Διεθνή

Μάτωσε εικόνα Αγίου Γεωργίου Προστάτη Ρώσικου στρατού στο γραφείο Προξένου Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη τo 2005 κατά την άφιξη του φιλο-Ρώσου Γιαννούκοβιτς που θα επισκεπτόταν Άγιον Όρος!! Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ!!

Μάτωσε εικόνα του Αγίου Γεωργίου προστάτη του ρώσικου στρατού στο γραφείο του Προξένου Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη τη Μ. Παρασκευή 2005 ανήμερα άφιξης στη Θεσσαλονίκη του φιλο-Ρώσου μετέπειτα Προέδρου Γιαννούκοβιτς που θα επισκεπτόταν το Άγιον Όρος!!Το 2005 δεκαεννιά χρόνια πριν.. Ο Γιαννούκοβιτς διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ουκρανίας από το Νοέμβριο του 2002- Ιανουάριο 2005, καθώς και από Αύγουστο του 2006 ως Δεκέμβριο του 2007 και Πρόεδρος της Ουκρανίας από τον Φεβρουάριο του 2010 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, Ανατράπηκε πραξικοπηματικά από τα δυτικο-κινούμενα γεγονότα της πλατείας Μαιντάν και αυτοεξορίστηκε στη Ρωσία. Αμέσως μετά άρχισε ο εμφύλιος στα ανατολικά στο Ντονμπάς..

Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ!!

Μάτωσε εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου προστάτη του ρώσικου στρατού στο γραφείο του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα αιμορραγούσε ο δράκοντας τη Μεγάλη Παρασκευή του 2005 ανήμερα της άφιξης στη Θεσσαλονίκη του τελευταίου δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη Προέδρου της Ουκρανίας του φιλο-Ρώσου Γιαννούκοβιτς που θα πραγματοποιούσε επίσκεψη στο Άγιον Όρος!!.

το άρθρο για την αιμάσουσα εικόνα του Αγίου Γεωργίου:

Ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος προειδοποίησε ότι περίμενε την Ουκρανία μέσω της εικόνας του στη Θεσσαλονίκη, η οποία άρχισε να ρέει κόκκινο μύρο (σσ αίμα πριν αρχίσει ο πόλεμος αλλά και ο εμφύλιος στην Ουκρανία) και ο γέροντας από τον Άθω επιβεβαίωσε τα πάντα.
Ένας ιερέας, στο ιστολόγιό του σε έναν ελληνικό ιστότοπο, μοιράστηκε μια ιστορία για το πώς ένας παγκοσμίου φήμης άγιος προειδοποίησε για το τι περίμενε η Ουκρανία αν αποσυρθεί ( σσ αποστατήσει) από τη Ρωσία. Το ίδιο το περιστατικό συνέβη πολύ πριν από όλα τα γεγονότα κυριολεκτικά πριν από 19 χρόνια.

Μεταφράσαμε το κείμενο και είναι αυτό που έγραψε:

«Την ημέρα που εορτάζεται η μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Νικηφόρου, η σκέψη μου επιστρέφει στο επεισόδιο με τη θαυματουργή εικόνα του αγίου, από την οποία έρεε αίμα στο γραφείο του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, σαν να προειδοποιεί μια επικείμενη τραγωδία στην Ουκρανία.

Αυτά τα γεγονότα που θα συζητηθούν συνέβησαν στην πραγματικότητα και τα είδαμε ο Βλαντιμίρ Ανατόλιεβιτς Σκούροφ, ένας Ουκρανός διπλωμάτης, εγώ και αρκετοί φίλοι μου.

Εκείνη η μέρα έπεσε Μεγάλη Παρασκευή του 2005, όταν ο καιρός ήταν καθαρός και ήταν αρχή της άνοιξης, όταν όλα άνθιζαν τριγύρω.

Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ!!

Ο Βλαντιμίρ Ανατόλιεβιτς Σκούροφ, ο οποίος τότε κατείχε τη θέση του Γενικού Προξένου της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, με κάλεσε.

  • Θα μπορούσατε να έρθετε αμέσως στο γραφείο μου;
  • Έγινε κάτι σοβαρό;
  • Θα σου τα εξηγήσω όλα όταν βρεθούμε από κοντά. Πάρτε μαζί σας τη φωτογραφική μηχανή σας», ρώτησε με μια φωνή γεμάτη άγχος.

Χωρίς καθυστέρηση έφτασα στο προξενείο που βρίσκεται στην περιοχή Λαδάδικα και ανέβηκα στον δεύτερο όροφο. Ο πρόξενος με συνάντησε και με πήγε αμέσως στο γραφείο του.

