breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αναπληρώτρια διευθύντρια του οργανισμού του ΟΗΕ: Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για μια «υψηλού κινδύνου» άγνωστη… πανδημία!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατα καιρούς μας έχουν πει, πως η πανδημία, τα εμβόλια κι η ατζέντα Covid αποτελούν παρελθόν. Η απάντηση που τους δίνουμε, είναι ΟΧΙ εφόσον δεν έχουν τιμωρηθεί οι ένοχοι, και είναι πολύ πιθανό να ξαναχτυπήσουν με νέου τύπου, αληθινή ή ψέυτική πανδημία. Αφού έχουν την δύναμη να κάνουν και τα δύο!

Η επιδημιολόγος Dr Maria Van Kerkhove, αναπληρώτρια διευθύντρια του οργανισμού του ΟΗΕ και σημαντικό στέλεχος του ΠΟΥ, είπε πως είναι αναπόφευκτο η Ευρώπη να αντιμετωπίσει μια νέα πανδημία, «είναι βέβαιο ότι η γηραιά ήπειρος θα αντιμετωπίσει μια ακόμα πανδημία με επικρατέστερη την γριπη των πτηνών που μπορεί να μεταπηδήσει από τα ζώα στους ανθρώπους».

Υποστήριξε ότι ο Covid δεν θα ήταν «η τελευταία πανδημία που θα αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της ζωής μας», κι ότι μια άγνωστη μελλοντική απειλή θα μπορούσε να χτυπήσει με αιφνιδιαστικό τρόπο. 

Το μυαλό όλων μας σαν πρώτη σκέψη πηγαίνει πως ένα κατεστραμένο ανοσοποιητικό σύστημα εμβολιασμένων, θα μπορούσε ακόμα και στην απλή γρίπη, να δώσει διαστάσεις πανδημίας.. Αλλά όπως προαναφέραμε, δεν είμαστε σε θέση γνωρίζουμε τι ακριβώς έχουν στο μυαλό τους!

Η Mail Online αναφέρει: «Έχουμε τη γρίπη των πτηνών και τις ευκαιρίες για επανασύνδεση [γενετικές αλλαγές σε έναν ιό που του επιτρέπει να μεταπηδά μεταξύ των ειδών], οι ευκαιρίες για μια πανδημία του ιού της γρίπης των πτηνών είναι υψηλές. 

«Γι’ αυτό έχουμε ένα ολόκληρο σύστημα σε ισχύ για να είμαστε προετοιμασμένοι. Η πρόκληση είναι, θα δούμε άλλη μια πανδημία κορωνοϊού.

Δεδομένου ότι είχαμε τον SARS-CoV-2 να προκαλέσει πανδημία, σίγουρα, αυτή είναι μια ευκαιρία. Το ερώτημα είναι, θα δούμε μια πανδημία Arbovirus;».

Οι αρβοϊοί, είναι ιοί που μεταδίδονται από τα αρθρόποδα, σε λοιμώξεις που μεταδίδονται στους ανθρώπους από το τσίμπημα μολυσμένων εντόμων όπως τα κουνούπια και τα τσιμπούρια.

Και πρόσθεσε: «Τώρα, δεν το λέω αυτό για να τρομάξω τους ανθρώπους που το ακούνε, αλλά για εμάς, είναι κάτι για το οποίο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. 

«Λοιπόν, ετοιμαστείτε είναι γνωστές οι απειλές, αλλά επίσης σκεφτείτε πως μπορεί να είναι κάτι διαφορετικό, ίσως υδάτινο ή οτιδήποτε άλλο.  «Έτσι, για μένα, οι πανδημίες, δυστυχώς, είναι μέρος αυτού που θα αντιμετωπίσουμε στη διάρκεια της ζωής μας.

Για δεκαετίες, κορυφαίοι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι η γρίπη των πτηνών είναι ο πιο πιθανός υποψήφιος για την πυροδότηση της επόμενης πανδημίας. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό οφείλεται στην απειλή του ανασυνδυασμού, όταν δύο ιοί συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν ένα υβρίδιο. 

Τα υψηλά φυσικά επίπεδα της ανθρώπινης γρίπης αυξάνουν τον κίνδυνο να έχει κάποιος και τα δύο ταυτόχρονα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια κατάσταση.

Άλλοι εικάζουν από καιρό ότι η ασθένεια Χ – που αντιπροσωπεύει έναν υποθετικό, επί του παρόντος άγνωστο παθογόνο – θα προέρχεται γενικότερα από ζωονοσογόνο μετάδοση, έναν ζωικό ιό ή βακτήρια που μεταπηδούν στους ανθρώπους.

Μερικοί έχουν μάλιστα προειδοποιήσει, ότι αυτό θα μπορούσε να πυροδοτηθεί από μια βιολογική μετάλλαξη ή ένα ατύχημα ή όπως είπε ο ίδιος ο Μπιλ Γκέιτς μια βιολογική τρομοκρατική επίθεση, που θα αιφνιδιάσει τον κόσμο και θα εξαπλωθεί γρήγορα. 

Η πλέον ανενεργή Δημόσια Υγεία της Αγγλίας προειδοποίησε επίσης το 2019 ότι η αυξανόμενη απειλή των υπερμικροβίων θα μπορούσε να βοηθήσει ένα άλλοτε αβλαβές βακτήριο να μετατραπεί στην ασθένεια Χ.  

Όπως και να χει, όσο αυτοί οι εγκληματίες της ανθρωπότητας κυκλοφορούν ελέυθεροι, πρέπει να περιμένουμε το επόμενο τους χτύπημα και δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ποιο θα είναι!

Δείτε ακόμα τι είπε πρώην στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: «Δεν υπήρξε ποτέ πανδημία, όλα ήταν μια απάτη»!

Back to top button