breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ιαπωνία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν κατά της «Συνθήκης για την Πανδημία» του ΠΟΥ

Μαζικές διαδηλώσεις από χιλιάδες ανθρώπους πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες πόλεις στην Ιαπωνία το Σάββατο 13/04, καθώς ο κόσμος ξεσηκώνεται ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησής του να υπογράψει τη Συνθήκη για την Πανδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Εκατοντάδες χιλιάδες Ιάπωνες πολίτες είναι στους δρόμους κατά των σχεδίων της κυβέρνησης να επικυρώσει τη συνθήκη του ΠΟΥ, το Τόκιο έχει δηλώσει ότι θα προχωρήσει στη συνθήκη και θα ξεπουλήσει τους Ιάπωνες στην παγκόσμια ελίτ παρά την αντίθεσή τους.

Σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, η Συνθήκη για την Πανδημία του ΠΟΥ θα υπονομεύσει την ιαπωνική κυριαρχία, επιτρέποντας στην παγκόσμια ελίτ να χρησιμοποιήσει τις κρίσεις υγείας για να υπαγορεύσει όρους δημιουργίας νόμων και όρων σε δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις.

Από τους πολυσύχναστους δρόμους του Ikebukuro έως τις συγκεντρώσεις στο Higashi-Ikebukuro Central Park, η τεράστια κλίμακα συμμετοχής λέει πολλά για το επίπεδο πατριωτισμού και υπερηφάνιας του Ιαπωνικού λαού.

Οι διοργανωτές ζητούσαν απαντήσεις σε κρίσιμα ζητήματα, όπως την κατακόρυφη αύξηση των υπερβολικών θανάτων και την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις δυσμενείς επιπτώσεις μετά τους εμβολιασμούς. Μίλησαν για την έλλειψη εξηγήσεων και την απότομη αύξηση των υπερβολικών θανάτων και ζήτησαν από την κυβέρνηση να λογοδοτήσει με σαφήνεια για το τι συμβαίνει με τους θανάτους και τους τραυματισμούς που σχετίζονται με τα εμβόλια.

Ο καθηγητής Inoue που μίλησε στην διαμαρτυρία, τόνισε την ανησυχητική τάση της υγείας να οπλίζεται σε αυτό που ονόμασε ως « ένας τρίτος παγκόσμιος πόλεμος που διεξήχθη με παραπλανητικές πληροφορίες.»

Υπάρχουν ανησυχίες ότι μέτρα ελέγχου των μολυσματικών ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του εμβολιασμού, θα επιβληθούν σε εθνικό επίπεδο . «Αποφάσισα να συμμετάσχω γιατί ένιωσα ότι έπρεπε να αναλάβω δράση αφού γνωρίζω ένα σωρό ανθρώπους που πέθαναν μετά τη λήψη του εμβολίου και τα μέλη της οικογένειας τους έχουν σοβαρές παρενέργειες», είπε μια γυναίκα υπάλληλος γραφείου στα 20 της.

Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε οποιαδήποτε συγκέντρωση. «Γνωρίζω πώς όλα αυτά τα περιστατικά που δημοσιεύονται στο Διαδίκτυο δεν καλύπτονται συχνά στην τηλεόραση. Ήρθα εδώ γιατί ήθελα να συμμετάσχω στη συγκέντρωση και να στηρίξω αυτό που ξέρω, αυτό που βλέπω να γίνεται. Αυτή η δραστηριότητα πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση. Ελπίζω πως θα προχωρήσει και θα συμμετάσχει ακόμα περισσότερος κόσμος».

Μια νοικοκυρά στα 50 της που συμμετείχε στη διαδήλωση είπε: «Κινούμαστε προς μια κατεύθυνση που καταστρέφει ό,τι υπήρχε γνωρίζαμε, από άτομα και συμπεριφορές, μέχρι παραδόσεις. Τα μέσα ενημέρωσης δεν το αναφέρουν, οπότε οι άνθρωποι δεν το γνωρίζουν. Θα προχωρήσω μέχρι τέλους», τόνισε.

«Φοβάμαι πως το απολυταρχικό αυτό σύστημα προχωρά με γοργούς ρυθμούς, χωρίς να το γνωρίζουν πολλοί. Νομίζω ότι με τη διεξαγωγή συγκεντρώσεων, οι άνθρωποι που δεν γνωρίζουν, θα ενδιαφερθούν».

