Διεθνή

Τελικά το Ολυμπιακό πνεύμα δεν ήταν αθάνατο! Ο /Η Minima Gesté είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος DRAG QUEΕΝ (τραβεστί) για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 στο Παρίσι.. Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφέρει ή τις φλόγες της Κολάσεως;

Τελικά το Ολυμπιακό πνεύμα δεν ήταν αθάνατο! Ο /Η Minima Gesté είναι η πρώτη λαμπαδηδρόμος DRAG QUEEN ( τραβεστί) για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 στο Παρίσι..Ολυμπιακή φλόγα θα μεταφέρει ή τις φλόγες της Κολάσεως; Για πρώτη φορά Ολυμπιακοί Αγώνες ακατάλληλοι γι ανηλίκους…κρατήστε τα παιδιά μακριά από τις τηλεοράσεις ποιος ξέρει τ άλλο θα δείξουν!

Εκτενή ρεπορτάζ στο γαλλικό τύπο για να γνωρίσουμε την Minima Gesté την πρώτη λαμπαδηδρόμος DRAG QUEEN που θα φέρει την ολυμπιακή φλόγα για τους Ολυμπιακούς αγώνες 2024 στο Παρίσι..

Το να είσαι η πρώτη drag queen που μεταφέρει την Ολυμπιακή φλόγα είναι «τεράστια υπερηφάνεια». [Στιγμιότυπο στο X / @Paris]

Η Drag queen ( drag queen χαρακτηρίζεται ένα άτομο, συνήθως άνδρας, που χρησιμοποιεί ρούχα και μακιγιάζ για να αποδώσει γυναικεία χαρακτηριστικά και τους ρόλους των φύλων κα να μυήσει τα παιδιά -οπότε τραβεστοποιημένη φιγούρα) η/ο Minima Gesté επιλέχθηκε από τον Δήμο του Παρισιού ως Ολυμπιακή λαμπαδηδρόμος. Και αυτό για το καλό.. για ν΄αποσταλεί ένα μήνυμα «αγάπης και ελπίδας», σπάζοντας τα κοινωνικά στερεότυπα για την κοινότητα LGBTQIA+, που όμως πυροδότησε ένα κύμα αποδοκιμασίας στα κοινωνικά δίκτυα. Το Ολυμπιακό πνεύμα τελικά δεν είναι αθάνατο το σκότωσαν οι Γάλλοι διοργανωτές.. Μετέτρεψαν σε αντιαισθητικό καρακιτσαριό την λαμπαδηδρομία της ολυμπιακής φλόγας..

Μπογιατισμένη στο έπακρον και σκαρφαλωμένη στις 25 εκατοστών γόβες της φοράει τις περούκες της με τα φραμπαλάδικα φορέματά της. Η Minima Gesté («mini majesty»), η διάσημη 33χρονη Παριζιάνα drag queen, θα είναι μεταξύ των ολυμπιακών λαμπαδηδρόμων κατά την επίσκεψή της στην πρωτεύουσα στις 14 και 15 Ιουλίου, για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Μετά από οκτώ χρόνια που πέρασε στη σκηνή του drag, η Minima Gesté, το σκηνικό της όνομα, λέει ότι γνωρίζει ότι η ορατότητα είναι ένας από τους «πυλώνες» της κοινότητας LGBTQIA+. Ως εκ τούτου, το να είναι η πρώτη drag queen που μετέδωσε την Ολυμπιακή φλόγα είναι «τεράστια περηφάνια», εκμυστηρεύτηκε σε ένα βίντεο παρουσίασης που δημοσιεύτηκε από το Δημαρχείο του Παρισιού. καλά από περηφάνια άλλο τίποτα αυτά τα άτομα τι σύνδρομο περηφάνιας τα κατατρέχει..
Όμως αυτή η επιλογή του Δημαρχείου του Παρισιού δεν έγινε τυχαία. Εκτός από μια πρόσκληση για ανοιχτές νοοτροπίες στο ζήτημα της αναγνώρισης και της νομιμότητας των drag queens, η Minima Gesté είναι ένα πολιτικό σύμβολο ( πολιτικό εννοούν πλέον μόνο τσόντα) και ακτιβίστρια.

