breaking newsθρησκεια

Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για πολυσκάνδαλο: Οι μοναχοί να είναι μοναχοί και να μην κάνουν αυτά που ακούμε. H Εκκλησία έχει μηχανισμό κάθαρσης και καθαρίζει τα αποστήματα!! ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για πολυσκάνδαλο.. Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κατὰ τὴ Θεία Λειτουργία τῆς Κυριακῆς τοῦ Θωμᾶ, ποὺ τελέσθηκε στὴν υπό ανακαίνιση και ανασύσταση ἱερὰ μονὴ Ἁγίου Γεωργίου τοῦ Πιτυδιώτη Σολέας, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (12.05.2024) άφησε σαφέστατα αιχμές για το πολυσκάνδαλο που ταλανίζει την Εκκλησία Κύπρου..και άριστα έκανε! ”Οι μοναχοί να είναι μοναχοί και να μην κάνουν αυτά που ακούμε.H Εκκλησία έχει μηχανισμό κάθαρσης και καθαρίζει τα αποστήματα!! ” τόνισε απερίφραστα.

Μίλησε για απρόσεκτους δεσποτάδες, για μονές που εκτρέπονται, για κάθαρση στην Εκκλησία , για αποστήματα για μοναχούς που πρέπει να προσέχουν, για μοναχούς που πρέπει όντως να είναι μοναχοί και να προσέχουν να μην κάνουν όπως χαρακτηριστικά είπε ”αυτά που ακούμε΄΄.

”Το Αυτοκέφαλον της Εκκλησίας Κύπρου κάποτε βέβαια όταν έχουμε απρόσεκτους επισκόπους γίνεται κακοκέφαλο η Εκκλησία όμως έχει μηχανισμούς καθάρσεως καθαρίζει τα αποστήματα τις ασθένειες κληρικών ή λαικών”..Είπε ότι η εκεί αδελφότητα ”θα έχει προϊσταμένη την αδερφή Αλεξία η μονή θα έχει το πολύ 7 μοναχές.. Η εποχή δεν είναι εποχή των μεγάλων μονών αλλά των πολλών μονών . όπως μου είπε ο Άγιος Παίσιος να έχουν βάσεις ασκητικές για να βλέπει ο λαός το ασκητικό φρόνημα των μοναχών και να εμπνέεται αλλά και οι μοναχοί να προσέχουν όχι αυτά που ακούμε να προσέχουν και μοναχοί να είναι ταπεινοί να είναι λιτοί να είναι εγκρατείς έτσι εμπνέονται και οι λαϊκοί … Kαι οι μοναχοί αλλά να είναι μοναχοί .. Εμείς τις μονές μας τις στηρίζουμε κυρίως πνευματικά είπε έτσι ώστε να μην εκτραπούν ώστε να μπορέσει ένα μοναστήρι να γεννήσει έναν άγιον τότε πετυχαίνει τους σκοπούς του”

Και έδωσε τον προσανατολισμό” στόχος μας είναι η αγιότητα ούτε οι περιουσίες ούτε τα πολλά γράμματα να μας καταδεχθεί το Άγιο Πνεύμα να το προσελκύσουμε αφού καθαρίσουμε την καρδιά μας.”

Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για πολυσκάνδαλο: ”Οι μοναχοί να είναι μοναχοί και να μην κάνουν αυτά που ακούμε. H Εκκλησία έχει μηχανισμό κάθαρσης και καθαρίζει τα αποστήματα!!”… σαφέστατες οι αιχμές οι υπαινιγμοί αλλά και οι συγκεκριμένες αναφορές του..

Δυνατός ο Αη Γιώργης.. και είναι και σε ύψωμα μια χαρά ότι πρέπει για κονταροχτύπημα!!

 

dimpenews.com

Back to top button