breaking newsΕλλάδα

Έγκλημα Τέμπη: Τρόμος στο Μαξίμου από τις αποκαλύψεις για τη μυστική σύσκεψη

 

Σκληρή αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις νέες αποκαλύψεις, σχετικά με τη μυστική σύσκεψη με την παρουσία κυβερνητικών στελεχών, που οδήγησαν στο μπάζωμα, στο τραγικό σημείο που έγινε το δυστύχημα των Τεμπών.

Μετά την παράθεση των δεδομένων από τον Στέφανο Κασσελάκη, για τη σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, η κυβέρνηση εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει ότι «η προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών για μικροκομματικά οφέλη είναι ό,τι πιο χυδαίο και προσβλητικό για τις οικογένειες των θυμάτων μπορεί να κάνει κανείς. Δυστυχώς, η Αξιωματική Αντιπολίτευση μάς έχει συνηθίσει σε αυτή τη στρατηγική, στην οποία δυστυχώς ποντάρει τα ρέστα της προεκλογικά».

Βέβαια, είναι αξιοσημείωτο να μιλάνε για «εργαλειοποίηση» οι ίδιοι που χρησιμοποίησαν την τραγωδία στο Μάτι ως βασικό πεδίο προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Η καθοριστική σύσκεψη για το μπάζωμα
Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το οποίο επικαλέστηκε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη σύσκεψη αυτή συμμετείχαν ο τότε περιφερειάρχης Λάρισας, Κώστας Αγοραστός, ο τότε υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, Χρήστος Τριαντόπουλος (νυν υφ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας), ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς, αξιωματικοί της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και εκπρόσωπος της Hellenic Train.

Η «αναδιαμόρφωση του χώρου» ξεκίνησε από την επόμενη ημέρα και διήρκεσε τρεις ημέρες, από τις 4 έως τις 6 Μαρτίου 2023, ενώ, παρά τη βιασύνη να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, αυτά ξεκίνησαν σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 29 Μαρτίου.

Τονίζεται, ότι σύμφωνα με το δημοσιογράφο Βασίλη Λαμπρόπουλο που παρέθεσε το ρεπορτάζ, οι αξιωματικοί της αστυνομίας και της πυροσβεστικής στις καταθέσεις τους στον εισαγγελέα της Λάρισας έχουν μιλήσει για αυτήν τη συνάντηση της 3ης Μαρτίου, ενώ στα υπομνήματα που έχουν καταθέσει, τόσο ο Κώστας Αγοραστός όσο και ο Χρήστος Τριαντόπουλος, δεν υπάρχει καμία αναφορά.

Η κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη μετά τις νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία των Τεμπών, τη στιγμή που οι συγγενείς των θυμάτων δίνουν καθημερινό αγώνα, για να βγει όλη η αλήθεια στην επιφάνεια και να επέλθει η δικαιοσύνη.

karditsastakra

Back to top button