NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η κρίση του ναρκωτικού φαιντανύλη, είναι μια «επιχείρηση που εκτελείται από το ΚΚΚ»

Φαιντανύλη: Τρεις μήνες αφότου το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε ηγέτη της κινεζικής μαφίας για διακίνηση φαιντανύλης, ο ίδιος βραβεύτηκε στο Πεκίνο.

Τον Μάρτιο του 2021, η Υπερπόντια Ενωμένη Επιτροπή Εργασίας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΚΚΚ) αναγνώρισε τον Γουάν Κουόκ Κόι, γνωστό και ως «Σπασμένο Δόντι», ως «πατριώτη επιχειρηματία» και «επικεφαλής εκπρόσωπο» όλων των διεθνών ενώσεων της Χονγκμενίας. Το Hongmen είναι συνώνυμο με τις Τριάδες, δηλαδή τα κινεζικά διεθνικά συνδικάτα οργανωμένου εγκλήματος.

Η Υπερπόντια Επιτροπή είναι ένας οργανισμός του Ενωμένου Μετώπου του ΚΚΚ και μια πλατφόρμα υπό την Κινεζική Ένωση Επιστήμης και Τεχνολογίας. Προωθεί επίσης το εμβληματικό πρόγραμμα υποδομών της Κίνας, το Belt and Road Initiative (BRI – Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος), παγκοσμίως. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Γουάν έχει ιδρύσει μια εταιρεία ασφάλειας που προστατεύει τις επενδύσεις του BRI στη Νοτιοανατολική Ασία.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο American Thought Leaders (ATL) του EpochTV, ο ερευνητής συγγραφέας Peter Schweizer ανέφερε την περίπτωση του κ. Γουάν ως ένα παράδειγμα της στάσης που έχει το ΚΚΚ για την κρίση της φαιντανύλης στην Αμερική. «Η ιδέα ότι «ωχ, η Κίνα προσπαθεί πολύ σκληρά, αλλά δεν μπορούν να διορθώσουν το πρόβλημα» είναι ένα απολύτως αστεία στο μυαλό μου», είπε.

Επιπλέον, ο συγγραφέας του νέου βιβλίου « Blood Money : Why the Powerful Turn a Blind Eye while China Kills Americans» είπε στο ATL ότι η κρίση της φαιντανύλης στις ΗΠΑ είναι μια «επιχείρηση που διοικείται από το ΚΚΚ». «Τα καρτέλ ναρκωτικών εμπλέκονται σίγουρα, αλλά είναι ο μικρότερος εταίρος», είπε ο κ. Σβάιτσερ, προσθέτοντας ότι το ΚΚΚ είναι παρόν σε «κάθε κρίκο της αλυσίδας».

Η κινεζική παραγωγή πρόδρομων ουσιών φαιντανύλης είναι ευρέως γνωστή. Ωστόσο, η έρευνα του κ. Schweizer δείχνει επίσης ότι η Κίνα παρέχει μηχανές συμπίεσης χαπιών με κόστος για την παραγωγή πλαστών χαπιών με ψήγματα φαιντανύλης, διανέμει το συνθετικό οπιοειδές στις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκολύνει τις οικονομικές συναλλαγές των μεξικανικών καρτέλ ναρκωτικών και παρέχει ασφαλή συστήματα επικοινωνίας στα καρτέλ ώστε να μπορούν να παρακάμψουν τον εντοπισμό από τις αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ.

Επί του παρόντος, η υπερβολική δόση φαιντανύλης είναι η κύρια αιτία θανάτου στους Αμερικανούς 18 έως 45 ετών. Το θανατηφόρο ναρκωτικό ευθυνόταν για περίπου 75.000 θανάτους, ή 200 την ημέρα, το 2022 και 102.000 το 2023. Σε σύγκριση με 3.105 θανάτους το 2013, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 23 φορές.

Αντιμετωπίζοντας αυτήν την κρίση, η οποία αυξάνεται εκθετικά, η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ακόμη βρει μια αποτελεσματική λύση. Κατά την άποψη του κ. Schweizer, η αδράνεια των ηγετών των ΗΠΑ είναι ένας σημαντικός παράγοντας.

