Διεθνή

”Είμαι η Αγία Θεοσέβη και γιορτάζω σήμερα”….( επί του πνευματικού πιεστηρίου)!..

-Είμαι η Αγία Θεοσέβη και γιορτάζω σήμερα…

Δεν ήξερε τέτοια αγία.. ( επί του πνευματικού πιεστηρίου)

Ήταν πολύ απλή ταπεινή και αθώα μετρίου αναστήματος με κοσμική περιβολή, λευκοπρόσωπη με ξανθά μαλλιά και γαλανά μάτια..Έφερε σεμνή ενδυμασία με απαλά ανοιχτά χρώματα λευκό, γαλάζιο, ροζ..

Είμαι η Αγία Θεοσέβη και γιορτάζω σήμερα…του συστήθηκε.. Αλλά του εκμυστηρεύθηκε πως είναι θλιμμένη που οι πολλοί άνθρωποι δεν θα έρθουν στη γιορτή της. Αλλά την παρηγορεί που θα δεχθεί ανθρώπους του κύκλου της..

Ποια ήταν…

Η Αγία Θεοσεβία έζησε τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Μερικοί ιστορικοί πιστεύουν ότι η Αγία Θεοσεβία ή Θεοσέβεια ήταν σύζυγος του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης, η οποία πέθανε αρκετά νέα. ( σσ γι αυτό την είδε πολύ νέα) Ωστόσο, ο Κύριλλος Α’, πατριάρχης Ιεροσολύμων, σε ένα γράμμα του προς τον Άγιο Γρηγόριο Νύσσης την αναφέρει σαν αδελφή του. Πάντως, αυτό που μπορούμε να πόυμε σίγουρα είναι ότι ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος την αποκαλεί «όντως ιερά, το της Εκκλησίας καύχημα, το του Χριστού καλλώπισμα, το της καθ’ ημάς γενεάς όφελος, την γυναικών παρησσίαν και των μεγάλων μυστηρίων αξίαν». Η μνήμη της εορτάζεται 10 Ιανουαρίου κι αναφέρεται κι ως διακόνισσα..

Tην προηγούμενη συζήταγε τη γενικευμένη κρίση στην ιεραρχία κι αναπολούσε την εποχή που και έγγαμοι γίνονταν επίσκοποι και είχε αναφέρει τον Άγιο Γρηγόριο επίσκοπο Νύσσης (οπότε ήταν όντως σύζυγός του)..

dimpenews.com

Back to top button