Διεθνή

Ένας παπάς στο τιμόνι της Αρμενίας..Συνασπισμός κομμάτων της αντιπολίτευσης δρομολογούν πτώση Πασινιάν και ανάδειξη σε Πρωθυπουργό του Αρχιεπισκόπου Bagrat! ΒΙΝΤΕΟ

Ένας παπάς στο τιμόνι της Αρμενίας.. ”Ο Nikol Pashinyan θα πρέπει να απομακρυνθεί και ο Aρχιεπίσκοπος Bagrat θα πρέπει να είναι ο ενιαίος υποψήφιος πρωθυπουργός.” Ο Suren Surenyants, πρόεδρος του κόμματος «Δημοκρατική Εναλλακτική», δήλωσε ότι οι πολιτικές δυνάμεις συμφωνούν σε αυτά τα σημεία, παρά τα συνταγματικά εμπόδια. Συνασπισμός κομμάτων της αντιπολίτευσης απεργάζεται την απομάκρυνση Πασινιάν με κοινοβουλευτικό τρόπο κατάθεση πρόταση μομφής και την ανάδειξη στον πρωθυπουργικό θώκο του Αρχιεπίσκοπου Bagrat.. δίνουν ιδέες οι Αρμένιοι αφού πιάσαν πάτο με Πασινιάν και πολιτικούς τους .. το κατάλαβαν ότι πρέπει να παίξουν αντισυμβατικά αφού στην κορυφή πολιτικής εξουσίας πάντα τα περάσματα είναι πιασμένα..

Ο Αρχιεπίσκοπος Tavouch ο Μπαγκράτ Γκαλστανιάν/ Galstanian έχει καθιερωθεί σε λίγες μέρες στην πρώτη γραμμή της πολιτικής σκηνής στην Αρμενία, πρωτοστατώντας σε ένα κίνημα διαμαρτυρίας κατά της παραχώρησης εδαφών στο Αζερμπαϊτζάν, ως μέρος ενός αμφιλεγόμενου ειρηνευτικού σχεδίου.
Kέρδισε σε αναγνωρισιμότητα και δημοφιλία την περασμένη εβδομάδα, όταν ηγήθηκε μιας πορείας διαδηλωτών που κατευθύνονταν προς την πρωτεύουσα Ερεβάν από την επισκοπή του Tavouch.

Το Αρμενικό Εθνικό Κογκρέσο (HAK) του πρώην Προέδρου Levon Ter-PetrosSian ενώθηκε με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης την Παρασκευή εκφράζοντας την υποστήριξή του στις διαδηλώσεις στο Ερεβάν και στον ακτιβιστή αρχιεπίσκοπο και δήλωσε έμμεσα ότι θα τον υποστηρίξει και για πρωθυπουργία. Ο Galstanian έχει προσελκύσει την υποστήριξη ενός ευρέος φάσματος δυνάμεων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων των συμμαχιών Hayastan και Pativ Unem που εκπροσωπούνται στο αρμενικό κοινοβούλιο. Τόσο το Hayastan όσο και ο Pativ Unem έχουν δεσμευτεί να επιχειρήσουν κοινοβουλευτική ψήφο δυσπιστίας στον κ. Πασινιάν, του οποίου το κόμμα Πολιτικό Συμβόλαιο ελέγχει την Εθνοσυνέλευση. Το σύνταγμα της Αρμενίας απαιτεί από αυτούς να προτείνουν έναν υποψήφιο για πρωθυπουργό πριν από μια τέτοια ψηφοφορία.

Ο 52χρονος κληρικός, ο οποίος έχει επίσης καναδική υπηκοότητα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υποβάλει τη δική του υποψηφιότητα για την πρωθυπουργία, αν και το αρμενικό σύνταγμα απαγορεύει σε άτομα διπλής υπηκοότητας να κατέχουν τη θέση. Είπε όμως ότι αν χρειαστεί θ’ απαρνηθεί την Καναδική.

dimpenews.com

Back to top button