Ένας άνδρας γύρω στα 60 του που ειδικεύεται στην ιατρική δεοντολογία παρακολούθησε ήσυχα τη συγκέντρωση. «Δεν μπορώ να εγκρίνω καθόλου το περιεχόμενο της συνθήκης. Δεδομένου ότι είναι πέρα ​​από τον έλεγχο του κράτους, έρχεται σε σύγκρουση με συνταγματικά ζητήματα και είναι εξαιρετικά επικίνδυνο από την άποψη της διασφάλισης της κυριαρχίας», είπε.

Ένας εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης ανέφερε: «Σήμερα μαζεύτηκαν αρκετοί άνθρωποι, δεξιοί και αριστεροί, που δεν είχαν ποτέ ξανά μια προηγούμενη σύνδεση. Νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει θα εξαπλωθεί ακόμα περισσότερο».

Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί στην Ελλάδα δεν ανησυχεί κανείς… Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας κοινωνίας παραδομένης στη μοίρα της.

Ποια είναι η απάντηση της ιαπωνικής κυβέρνησης;

Πώς ανταποκρίνεται η ιαπωνική κυβέρνηση στην κίνηση του ΠΟΥ να ενισχύσει τη δύναμή του;

Μέχρι τώρα, στην Ιαπωνία, οι λεγόμενες «Τρεις Αρχές» απαιτούσαν συζήτηση μεταξύ των θεσμών για έγκριση διεθνών συμφωνιών που περιλαμβάνουν νομικά θέματα, διεθνείς συμφωνίες που αφορούν οικονομικά θέματα και πολιτικά σημαντικές διεθνείς συμφωνίες. Η Σύμβαση για την Πανδημία και οι τροπολογίες του ΔΚΥ, που βρίσκονται επί του παρόντος υπό συζήτηση, εμπίπτουν σε αυτήν την κατηγορία.

Ωστόσο, στις 27 Φεβρουαρίου, τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών Kamikawa σχετικά με αυτές τις συμφωνίες προκάλεσαν σάλο. Στην Επιτροπή Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Υπουργός δήλωσε: «Δεν επιδιώκουμε την έγκριση των Τριών Αρχών για κάθε κανονισμό, έγκριση ή τροποποίησή και θα αποδεχτούμε τη δεσμευτική ισχύ της Συνθήκης χωρίς να προβούμε σε καμία ενέργεια μέχρι να ολοκληρωθεί»

Με βάση το γεγονός ότι ο Χάρτης του ΠΟΥ εγκρίθηκε από το Κογκρέσο το 1953, πριν από 73 χρόνια, οι ολοκληρωτικοί κανόνες που αποφασίστηκαν από μια μη εκλεγμένη ξένη οργάνωση δεν ήταν απαραίτητοι. Ουσιαστικά γίνεται μια προσπάθεια να περαστεί το νομοσχέδιο παρακάμπτοντας τη διαδικασία διαβούλευσης, έγκρισης και επικύρωσης στη Διατροφή.

Επιπλέον, στις 29 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση ενέκρινε νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του Νόμου για την Τοπική Αυτονομία, ο οποίος θα επιτρέπει στην εθνική κυβέρνηση να στέλνει τις απαραίτητες οδηγίες στις τοπικές κυβερνήσεις σε περίπτωση σοβαρών καταστάσεων όπως μολυσματικές ασθένειες ή καταστροφές. «Με άλλα λόγια, αυτό θέτει ήδη περιορισμούς στις τοπικές κυβερνήσεις εν αναμονή της επικείμενης συνθήκης για την πανδημία», είπε ο συγγραφέας Makiko Oka στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε πριν από τη διαδήλωση.

«Από εδώ και στο εξής, σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, οι τοπικές κυβερνήσεις θα πρέπει να ακολουθούν άνευ όρων τις εντολές της εθνικής κυβέρνησης. Αυτό είναι εξαιρετικά τρομακτικό. Η κυριαρχία που είχαν προηγουμένως οι τοπικές κυβερνήσεις θα χαθεί.»

PrimeNews.

Back to top button