Διεθνή

Ο Πούτιν κατά την Παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης: οι πυρηνικές δυνάμεις είναι πάντα σ’ επιφυλακή! ΒΙΝΤΕΟ

Ο Πούτιν λέει ότι οι πυρηνικές δυνάμεις είναι πάντα σε επιφυλακή στην ομιλία της Ημέρας της Νίκης κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην εντυπωσιακή παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία για την Ημέρα της Νίκης στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο στον Β΄ Παγκόσμιο..
Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε την Πέμπτη ότι οι πυρηνικές του δυνάμεις ήταν «πάντα» σε επιφυλακή και ότι η Ρωσία δεν θα ανεχθεί καμία απειλή από τη Δύση.

Σε μια δυναμική ομιλία στην Κόκκινη Πλατεία ενώπιον χιλιάδων στρατιωτών ντυμένων με τελετουργική ενδυμασία, ο Πούτιν επαίνεσε τον στρατό του που πολεμούσε στην Ουκρανία και κατηγόρησε τις «δυτικές ελίτ» ότι υποδαυλίζουν συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο.

«Ο ρεβανσισμός, ο εμπαιγμός της ιστορίας και η προσπάθεια να δικαιωθούν οι σημερινοί οπαδοί του ναζισμού αποτελούν μέρος της γενικής πολιτικής των δυτικών ελίτ να υποκινούν συνεχώς νέες περιφερειακές συγκρούσεις, διεθνικές και διαθρησκευτικές διαμάχες και να συγκρατούν κυρίαρχα, ανεξάρτητα κέντρα παγκόσμιας ανάπτυξης». είπε ο Ρώσος ηγέτης. Η Δύση προσπαθεί να υποκινήσει παγκόσμιες συγκρούσεις, διεθνική εχθρότητα, να περιορίσει τα κυρίαρχα κέντρα ανάπτυξης, λέει ο Πούτιν.“Απορρίπτουμε τους ισχυρισμούς οποιουδήποτε κράτους ή συμμαχίας για αποκλειστικότητα. Γνωρίζουμε σε τι οδηγούν τέτοιες φιλοδοξίες”, είπε.

«Η Ρωσία θα κάνει τα πάντα για να αποτρέψει μια παγκόσμια σύγκρουση, αλλά ταυτόχρονα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας απειλήσει. Οι στρατηγικές μας δυνάμεις είναι πάντα σε επιφυλακή», είπε ο Πούτιν, μιλώντας στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης..

«Αγαπητοί φίλοι, η Ρωσία περνά τώρα μια δύσκολη, κρίσιμη περίοδο. Η μοίρα της Πατρίδας, το μέλλον της εξαρτάται από τον καθένα μας», είπε.

Η παρέλαση της 9ης Μαΐου σηματοδοτεί την ήττα της Σοβιετικής Ένωσης από τη Ναζιστική Γερμανία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και έχει γίνει η πιο σημαντική δημόσια αργία της Ρωσίας, καθώς ο Πούτιν βάζει τη χώρα σταθερά σε μάχιμη βάση.

Ο Ρώσος πρόεδρος έχει επανειλημμένα πλαισιώσει τον τρέχοντα αγώνα κατά της Ουκρανίας ως μια υπαρξιακή μάχη ενάντια στον «ναζισμό».

Ο Πούτιν ενίσχυσε επίσης τη ρητορική του για τα πυρηνικά. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, διέταξε τον ρωσικό στρατό να πραγματοποιήσει ασκήσεις πυρηνικών όπλων με τη συμμετοχή του ναυτικού και των στρατευμάτων που εδρεύουν κοντά στην Ουκρανία.

Πέρυσι η Ρωσία παραιτήθηκε από την επικύρωση της Συνθήκης για την Ολοκληρωμένη Απαγόρευση των Πυρηνικών Δοκιμών και αποχώρησε από μια βασική συμφωνία μείωσης των όπλων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η παρέλαση της Ημέρας της Νίκης πραγματοποιείται στην Κόκκινη Πλατεία, με συμμετοχή ρωσικού στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων πυραύλων και συστημάτων αεράμυνας, καθώς και χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό.

Οι συμμετέχοντες στις ειδικές στρατιωτικές επιχειρήσεις είναι οι ήρωές μας. Η Ρωσία στέκεται μαζί σας». Δείτε τι είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά την ομιλία του στην παρέλαση της Ημέρας της Νίκης της Μόσχας:

🔷 «Οι δυτικές χώρες προσπαθούν να διαστρεβλώσουν την αλήθεια για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο επειδή τους εμποδίζει να εφαρμόσουν τις αποικιακές πολιτικές τους».
🔷 «Κατά τα πρώτα χρόνια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, η Σοβιετική Ένωση πολέμησε μόνη της τον Ναζισμό, ενώ όλη η Ευρώπη δούλευε για τον Χίτλερ».
🔷 «Παρόλα αυτά, η Ρωσία δεν μείωσε ποτέ τη σημασία του Δεύτερου Μετώπου και τη βοήθεια από τους συμμάχους κατά τη διάρκεια του Πολέμου. Η Ρωσία τιμά τη γενναιότητα του κινεζικού λαού που πολέμησε ενάντια στην επιθετικότητα της μιλιταριστικής Ιαπωνίας».
🔷 «Η Ρωσία δεν θα αφήσει καμία απειλή να περάσει, όλες οι στρατηγικές δυνάμεις έχουν τεθεί σε επιφυλακή».
🔷 «Όλοι οι συμμετέχοντες στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση είναι οι ήρωές μας. Η Ρωσία στέκεται μαζί σας. Όπως όλοι οι βετεράνοι».

περίπου 9.000 στρατιωτικοί συμμετείχαν στην τελετή στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας. Τουλάχιστον χίλιοι από τους συμμετέχοντες πολέμησαν στην Ουκρανία και η παρέλαση της Μόσχας έδειξε επίσης περισσότερα από 70 είδη στρατιωτικού υλικού..

dimpenews.com

Back to top button