τους γιατρούς που δημοσιεύουν την εν λόγω έρευνα.

Τώρα λοιπόν που καταδείξαμε πέρα από κάθε εύλογη αμφιβολία ότι τα εμβόλια γονιδιακής θεραπείας (GTV) είναι “ασφαλή και αποτελεσματικά”, χωρίς έγγραφα που να δείχνουν ότι προκαλούν καρκίνο μέσω ενθετικής μεταλλαξογένεσης ή οποιοδήποτε άλλο από τα προβλήματα που προκαλούν την υπερβάλλουσα θνησιμότητα που βλέπουμε στον πραγματικό κόσμο, μπορούμε να χαιρόμαστε που η γονιδιακή επεξεργασία CRISPR, η οποία παρέχει μια μόνιμη λύση στο γονιδιακό σας πρόβλημα, θα είναι η ιδανική αντικατάσταση για εκείνες τις επαναλαμβανόμενες ενοχλητικές ενέσεις που ήταν ο πραγματικός λόγος που οι άνθρωποι είχαν “δισταγμό έναντι του εμβολιασμού” (εκτός από τον θεσμοθετημένο ρατσισμό, φυσικά)…

Τι στο καλό είναι το CRISPR;

Λοιπόν, δεν έχει να κάνει με μπέικον ή πατατάκια ή τηγανητό κοτόπουλο. Είναι μια τεχνική για την επεξεργασία γονιδίων και γονιδιωμάτων.

CRISPR σημαίνει “ομαδοποιημένες τακτικά διακεκομμένες σύντομες παλινδρομικές επαναλήψεις” που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο μοτίβο DNA, το οποίο είναι ο στόχος της τεχνικής γονιδιακής επεξεργασίας που απαιτεί επίσης μια πρωτεΐνη “Cas”, πχ. Cas9. Η πρωτεΐνη Cas σχηματίζει ένα σύμπλεγμα με ένα “οδηγό RNA” για να καθοδηγεί πού κόβεται το DNA και μόλις κοπεί, μπορεί να προστεθεί νέο DNA. Ακριβώς όπως το μοντάζ παλιά μιας βιντεοκασέτας.

Ακολουθεί μια μεγαλύτερη έκδοση του παραπάνω γραφήματος για να το εξηγήσει, από το Genetic Literacy Project (στο οποίο θα επανέλθουμε αργότερα).

Παλιότερα, το CRISPR προοριζόταν για την επεξεργασία γονιδίων σε κύτταρα στο εργαστήριο, αλλά καθώς η εΜπιστήμη™ έχει προχωρήσει, έχουμε τώρα την ικανότητα να αλλάζουμε το γονιδίωμα των κυττάρων in vivo. Αυτό σημαίνει, αλλαγή του γονιδιώματος σε ζωντανούς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων.

Και προφανώς είναι “απολύτως ασφαλές και αποτελεσματικό” – ή τουλάχιστον αυτό θα σας πουν – επειδή βρήκαν έναν τρόπο να ελέγξουν για όλες αυτές τις ενοχλητικές πρωτεΐνες εκτός στόχου (άθελά τους) που μπορεί να προκύψουν από τον τεμαχισμό του γονιδιώματός σας ενώ είστε ακόμα ζωντανοί… Και φυσικά όλα τα γνωστά προβλήματα που σχετίζονται με το in vivo CRISPR θα έχουν ήδη εξαλειφθεί, όπως έγινε και με τα εμβόλια mRNA, σωστά; Ατυχές όμως για τα παιδιά που έχουν ήδη πεθάνει λόγω ανοσολογικών αντιδράσεων ή ενθετικής μεταλλαξογένεσης:

Ο Jesse Gelsinger, ένας 18χρονος με ήπια μορφή της γενετικής νόσου ανεπάρκειας ορνιθινοτρανκαρβαμυλάσης (OTC), συμμετείχε σε μια κλινική δοκιμή που παρέδωσε ένα μη μεταλλαγμένο γονίδιο OTC στο ήπαρ μέσω ένεσης στην ηπατική αρτηρία του ανασυνδυασμένου αδενοϊικού φορέα που στέγαζε το θεραπευτικό γονίδιο. Δυστυχώς, ο Jesse πέθανε 4 ημέρες μετά τη θεραπεία (7).

