Διεθνή

casus belli Το Ισραήλ βομβάρδισε την Πρεσβεία του Ιράν στη Δαμασκό. ΠΟΛΛΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ. ΣΩΟΣ Ο ΠΡΕΣΒΗΣ. ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΤΥΧΗ ΠΡΟΞΕΝΟΥ. Στο Κόκκινο η κόκκινη δαμάλα!!!

casus belli Το Ισραήλ βομβάρδισε κτίριο της Πρεσβείας του Ιράν στη Δαμασκό που ήταν και κατοικία του Ιρανού Πρέσβη. Ανήκει στο Προξενείο. Ψάχνουν για επιζώντες. Στο Κόκκινο η κόκκινη δαμάλα!!! Το Ισραήλ οπότε χτύπησε ιρανικό έδαφος στην καρδιά της Δαμασκού. Ακριβώς δίπλα ήταν το κυρίως κτίριο της ιρανικής πρεσβείας είναι ένα ενιαίο συγκρότημα.Δεν υπάρχει δήλωση για τύχη πρέσβη και προξενικών αρχών.. Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές.. ΠΟΛΛΟΙ ΙΡΑΝΟΙ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ. σύμφωνα με ιρανικά μέσα. Ο Ιρανός Πρέσβης είναι σώος και συναντήθηκε με τον ΥΠΕΞ Συρίας. Άγνωστη η τύχη προξένου..

Ανακοίνωση συριακού στρατού τώρα: όσοι ήταν μέσα σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν

Σήμερα, ο ισραηλινός εχθρός στόχευσε το κτίριο του ιρανικού προξενείου στη συνοικία Mazzeh στη Δαμασκόαναφέρει το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA.
Ο δημοσιογράφος του SANA δήλωσε: Η επιθετικότητα του ισραηλινού κατοχικού καθεστώτος προκάλεσε την καταστροφή του κτιρίου εκτός από τις ζημιές που προκλήθηκαν στα κοντινά κτίρια.
Ο δημοσιογράφος του SANA πρόσθεσε: Η συριακή αεράμυνα μας αντιμετώπισε εχθρικούς στόχους γύρω από τη Δαμασκό

Ο ανταποκριτής του SANA ανέφερε ότι ”τα αντιαεροπορικά μας συστήματα αναχαίτισαν μια ισραηλινή επίθεση που είχε στόχο ένα κτίριο στην περιοχή Mazzeh της Δαμασκού που ήταν το κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό” Ισοπεδώθηκε δεν υπάρχει. Αναζητούν επιζώντες στα ερείπια.

Πρώτες πληροφορίες από ιρανικά μμε ότι μεταξύ των νεκρών και o ανώτερος διοικητής της ιρανικής δύναμης Quds Φρουρών της Επανάστασης για Συρία, Λίβανο ο Mohammad Reza Zahedi σύμφωνα με το Reuters.

Ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου επιβεβαίωσε ότι το κτίριο του παραρτήματος της πρεσβείας καταστράφηκε ολοσχερώς από την απεργία.

«Οι ισραηλινοί πύραυλοι κατέστρεψαν το κτίριο ενός παραρτήματος στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους», δήλωσε η OSDH, μια ΜΚΟ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά έχει ένα τεράστιο δίκτυο πηγών στη χώρα.

Οι φωτογραφίες του AFP δείχνουν το κτίριο ολοσχερώς κατεστραμμένο, ερειπωμένο.Σύμφωνα με ιρανικά μέσα ενημέρωσης, η επίθεση είχε στόχο το ιρανικό προξενείο και την κατοικία του Ιρανού πρεσβευτή στη Δαμασκό, μια ξεκάθαρη επίθεση κατά των διεθνών νόμων.

3 IΡANOI NEKΡOI ..
Ο υπουργός Εξωτερικών Συρίας Faisal Al-Miqdad φτάνει στην ιρανική πρεσβεία.

Συριακή στρατιωτική πηγή: Περίπου στις 17:00 το απόγευμα σήμερα, ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από την κατεύθυνση του κατεχόμενου Συριακού Γκολάν, με στόχο το κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό. Τα μέσα αεράμυνας μας απάντησαν στους πυραύλους της επίθεσης και κατέρριψαν μερικούς από αυτούς. Η επίθεση οδήγησε στην καταστροφή ολόκληρου του κτιρίου και στο μαρτύριο και τον τραυματισμό όλων όσων βρίσκονταν μέσα, ενώ γίνονται εργασίες για την ανάκτηση των σορών. Μαρτύρων, περίθαλψη τραυματιών, και απομάκρυνση ερειπίων.

ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΔΑΜΑΛΑ; επαίρεται η δαμάλα με αυτό το χτύπημα..

dimpenews.com

Back to top button