Πράγματι, πίσω από αυτόν τον πολύχρωμο χαρακτήρα κρύβεται ο Άρθουρ, ο οποίος, μέσω της Minima Gesté, υπερασπιζόταν πάντα τις πεποιθήσεις του και έστελνε μηνύματα για κάθε είδους κοινωνικά ζητήματα ( ευαισθητοποιημένος βρήκε λόγο ύπαρξης ν΄αλλάξει την ύπαρξη . η μόνη κοινωνική ανατροπή αλλαγή που επιτρέπεται είναι η αλλαγή φύλου)

”Ειρήνη, αγάπη, ισότητα και νομιμότητα είναι τα συνθήματα που χαρακτηρίζουν αυτόν τον χαρακτήρα, συγκινητικό και εξανθρωπισμένο” λέει το μέσο, που o/η Minima Gesté υποσχέθηκε να μεταφέρει μαζί της κατά το πέρασμα της Ολυμπιακής φλόγας.
Δεν φαίνεται να λαμβάνει ομόφωνη αποδοχή, όπως αποδεικνύεται από τα σχόλια σε ένα βίντεο που δημοσίευσε ο Δήμος του Παρισιού, αυτή την Τετάρτη 1 Μαΐου, το οποίο είχε στόχο να παρουσιάσει αυτόν τον/την λαμπαδηδρόμο όχι σαν τους άλλους. «Έχω ένα αίσθημα φιάσκου και γελοιοποίησης» ή ακόμα και «ντροπής», μπορούμε να διαβάσουμε στα σχόλια του βίντεο που δημοσίευσε η πόλη του Παρισιού στο X.

Σκαρφαλωμένη σε τακούνια 25 εκατοστών, για παραστάσεις που διαρκούν περισσότερες από 2 ώρες, η drag queen @minima_geste είναι έτοιμη για τη σκυταλοδρομία της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Ραντεβού αυτό το καλοκαίρι, 14 & 15 Ιουλίου, για το πέρασμα της Φλόγας στην πρωτεύουσα! pic.twitter.com/KluHEcjCPh

— Παρίσι (@Paris) 1 Μαΐου 2024

Μηνύματα σε πλήρη αντίθεση με τις παρατηρήσεις που έκανε η Minima Gesté σε αυτό το βίντεο: «Βρίσκω σημαντικό να στέλνω μηνύματα» ή ακόμα και «πριν από δέκα χρόνια, αυτό δεν θα ήταν δυνατό” πρωτοπόρα σε όλα ..ανοίγει δρόμους η/ο .. λαμπαδηδρόμος

Σε αντίδραση στα πολυάριθμα σχόλια που έγιναν στα κοινωνικά δίκτυα, το Δημαρχείο του Παρισιού εκφράστηκε με δελτίο τύπου, αυτή την Παρασκευή, 3 Μαΐου, να καταδικάσει «ανεπιφύλακτα» αυτά τα ανάρμοστα σχόλια, ενώ παρέχει «την υποστήριξή του στο Minima Gesté». Υπενθυμίζοντας, παρεμπιπτόντως, ότι οποιαδήποτε δημόσια προσβολή «επίσης ομοφοβικής και τρανσφοβικής φύσης» συνιστά αδίκημαΈτσι με πολύχρωμη χούντα ..

.η προσβολή ο ευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και παγκόσμιων διαχρονικών θεσμών και απαράμιλλων επιτευγμάτων της παγκόσμιας πολιτισμικής κληρονομιάς συνιστά κακούργημα και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.. Καραγκιοζοποίηση και Ολυμπιακών Αγώνων αχ δύσμοιρη Ελλάς …τι αμαρτίες κουβαλάς

Τεράστιες και ευθύνες της ΔΟΕ (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) που εγκαταλείπει σε διασυρμό το θεσμό βορά στην ακυρωτική κουλτούρα της εποχής.

dimpenews.com

Back to top button