breaking newsΔιεθνή

Βρέθηκαν τρεις νεκροί όμηροι, ανάμεσά τους η Σάνι Λουκ

Ο εκπρόσωπος των IDF, ταξίαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι, ανακοίνωσε ότι οι σοροί των ομήρων Σάνι Λουκ, Αμίτ Μπουσκίλα και Ιτζάκ Γκελερέντερ, που είχαν απαχθεί από το φεστιβάλ Nova, εντοπίστηκαν από τον ισραηλινό στρατό στη Λωρίδα της Γάζας.

Από τους περίπου 240 ομήρους που είχαν απαχθεί από τη Χαμάς, περίπου οι μισοί έχουν απελευθερωθεί ή έχουν εντοπιστεί νεκροί. Από όσους απομένουν, περίπου 20 ή και περισσότεροι πιθανότατα δεν ζουν, αλλά δεν έχουν εντοπιστεί οι σοροί τους.

Μετά την ταυτοποίηση από ιατρικούς αξιωματούχους, οι IDF ειδοποίησαν τις οικογένειες των θυμάτων. Η IDF και η Shin Bet μοιράζονται τη θλίψη των οικογενειών αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Η απαγωγή της Σάνι Λουκ Η Σάνι Λουκ, Ισραηλινογερμανή, βρισκόταν στο φεστιβάλ Supernova στο νότιο Ισραήλ όταν η Χαμάς εξαπέλυσε μεγάλη επίθεση στις 7 Οκτωβρίου 2023. Η σορός της καταγράφηκε σε βίντεο μαχητών της Χαμάς, να κείτεται ακίνητη στο πίσω μέρος ενός ημιφορτηγού, με σημάδια κακοποίησης.

IDF: Στην Τζαμπάλια οι σφοδρότερες μάχες Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι διεξάγονται οι σφοδρότερες μάχες στη Τζαμπάλια της βόρειας Λωρίδας της Γάζας από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στις 27 Οκτωβρίου. Ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι ολοκλήρωσε τη διάλυση της στρατιωτικής δομής της Χαμάς στη βόρεια Γάζα και επικεντρωνόταν στο κεντρικό και νότιο τμήμα, αλλά οι μάχες ξανάρχισαν στην Τζαμπάλια.

«Η Χαμάς είχε τον πλήρη έλεγχο της Τζαμπάλια μέχρι την άφιξή μας πριν από μερικές ημέρες», ανέφερε ο στρατός. Οι μάχες στην Τζαμπάλια από τις 12 Μαΐου «είναι ίσως οι σφοδρότερες» στην περιοχή αυτή από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης. Μέχρι τώρα, ο στρατός υπολογίζει ότι έχουν σκοτωθεί περίπου 200 τρομοκράτες.

Οι μάχες, συνοδευόμενες από βομβαρδισμούς, ξανάρχισαν στις αρχές Μαΐου και στη συνοικία Ζεϊτούν, στην Πόλη της Γάζας. Το Ισραήλ ανέφερε ότι τα τέσσερα τελευταία τάγματα της Χαμάς κρύβονταν στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας. Πριν από τις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς διέθετε περίπου 30.000 μαχητές στη Λωρίδα της Γάζας, μοιρασμένους σε 24 τάγματα.

Prime News.

Back to top button