Τεκμηρίωσε στο βιβλίο του πώς ανώτεροι ηγέτες των ΗΠΑ, αν και αρχικά εξέφρασαν ανησυχίες για την εμπλοκή της Κίνας στο εμπόριο φαιντανύλης, παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό σιωπηλοί για το θέμα.

Ένας από αυτούς είναι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Σε μια ακρόαση στη Γερουσία το 1992, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης προειδοποίησε ότι «η Κίνα είναι έτοιμη να γίνει το επίκεντρο του εμπορίου ηρωίνης». Επέκρινε επίσης την έλλειψη δράσης της τότε κυβέρνησης Μπους για την αντιμετώπιση της Κίνας: «Η αλήθεια είναι ότι η συνεργασία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας στην καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι περιορισμένη, στην καλύτερη περίπτωση, και όπως δείχνουν τα πράγματα, η κυβέρνηση κλείνει τα μάτια στην δολοφονική συμπεριφορά της Κίνας».

Μέρος πίνακα που απεικονίζει νεαρά θύματα της φαιντανύλης στις ΗΠΑ, μόνο για το 2023

Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υιοθετήσει μια παρόμοια προσέγγιση: διαφημίζει τη συνεργασία της για την καταπολέμηση των ναρκωτικών με την Κίνα, η οποία βασίζεται σε εθελοντικά μέτρα εσωτερικού ελέγχου. Ο ηγέτης του ΚΚΚ Σι Τζινπίνγκ δεν τήρησε παρόμοιες υποσχέσεις του παρελθόντος που είχε δώσει στους πρώην προέδρους Μπαράκ Ομπάμα και Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφορετική από την ηρωίνη ή την κοκαΐνη, η φαιντανύλη αφαιρεί τη ζωή των ανθρώπων που παίρνουν το ναρκωτικό εν αγνοία τους. Μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης πέρυσι έδειξε ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που έλαβαν φαιντανύλη δεν σκόπευαν να το κάνουν. Ως εκ τούτου, ο κ. Schweizer πιστεύει ότι το να αποκαλούμε την κρίση της φαιντανύλης πρόβλημα ναρκωτικών δεν έχει νόημα.

Για αυτόν, είναι «εξαιρετικά βολικό» για την κυβέρνηση Μπάιντεν να αντιμετωπίζει τη φαιντανύλη ως «πρόβλημα εθισμού στα ναρκωτικά, παρά ως αυτό που είναι – δηλητηρίαση».

«Τους απαλλάσσει από την προσπάθεια να αντιμετωπίσουν το ΚΚΚ, επειδή ουσιαστικά λένε ότι αυτό είναι ένα πρόβλημα ανθρώπινης φύσης και προσωπικού πάθους, στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Κατά την άποψη του κ. Schweizer, οι οικονομικοί δεσμοί της προεδρικής οικογένειας με την Κίνα τους απαγορεύει να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα έτσι όπως θα έπρεπε να κάνουν και να διαλύσουν τους κινέζους διακινητές της φαιντανύλης, κάτι που θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό «εν μία νυκτί» αν το ήθελε ο ηγέτης του ΚΚΚ Σι Τζινπίνγκ.

Τα ευρήματα του κ. Schweizer δεν σταματούν στην κρίση της φαιντανύλης, την οποία θεωρεί ως μέρος της ευρύτερης προσέγγισης του ΚΚΚ για «πόλεμο αποσύνθεσης της αμερικανικής κοινωνίας», με στόχο να ρίξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες επιτιθέμενες στο «μαλακό υπογάστριο» τους όσον αφορά την πολιτική, την οικονομία των Αμερικανών και την ψυχολογία.

Στη συνέντευξη του στο ATL, μίλησε επίσης για τους δεσμούς του ΚΚΚ με δραστηριότητες που σπέρνουν την κοινωνική διχόνοια πυροδοτώντας τις φυλετικές και έμφυλες διαιρέσεις στην αμερικανική κοινωνία και «τρελαίνοντας τη Δύση» μέσω του TikTok.

The post Η κρίση του ναρκωτικού φαιντανύλη, είναι μια «επιχείρηση που εκτελείται από το ΚΚΚ» first appeared on PrimeNews.

Back to top button