Διεθνή

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης για Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο θα εκδώσει εντάλματα σύλληψης για τον Νετανιάχου και άλλους Ισραηλινούς αξιωματούχους τη Μεγάλη Εβδομάδα, αναφέρουν δημοσιεύματα.

Ισραηλινό Channel 12: “Το κατεστημένο του στρατού και της ασφάλειας αναμένει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να εκδώσει εντάλματα σύλληψης κατά των Benjamin Netanyahu, Yoav Gallant και Herzi Halevy αυτή την εβδομάδα.”

Όπως αποκαλύπτεται σε δημοσίευμα: Το Ισραήλ εκτιμά ότι το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης (ΔΠΔ) θα εκδώσει αυτή την εβδομάδα διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά κορυφαίων πολιτικών αξιωματούχων και αξιωματούχων ασφαλείας.

Αυτό είναι πιθανό να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν θα κατατεθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης κατά του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, του υπουργού Άμυνας Yoav Galant και του αρχηγού του Γενικού επιτελείου (ΓΕΣ) Herzi Halevi – in.

Τα αναμενόμενα εντάλματα θα δοθούν στο πλαίσιο της γενοκτονίας στη Λωρίδα της Γάζας, πέραν των δηλώσεων από διάφορες χώρες σχετικά με την παραβίαση του διεθνούς δικαίου από το Ισραήλ, όπου το Ισραήλ διέπραξε μια αόρατη γενοκτονία από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την οποία σφαγίασε περισσότερους από 37.000 αμάχους εκ των οποίων πάνω από 13.000 παιδιά κάτω των 16 ετών.

Επαγγελματίες και δικηγόροι που ήταν παρόντες στην περιορισμένη έκτακτη ακρόαση προσπάθησαν να μπλοκάρουν την απόφαση με κάποιες επείγουσες ενέργειες της τελευταίας στιγμής ενώπιον του ίδιου του Μπιν Ντιν και ενώπιον πολιτικών κομμάτων με επιρροή – αλλά αυτές οι προσπάθειες προφανώς δεν απέδωσαν καρπούς.

Μάλλον δόθηκε το πράσινο φως από τη δύση γιατί κάποιος πρέπει να φέρει την ευθύνη για τη γενοκτονία που η Δύση, παρά τις προσπάθειές της, δεν κατάφερε να υπερασπιστεί.

Υπάρχει βέβαια η πιθανότητα η όλη διαδικασία να αποτελεί από τη μια εκτόνωση της διεθνούς κοινής γνώμης και από την άλλη ξέπλυμα για ενόχους αφού θα τους δικάσει μεν α τους αθωώσει δε ή θα τους ρίξει στα μαλακά παραδίδοντάς τους καθαρούς και αμόλυντους στην ιστορία..

dimpenews.com

Back to top button