Ο φορέας αδενοϊού πυροδότησε μια πολύ ισχυρότερη ανοσολογική απόκριση στον Jesse από ό,τι είχε κάνει σε άλλους ασθενείς, προκαλώντας μια αλυσίδα πολλαπλών οργανικών βλαβών που τελικά οδήγησαν στο θάνατό του (8). Κατά τη στιγμή της δοκιμής, οι φορείς αδενοϊών θεωρούνταν αρκετά ασφαλείς. Στην προκλινική ανάπτυξη, ωστόσο, δύο από τους πιθήκους ρέζους που υποβλήθηκαν σε θεραπεία ανέπτυξαν ένα παρόμοιο πρότυπο θανατηφόρου ηπατοκυτταρικής νέκρωσης (9). Λίγο αργότερα, μια άλλη δοκιμή γονιδιακής θεραπείας οδήγησε στην ανάπτυξη λευχαιμίας σε αρκετά μικρά παιδιά, που προκλήθηκε από ενθετική ογκογένεση από τη θεραπεία (10).

Αυτές οι δοκιμές ξεκίνησαν για δύο μορφές SCID (SCID-X1 ή κοινή ανεπάρκεια ɤ αλυσίδας) και ανεπάρκεια απαμινάσης αδενοσίνης (ADA). Η θεραπεία χρησιμοποίησε φορείς ɤ-ρετροϊών για ex vivo παράδοση θεραπευτικών διαγονιδίων σε αυτόλογα αιμοποιητικά βλαστοκύτταρα CD34+, τα οποία επανεισήχθηκαν στους ασθενείς (10). Πέντε ασθενείς ανέπτυξαν λευχαιμία σχετιζόμενη με δευτερογενή θεραπεία, ένας από τους οποίους πέθανε από τη νόσο (11). Περαιτέρω έρευνα αποκάλυψε την ενσωμάτωση του θεραπευτικού γονιδίου στη θέση του πρωτο-ογκογονιδίου LMO2, προφανώς με αποτέλεσμα την ανάπτυξη λευχαιμίας (12). Μεταγενέστερες αναλύσεις έχουν προτείνει υψηλότερη συχνότητα γεγονότων ενθετικής μεταλλαξογένεσης με φορείς ɤ-ρετροϊού σε σχέση με άλλους φορείς (13).

Φυσικά, το CRISPR είναι τόσο διασκεδαστικό, που το εργαστήριο Saha σχεδίασε ένα παιχνίδι για να σας ωθήσει να πιστέψετε ότι η εισαγωγή του ευρέως στον πληθυσμό θα ήταν μια ωραία κίνηση. Σαν να ρίχνεις ζεστά πατατάκια από τον ουρανό. Θέλω να πω, σε ποιον δεν αρέσουν τα ζεστά πατατάκια σωστά;

Στιγμιότυπο από το παιχνίδι “CRISPR is fun”.

Παράθεση από το άρθρο τους:

CRISPR — είναι μια από εκείνες τις νέες επιστημονικές τεχνολογίες για τις οποίες είναι διασκεδαστικό να μιλάμε, γιατί ποιος δεν θέλει να φανταστεί ένα καλύτερο μέλλον που θα γίνει δυνατό από την επιστήμη; Ποιανού όμως η εκδοχή του “καλύτερου” θα επικρατούσε; Το “τι θα γινόταν εάν” που κατέστη δυνατό με την τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων CRISPR είναι υπό έντονη συζήτηση από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Επειδή αυτές οι συζητήσεις επηρεάζουν ήδη τις πολιτικές αποφάσεις, το κοινό πρέπει να εξετάσει τις ηθικές προεκτάσεις του τι θα μπορούσε να καταστήσει δυνατό το CRISPR.

Μπορείτε να δείτε την ώθηση εδώ; Θυμάστε το ευρύτερο καλό από το Μέρος 2ο;

Φυσικά… Γιατί να ΜΗΝ θέλετε να “ενισχύσετε” τη γενετική δεξαμενή του κόσμου για να μας κάνει όλους… καλύτερους ανθρώπους, αντί για αυτούς τους… κακούς ανθρώπους που είμαστε τώρα, σωστά;

Και πόσο παρόμοιο είναι αυτό το γραφικό από το άρθρο για το παιχνίδι του εργαστηρίου Saha με το πρόβλημα του τρόλεϊ που συζητήθηκε στο Μέρος 2ο;

Στιγμιότυπο οθόνης από το Moral Machine του MIT. Αξίζει να σημειωθεί η γεωγραφική εγγύτητα του MIT και του Χάρβαρντ, τα οποία είναι για όλες τις προθέσεις και τους σκοπούς το ίδιο μέρος.

Συνεχίζεται…

primenews

Back to top button