Κάθισα, περιμένοντας με προσήλωση την ιστορία του.

«Αυτό που πρόκειται να μοιραστώ μαζί σας το γνωρίζει μόνο ο φίλος μου, ο Ουκρανός Πρέσβης στη Γαλλία. Ακούω. Την Μεγάλη Τετάρτη έφτασε στην Ελλάδα ο Βίκτορ Γιανουκόβιτς με σκοπό το προσκύνημα στο Άγιο Όρος. Πριν πάω στο αεροδρόμιο (του Κάα) για να τον συναντήσω, μπήκα στο γραφείο μου και είδα ότι από την εικόνα του Αγίου Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου έτρεχαν τέσσερα αιματηρά ρυάκια, που προέρχονταν από το αίμα του σκοτωμένου δράκου που απεικονίζεται σε αυτήν».

Ο πρόξενος έδειξε αμέσως μια εικόνα που βρίσκεται στον τοίχο στα αριστερά του χώρου εργασίας του, την οποία δεν παρατήρησα μπαίνοντας, γιατί στην Ελλάδα δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει μια εικόνα σε ένα δωμάτιο. Και μάλιστα, το αίμα του εικονιζόμενου δράκου μετατράπηκε σε τέσσερα ρεύματα κόκκινου-καφέ χρώματος, που θυμίζουν στην όψη πραγματικό αίμα.

«Βρίσκοντας τον εαυτό μου μπροστά σε ένα τέτοιο θέαμα, έμεινα έκπληκτος», συνέχισε ο Βλαντιμίρ Ανατόλιεβιτς, «και δεν είχα χρόνο να καταλάβω τι είχε συμβεί, αφού έπρεπε να σπεύσω στο αεροδρόμιο. Συναντήθηκα με τον Γιανουκόβιτς και τον πήγα στον Άθωνα. Διανυκτερεύσαμε στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα. Οι σκέψεις μου ήταν απασχολημένες με το εικονίδιο, αλλά δεν μοιράστηκα τις εμπειρίες μου με κανέναν.

Αλλά ξαφνικά! Την Πέμπτη, όταν ήμασταν στην τραπεζαρία με τους μοναχούς, ένας γέροντας με πλησίασε και μου είπε, δείχνοντας τη σημασία της αιμορραγούσας εικόνας:

«Γνωρίζω, γιατί στο γραφείο σας η εικόνα αιμορραγεί… Μέσω του Αγίου Γεωργίου, σας μεταφέρεται μια προειδοποίηση για τον ερχομό των δύσκολων στιγμών…»
Δεν μπορούσα να θυμηθώ τα περαιτέρω λόγια του, γιατί συγκλονίστηκα από την επίγνωσή του για όσα είχα ακούσει, γιατί δεν είχα προλάβει ακόμη να μοιραστώ τα νέα με κανέναν!

Μετά από αυτό, ο γέροντας εξαφανίστηκε, και όσο κι αν προσπάθησα να τον βρω, δεν τον βρήκα. Προσπαθώντας να τον βρω ανάμεσα στους μοναχούς, συνειδητοποίησα ότι τα χαρακτηριστικά του προσώπου του έμοιαζαν να έχουν σβήσει από τη μνήμη μου…

Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ!!

Όταν επέστρεψα, επικοινώνησα αμέσως με έναν φίλο στο Παρίσι. Είναι βαθιά πιστός και μου ζήτησε να του στείλω φωτογραφίες της εικόνας για να δει το θαύμα με τα μάτια του. Εκείνη τη στιγμή σε σκέφτηκα…»

Μόλις ο Βλαντιμίρ Ανατόλιεβιτς ολοκλήρωσε την ιστορία του, έβγαλα τη φωτογραφική μηχανή μου και άρχισα να φωτογραφίζω την εικόνα. Με ένα αίσθημα ανεξήγητου φόβου και ενθουσιασμού, απομάκρυνα την άκρη του εικονιδίου από τον τοίχο, αλλά δεν βρήκα τίποτα ασυνήθιστο πίσω από αυτό. Το αίμα έρεε κατευθείαν από την εικόνα του δράκου που απεικονίζεται στην εικόνα και κύλησε κάτω από τον τοίχο στο πάτωμα, σχηματίζοντας εκεί μια μικρή συσσώρευση αποξηραμένου αίματος.

