breaking newsΔιεθνή

Ως και 10 μπορεί να είναι οι νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι κατά πλήθους σε Mall στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας. ΒΙΝΤΕΟ

Τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Ως και 10 μπορεί να είναι οι νεκροί από τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι κατά πλήθους σε Mall στο Σίδνεϊ..

Εκατοντάδες εκκενώθηκαν από το Sydney Bondi Junction Mall μετά από πολλαπλά μαχαιρώματα, 1 τρομοκράτης δολοφονήθηκε από πυροβολισμό της αστυνομίας, φόβοι ότι ο αριθμός νεκρών ανέρχεται σε 10 .
Ο επιτιθέμενος ήταν οπλισμένος με ένα μεγάλο μαχαίρι, μαχαίρωσε ανθρώπους τυχαία προτού πυροβοληθεί από την αστυνομία
Το κίνητρο είναι ακόμα ασαφές, αλλά μοιάζει με τρομοκρατική επίθεση..

Επίσημα υπάρχουν αναφορές για έως και έξι νεκρούς στην επίθεση κατά πλήθους με μαχαίρι στο εμπορικό κέντρο Bondi Junction το απόγευμα του Σαββάτου.

«Πολλοί άλλοι» βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είπε αστυνομική πηγή που δεν είναι εξουσιοδοτημένη να μιλήσει δημόσια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται κρίσιμη έρευνα.

Γυναίκα αστυνομικός πυροβόλησε το δράστη και τον σκότωσε ..

Η επίλεκτη Μονάδα Τακτικών Επιχειρήσεων ήταν επί τόπου.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε λίγο πριν τις 16:00, όταν η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι κλήθηκαν υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στο Westfield μετά από αναφορές για μαχαιρώματα πολλών ατόμων. Καλείται ο κόσμος να αποφύγει την περιοχή.

Υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction μετά από αναφορές για πολλαπλά μαχαιρώματα και πυροβολισμούς.

«Οι έρευνες συνεχίζονται για το περιστατικό και δεν υπάρχουν περισσότερες λεπτομέρειες», ανέφερε η αστυνομία.

Εμφανίστηκε βίντεο με έναν άνδρα με σορτς και αθλητική φανέλα να τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας ένα μαχαίρι.

Πολλαπλές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθη να τρέπονται σε φυγή καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κατέκλυσαν το κέντρο.

Η Ellie Williams, 21 ετών, τελείωνε το μεσημεριανό γεύμα στον τελευταίο όροφο του Westfield Bondi με τη φίλη της περίπου στις 3.40 μ.μ., όταν είδε ομάδες ανθρώπων να τρέχουν και να ουρλιάζουν.

«Οι άνθρωποι ήταν τόσο σε σύγχυση και μας είπαν ότι ένας τύπος μαχαίρωσε ανθρώπους στους κάτω ορόφους », είπε.

«Οι άνθρωποι κλείνονταν στα καταστήματα και κοιτάξαμε κάτω και είδαμε έναν τύπο με μαχαίρι που φορούσε κουκούλα να κυνηγάει κόσμο.

«Άκουσα έναν άνδρα να ουρλιάζει καθώς ετοιμαζόμασταν να κατεβούμε την κυλιόμενη σκάλα», είπε η Γουίλιαμς και καθώς έφευγε άκουσε τρεις πυροβολισμούς.

Δεν υπήρχε αστυνομία στο κτίριο και δεν χτυπούσαν συναγερμοί όταν συνέβη αυτό, είπε.

Η Hannah Bodrozic και ο Guy Johnston ψώνιζαν στο Country Road όταν είδαν μια ομάδα περίπου 20 νεαρών να φεύγουν από τις κυλιόμενες σκάλες.

Δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε μέχρι που κάποιος ούρλιαξε: «Υπάρχει ένας άντρας που μαχαιρώνει κόσμο!»

Από εκεί και πέρα ξέσπασε χάος. «Δεν ξέραμε πραγματικά πού να πάμε. Προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο άλλο κτίριο, αλλά υπήρχαν άνθρωποι που έτρεχαν προς αυτή την κατεύθυνση», είπε ο Bodrozic.

Το ζευγάρι πάγωσε καθώς τα μαγαζιά γύρω τους έκλεισαν με δύναμη τα ρολά, με ομάδες ανθρώπων να τρέχουν προς κάθε κατεύθυνση.

dimpenews.com

Back to top button