Διεθνή

Η σημειολογία Ιράν: 14/4/24 τα τρία 4αρια παραπέμπουν στις 444 ημέρες ομηρίας Αμερικανών σε Πρεσβεία ΗΠΑ στην Τεχεράνη! Το Ισραήλ μπορεί να επιτεθεί και σήμερα σε Ιράν, Συρία ..Ιράν σε Ισραήλ: μην το κάνεις..

Η σημειολογία της ιρανικής απάντησης εμπεριέχει έναν κωδικό που αφορά που τις ΗΠΑ. Το Ιράν επιτέθηκε στις 14//4/24.. Τα τρία 4αρια παραπέμπουν στις 444 ημέρες ομηρίας στην Τεχεράνη δεκάδων Αμερικανών ομήρων που κρατήθηκαν όταν στις 4 Νοέμβρη του 1979 Ιρανοί φοιτητές κατέλαβαν το κτίριο της πρεσβείας στην ιρανική πρωτεύουσα με αίτημα την έκδοση του Σάχη.

⚫  4 Νοεμβρίου 1979: Ιρανοί φοιτητές εισβάλλουν στην Αερικανική πρεσβεία στην Τεχεράνη και κρατούν 99 ανθρώπους ομήρους, μεταξύ αυτών 66 Αμερικανούς. Ζητάνε από τις ΗΠΑ να εκδώσει στο Ιράν τον πρώην ηγέτη της χώρας, Σάχη Μοχάμετ Ρεζά Παχλαβί.

⚫ 20 Ιανουαρίου 1981: οι υπόλοιποι 52 όμηροι απελευθερώνονται και αναχωρούν για τη Γερμανία.

Το Στρατιωτικό Ραδιόφωνο του Ισραήλ, επικαλούμενο δημοσίευμα της WSJ, αναφέρει ότι η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν μπορεί να ξεκινήσει ήδη από σήμερα, σύμφωνα με αμερικανό αξιωματούχο.Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών είπε στον Βρετανό ομόλογό του ότι το Ιράν θα απαντήσει “άμεσα και πιο σθεναρά από πριν” εάν το Ισραήλ ανταπαντήσει..

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Yoav Gallant είπε στον Υπουργό Άμυνας Lloyd Austin την Κυριακή ότι το Ισραήλ δεν έχει άλλη επιλογή από το να απαντήσει στην άνευ προηγουμένου επίθεση με πυραύλους και drone που εξαπέλυσε το Ιράν το Σαββατοκύριακο μεταφέρει το axios.

Εβραϊκό Κανάλι 12: Στόχος του Ισραήλ είναι να βλάψει το Ιράν χωρίς να προκαλέσει ολοκληρωτικό πόλεμο, επικαλούμενο παραλειπόμενα από τις συσκέψεις του συμβουλίου ασφάλειας του Ισραήλ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ολοκλήρωσε την προετοιμασία για επίθεση στο Ιράν, αναφέρει το Channel 13.

N12 του Ισραήλ: Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι το Ισραήλ είναι έτοιμο να απαντήσει στο Ιράν, ακόμη και σήμερα..

Ο Νετανιάχου προετοιμάζεται για επίθεση αναφέρει το kan: Πηγή που γνωρίζει τις λεπτομέρειες είπε στην Washington Post ότι ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Ισραηλινό Στρατό να βρει πιθανούς στόχους, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας κυβερνοεπίθεσης ή άμεσης επίθεσης σε μια εγκατάσταση στην Τεχεράνη.

Ορισμένες πηγές αναφέρουν ότι το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια σχετικά ισχυρή επίθεση στη Συρία.

Το στρατηγικό λάθος του Ισραήλ λέγεται Συρία

Ιράν σε Ισραήλ: μην το κάνεις..

dimpenews.com

Back to top button