breaking newsΔιεθνή

Ο Πάπας θα πάει στο Φανάρι….τιάρα δεν θα φορέσει ο ελληνισμός. Πάμε για νέες εθνικές τραγωδίες! Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει και η Ελλάδα! Σε λίγο o Ελληνισμός θα είναι παρελθοντική αναφορά για την Κύπρο!

Ο Πάπας θα πάει στο Φανάρι….τιάρα δεν θα φορέσει ο ελληνισμός. Πάμε για νέες εθνικές τραγωδίες! Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: ”Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει και η Ελλάδα! Σε λίγο o Ελληνισμός θα είναι παρελθοντική αναφορά για την Κύπρο!

Ο Βαρθολομαίος ανακοινώνει επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι και στην ιστορική Νίκαια στην Τουρκία. Στο φακιόλι (φέσι τούρκικο) ή τιάρα καθολική προστέθηκε τελευταία ως επιλογή στο δίλημμα και το κιπά. Δοκιμάζουμε καπέλα στον Καθρέφτη της ιστορίας μαςΠνευματικό καπέλωμα ετοιμάζουν στο λαό αλλά δεν θα προλάβουν θα τους προλάβουν οι εξελίξεις όπως πάνα.. απλά τις επισπεύδουν. Τις προοιωνίζει άλλωστε με δεικτικό τρόπο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος με αγωνιώδη και δραματικό τρόπο απευθυνόμενος στην Αθήνα:«Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει και η Ελλάδα σε λίγο ως Ελληνισμός θα είμαστε παρελθοντική αναφορά για την Κύπρο. Αντέχετε μια τέτοια καταδίκη της Ιστορίας;»

Ο ίδιος τονίζει: Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση για επιτυχία του αγώνα μας την κοινή δράση Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα μέτωπα για την προώθηση του εθνικού μας θέματος. Και μας ανησυχεί ιδιαίτερα η πρόσφατη απόφαση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για το Κόσοβο, που λήφθηκε με ελληνική εισήγηση. Επιτείνονται, μάλιστα, οι φόβοι μας για επαλήθευση των φημών ότι η Ελλάδα αποδέχτηκε εισήγηση της Τουρκίας όπως το Κυπριακό μη επηρεάσει την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων.

»Απευθύνουμε αγωνιώδη έκκληση προς την Κυβέρνηση της Μητρός Πατρίδος: ”Ακούστε, όσο είναι καιρός, τη φωνή μας. Κρατηθήκαμε για αιώνες στη γη των πατέρων μας με πολλές θυσίες και ποταμούς αιμάτων. Φαίνεται, όμως, πως οι καιροί άλλαξαν κι αν δεν ενεργήσουμε αμέσως και με τρόπο αποτελεσματικό, φοβούμαστε ότι σε λίγο ως Ελληνισμός θα είμαστε παρελθοντική αναφορά για την Κύπρο. Αντέχετε μια τέτοια καταδίκη της Ιστορίας; Εμείς δεν θα εγκαταλείψουμε τον αγώνα. Η υπερ-τρισχιλιετής ελληνική παρουσία μας στην Κύπρο, όμως, μας δίνει το δικαίωμα να απαιτούμε τη συμπαράταξη ολόκληρου του Έθνους!..”».(simerini)

Η επίσκεψη του Πάπα στο Φανάρι

θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επετείου των 1700 χρόνων από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας

Ο Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος σκοπεύει να επισκεφθεί την Τουρκία το 2025, σε μια εξέλιξη που αναμένεται να ενισχύσει τις σχέσεις μεταξύ του Βατικανού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Αντί να τα βρει με Ορθοδοξία που την πολυδιάσπασε πλευρίζει το Βατικανό.Τιάρα καθολική δεν θα μπει στον ελληνισμό πάμε για νέες εθνικές τραγωδίες. Δεν θα γίνουμε ούτε Χαλδαίοι ούτε Μελκίτες ουρές του Βατικανού…

Η επίσκεψη αυτή θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της επετείου των 1700 χρόνων από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας, που έλαβε χώρα το 325. Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Λισσαβόνα, όπου πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δήλωσε ότι ο Πάπας επιθυμεί να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, πριν κατευθυνθεί προς τη Νίκαια.

Ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι έχει ήδη συσταθεί επιτροπή για την οργάνωση της επίσκεψης, και ότι το Βατικανό θα επικοινωνήσει σύντομα με τις τουρκικές αρχές για τις λεπτομέρειες.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος σχεδιάζει να επισκεφθεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη πριν μεταβεί στην πόλη της Νίκαιας, όπου πραγματοποιήθηκε η Α΄ Σύνοδος της Νίκαιας, προσθέτοντας ότι έχει συσταθεί επιτροπή για την οργάνωση της επίσκεψης και ότι το Βατικανό θα επικοινωνήσει σύντομα με τις αρχές στην Τουρκία».

Και πάλι ως προς την αναφορά του Αρχιεπισκόπου Κύπρου: «Αν πέσει η Κύπρος, πέφτει και η Ελλάδα σε λίγο ως Ελληνισμός θα είμαστε παρελθοντική αναφορά για την Κύπρο. Αντέχετε μια τέτοια καταδίκη της Ιστορίας;»

H ιστορία δεν θα πέσει και πάλι πάνω στα κεφάλια μας αν η Εκκλησία διαφυλάττει πρωτίστως ακέραια τα πνευματικά της σύνορα…

Αλλά σε αυτόν τον τομέα η διάβρωση οι κάθε είδους αγκυλώσεις και η αλλοτρίωση είναι προφανείς..και εκεί είναι που ελλοχεύει η επαλήθευση των ανησυχιών και των φόβων..

Κανείς δεν θέλει να ταράξει στάσιμα ύδατα.. αλλά η θεραπεία στη Σιλωάμ γινόταν μόνο αν άγγελος τάραζε τα ύδατα!

Κοιτάνε κοντόφθαλμα την πάρτη τους να μην έρθουν σε ρήξη με την καθεστηκυία τελματίζουσα κατάσταση.

Από τη μια του ακραιφνούς ζηλωτισμού παλαιοημερολογιτισμού φαρισαϊσμού που σιγοτρώει σαν σαράκι τον κορμό της Εκκλησίας αφού την πνευματικότητα τη θυσιάσαμε στο βωμό μιας στείρας επιφανειακής θρησκευτικότητας. Άλλο πνευματικότητα άλλο θρησκευτικότητα.

κι από την άλλη τις σειρήνες τις εκκοσμίκευσης που καλούν σε άκριτη συμπόρευση και συστράτευση με τα παράλογα κελεύσματα του πλάνου καιρού.

Αν δεν ανακαινίσεις τον Οίκο του Θεού η ιστορία θα πέσει και πάλι πάνω στα κεφάλια μας…

Θέλει συντήρηση και ανακαίνιση ο Οίκος Του και όχι μόνο τα κτίρια και οι μεγαλοπρεπείς ναοί ..

Αλλά ποιος θα τα βάλει με το κατεστημένο συντηρούν ένα νοσηρό κλίμα ως μοιραίοι μέχρι να επέλθει το μοιραίο. Λείπει η πνευματική λεβεντιά η πνευματική γενναιότητα.. που θα υπερασπιστεί την Αλήθεια ..

Εύκολοι είναι οι Φιλιππικοί αλλά το ουσιαστικό είναι να γίνεται έργο και δεν θέλουν να δουλέψουν θέλουν απλά  διεκπεραιωτικά να διατηρήσουν οφίτσια και θέσεις κι ας πάει και το παλιάμπελο .. μόνο που είναι ο Αμπελώνας του Κυρίου και θα επιβλέψει Αυτός..

αλλά η ματιά του είναι πύρινη ρομφαία..

dimpenews.com

Back to top button