breaking newsΔιεθνή

Γερμανία: Κατηγορίες για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» σε βάρος ακτιβιστών της «Τελευταίας Γενιάς»

 

Γερμανία: Κατηγορίες για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» σε βάρος ακτιβιστών της «Τελευταίας Γενιάς»Ο εισαγγελέας του Νοϊρούπιν στο Βρανδεμβούργο απήγγειλε κατηγορίες για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» σε βάρος τεσσάρων μελών της οργάνωσης ακτιβιστών για το κλίμα «Τελευταία Γενιά».

Οι κατηγορίες αφορούν μεταξύ άλλων διατάραξη δημόσιας λειτουργίας και φθορά ξένης περιουσίας για τις ενέργειές τους εναντίον των διυλιστηρίων στην περιοχή Σβεντ, στο αεροδρόμιο Βερολίνου-Βρανδεμβούργου και στο Μουσείο Μπαρμπερίνι στο Πότσνταμ κατά το διάστημα από τον Απρίλιο του 2022 έως τον Μάιο του 2023.

Άρχισε η δίκη του Πρίγκιπα Ερρίκου 13ου του Ρόις, αρχηγού των Πολιτών του Ράιχ, οι οποίοι σχεδίαζαν πραξικόπημα

Άρχισε σήμερα στην Φρανκφούρτη η δεύτερη από τις τρεις δίκες των μελών της οργάνωσης «Πολίτες του Ράιχ», οι οποίοι κατηγορούνται για σχεδιασμό πραξικοπήματος. Στο δικαστήριο της Φρανκφούρτης θα δικαστεί και ο επικεφαλής της οργάνωσης, πρίγκιπας Ερρίκος 13ος του Ρόις.

Σύμφωνα με τον Ομοσπονδιακό Εισαγγελέα και το 617 σελίδων κατηγορητήριο, πρόκειται ίσως για «την μεγαλύτερη συνωμοσία που έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας ενάντια στην ελεύθερη, δημοκρατική βασική τάξη». Από τον Απρίλιο βρίσκεται σε εξέλιξη δίκη οκτώ μελών της οργάνωσης, οι οποίοι θεωρείται ότι οργάνωναν κάποιου είδους στρατιωτική δομή και ένοπλες ομάδες «εσωτερικής ασφάλειας» με στόχο την ανατροπή του καθεστώτος, ενώ τον Ιούνιο θα ξεκινήσει και η δίκη των υπόλοιπων συλληφθέντων για την ίδια υπόθεση.

Στόχος του πραξικοπήματος ήταν η συγκρότηση ενός «Συμβουλίου» το οποίο θα επανέφερε την Γερμανία στη μορφή διακυβέρνησης της Γερμανικής Αυτοκρατορίας του 1871, σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Στο «Συμβούλιο» θα δημιουργούνταν θέσεις ανάλογες με υπουργεία και είχαν ήδη συζητηθεί ονόματα και αρμοδιότητες, όπως π.χ. η 59χρονη Μπίργκιτ Μαλζάκ-Βίνκεμαν, πρώην βουλευτής της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD) και δικαστής στο Βερολίνο, η οποία, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επρόκειτο να αναλάβει καθήκοντα υπουργού Δικαιοσύνης. Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ακόμη δύο πρώην στρατιώτες της επίλεκτης μονάδας «Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων» (KSK) της Bundeswehr, ο Μαξιμίλιαν Έντερ και ο Πέτερ Βέρνερ, οι οποίοι εκτιμάται ότι ήταν από τους πρώτους που συμμετείχαν στο σχέδιο συνωμοσίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της δημόσιας τηλεόρασης ARD, οι κατηγορούμενοι φέρονται να πίστευαν σε θεωρίες συνωμοσίας, όπως στο ότι μια ισχυρή μυστική υπηρεσία, η «Συμμαχία», αποτελούμενη από τις νικήτριες δυνάμεις του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, θα έπαιρνε στο άμεσο μέλλον την εξουσία στην Γερμανία. Επιπλέον, πίστευαν στην ύπαρξη συστήματος υπόγειων σηράγγων, στις οποίες κρατούνταν αιχμάλωτα παιδιά με στόχο να χρησιμοποιηθεί το αίμα τους ως «ελιξίριο νεότητας». Είχαν μάλιστα καταβάλει και περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ σε κάποιους στην Ελβετία, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν να βρουν πρόσβαση σε αυτές τις σήραγγες. Η εισαγγελία ωστόσο θεωρεί ότι οι κατηγορούμενοι, μπορεί να πίστευαν σε εξωφρενικές θεωρίες, ήταν ωστόσο διατεθειμένοι να σκοτώσουν ανθρώπους προκειμένου να πετύχουν τους στόχους τους. «Η οργάνωση ήταν λοιπόν επικίνδυνη, ακόμη και αν δεν απειλούσε πραγματικά την δημοκρατία», αναφέρει ο εισαγγελέας.

Prime News.

Back to top button