breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Η Κίνα δημιουργεί γενετικά όπλα πειραματιζόμενη σε ανθρώπους

 

Η Κίνα συλλέγει μαζικά DNA για να δημιουργήσει μια παγκόσμια γενετική βάση δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει για την παραγωγή γενετικών όπλων και νέων μορφών επιτήρησης.

Οι αποκαλύψεις σχετικά με το μέγεθος των γονιδιωματικών φιλοδοξιών της Κίνας ήρθαν εν μέσω ακρόασης στις 7 Μαρτίου στην Επιλεγμένη Επιτροπής της Βουλής των ΗΠΑ, για τον Στρατηγικό Ανταγωνισμό με την Κίνα για τη βιοοικονομία και την εθνική ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Mike Gallagher είπε ότι η Κίνα προσπαθεί να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με το γενετικό υλικό κάθε ανθρώπου στη Γη.

«Η Κίνα έχει κάνει την κυριαρχία στη βιοτεχνολογία και τη γενετική επιστήμη εθνική προτεραιότητα ξοδεύοντας μόνο πέρυσι, 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιδιώκει ένα σχέδιο για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων DNA για κάθε άνδρα, γυναίκα και παιδί στον πλανήτη», είπε.

«Η βάση δεδομένων περιλαμβάνει ανθρώπους των οποίων το DNA συλλέγουν μέσω μεγάλων κυβερνοεπιθέσεων, εταιρικών εξαγορών και άλλων μεθόδων, συμπεριλαμβανομένης της συλλογής του DNA 8 εκατομμυρίων εγκύων γυναικών σε όλο τον κόσμο».

Τα σχόλια του Gallagher αφορούσαν την κινεζική εταιρεία γονιδιωματικής BGI, η οποία έχει δεσμούς με τον κινεζικό στρατό και προσφέρει προγεννητικό έλεγχο σε γυναίκες σε όλο τον κόσμο. Αυτό το τεστ συλλέγει DNA τόσο από τη μητέρα όσο και από το έμβρυο και στέλνει τα δεδομένα στην Κίνα, όπου η κυβέρνηση μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας (PLA) προσπαθεί να χρησιμοποιήσει γενετικά δεδομένα για να αναπτύξει νέα όπλα και τεχνολογίες επιτήρησης, λέει ο Gallagher. «Τα γενετικά τροποποιημένα όπλα είναι ήδη ένα καυτό θέμα στους στρατιωτικούς κύκλους του PLA».

Για το σκοπό αυτό, το υψηλόβαθμο μέλος των Δημοκρατικών της επιτροπής, Ράτζα Κρισναμούρτι, είπε ότι άλλες κινεζικές προσπάθειες περιλαμβάνουν τη δημιουργία συσκευών για τη μέτρηση και την επιρροή των εγκεφαλικών κυμάτων των αξιωματικών του κόμματος, καθώς και άλλους τύπους γενετικής τροποποίησης.

«Η Κίνα διεξάγει πειράματα σε ανθρώπους για να παράγει [καλύτερους] στρατιώτες», είπε.

«Υπάρχουν ακόμη και αναφορές ότι αναπτύσσεται λογισμικό ανάγνωσης μυαλού για να διασφαλιστεί ότι οι αξιωματούχοι του Κομμουνιστικού Κόμματος παραμένουν πιστοί στο κόμμα».

Τα σχόλια της Κρισναμούρτι αφορούσαν πληροφορίες από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες διαπίστωσαν ότι η Κίνα αναπτύσσει «όπλα ελέγχου του εγκεφάλου». Αυτή η τεχνολογία πιστεύεται ότι περιλαμβάνει προσπάθειες επεξεργασίας γονιδίων και διαδικασίες μηχανοποίησης του εγκεφάλου που έχουν σχεδιαστεί για να κάνουν τους ανθρώπους πιο πιστούς στο Κομμουνιστικό Κόμμα και την κομμουνιστική ιδεολογία.

Ομοίως, είπε, υπάρχουν ενδείξεις ότι η Κίνα προσπάθησε να βελτιώσει τεχνητά τους στρατιώτες της για μάχη μέσω γενετικού πειραματισμού.

Σύμφωνα με την Κρισναμούρτι, το να επιτραπεί στην Κίνα να κυριαρχήσει στη βιοοικονομία θα ισοδυναμούσε με το να επιτραπεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα να εισάγει την ιδεολογία του κομμουνισμού στο ανθρώπινο γονιδίωμα.

«Δεν επιτρέπεται στο Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να επιβάλλει τις αξίες του στον ίδιο τον γενετικό ιστό της ανθρωπότητας», είπε.

«Αν χάσουμε, αντιμετωπίζουμε ένα ζοφερό μέλλον υπερανθρώπων στρατιωτών και σχεδιασμένων εκ των προτέρων μωρών».

Η Tara O’Toole, ανώτερο στέλεχος στην In-Q-Tel, μια εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων που υποστηρίζει τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ, κατέθεσε ότι η Κίνα βλέπει τη βιοτεχνολογία ως σημαντικό μέτωπο στις προσπάθειές της να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κρίσεις, την υγεία και την έλλειψη τροφίμων και «να ξεπεράσει τη δύναμη και την επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών».

«Η Κίνα έχει δεσμευτεί κατηγορηματικά να κυριαρχήσει στη βιοεπανάσταση και επιδιώκει επιθετικά ολοκληρωμένες και φιλόδοξες στρατηγικές για να επιτύχει αυτόν τον στόχο», είπε η Ο’ Τουλ.

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι κάθε κινεζική εταιρεία έχει δεσμούς με το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα και πιθανώς τον PLA, καθώς τον βοηθούν να διεξάγει στρατιωτική έρευνα».

Ο Gallagher περιέγραψε την προσπάθεια των ΗΠΑ να «θέσουν τους σωστούς κανόνες» στη βιοτεχνολογία ως «ηθική και πνευματική μάχη» με την Κίνα.

«Καθώς αυτός ο τομέας αναπτύσσεται με αστρονομικό ρυθμό, η χώρα που θα κερδίσει τον αγώνα θα μπορεί να θέσει ηθικά πρότυπα για τη χρήση αυτών των τεχνολογιών», είπε.

PrimeNews.

Back to top button