Αφού τράβηξα τη φωτογραφία, ρώτησα:

«Γιατί αποφάσισες να επικοινωνήσεις μαζί μου; Ίσως θα θέλατε να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο για αυτό το περιστατικό;».

Και εδώ η απάντησή του ήταν εντελώς εκπληκτική.

«Ω, όχι, αυτό δεν είναι αποδεκτό. Σας προτρέπω να κρατήσετε εμπιστευτικά όσα είδατε. Απλώς προσπαθώ να φέρω τις φωτογραφίες στον φίλο μου το συντομότερο δυνατό».

Τα επόμενα χρόνια, ο Vladimir Anatolyevich Shkurov κατείχε θέση στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας στο Κίεβο. Μετά από αυτό υπηρέτησε ως Πρέσβης στην Παλαιστίνη και επέστρεψε στην Ελλάδα ξανά ως Πρέσβης, όπου υπηρέτησε στην Αθήνα… Τώρα έχει και πάλι χρέη Πρέσβη, αλλά αυτή τη φορά στα Τίρανα της Αλβανίας.

Ωστόσο, σκεφτόμουν πολύ καιρό αυτό το περιστατικό και γιατί ήταν κρυμμένο, και το 2015, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Γεωργίου, αποφάσισα να τον ρωτήσω για την τύχη της εικόνας.

«Και το εικονίδιο είναι στο σπίτι μου στο Κίεβο. Κάποτε, η εικόνα με συνόδευε στην Παλαιστίνη, όπου πέρασα δύο χρόνια. Προετοιμάζοντας να φύγω από τη Θεσσαλονίκη, σκόπευα να την αφήσω στο Άγιο Όρος, αλλά οι γέροντες με συμβούλεψαν να κρατήσω την εικόνα, επισημαίνοντας ότι μου ανήκει. Αγοράστηκε από εμένα σε ένα από τα καταστήματα μόνο για 10 ευρώ και είναι μια μάλλον λιτή εικόνα. Το 2005, αφού έγινε γνωστό το θαύμα με το αιμορραγικό εικονίδιο, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος με αναγνώρισε και προσφέρθηκε να αγοράσει την εικόνα για ένα σημαντικό χρηματικό ποσό. Ωστόσο, αποφάσισα να κρατήσω το εικονίδιο για μένα. Το 2015, εξέφρασα την ελπίδα ότι οι επόμενες στιγμές δεν θα μας φέρουν περισσότερες αντιξοότητες από αυτές που μας συνέβησαν τα τελευταία δύο χρόνια».

Όμως οι ελπίδες του δεν δικαιώθηκαν, γιατί ο Άγιος Γεώργιος συνεχίζει να προειδοποιεί.

«Σήμερα, ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου του Νικηφόρου, έχω έντονη επιθυμία να ξανασυναντηθώ με αυτόν τον άνθρωπο και να μάθω για την τύχη της εικόνας που απέκτησε την ικανότητα να αιμορραγεί στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη τη Μεγάλη Παρασκευή 2005. .»

Αυτό έγραψε ο Έλληνας ιερέας.

Αποδεικνύεται ότι ο άγιος προειδοποίησε για προβλήματα πριν από 19 χρόνια, αλλά 10 χρόνια μετά την προειδοποίηση, για κάποιο λόγο νόμιζαν ότι τώρα όλα θα ήταν καλά, αλλά όχι, δεν συνέβη. Δεν κατάλαβαν, δεν συνήλθαν, αλίμονο…

Η σημείωση στο πρωτότυπο χωρίς μετάφραση ονομάζεται «Ο Άγιος Γεώργιος είχε προειδοποιήσει για τον πόλεμο στην Ουκρανία».

Δόξα τω Θεώ για όλα! (dzen.ru

ΑΠΟΔΟΣΗ : ΟΡΘΟΔΟΞΑ ΘΕΜΑΤΑ.

Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΤΟ ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ!!

Στη Θεσ-σαλονίκη στην πόλη των θαυμάτων και των οραμάτων…..που είναι το γιοφύρι για Άγιον Όρος που είναι η πνευματική διώρυγα ο πνευματικός πορθμός του Αγίου Όρους αυτή είναι ..η Ουρανούπολη..!

Η δρακοντοκτονία ενέπνευσε κατά καιρούς την τέχνη ως και το θέατροΟ Άγιος Γεώργιος σκοτώνει το Δράκο”Συγγραφέας ο Σέρβος : Ντούσαν Κοβάτσεβιτς

dimpenews.com

Back to top button