breaking newsΔιεθνή

Το πρακτορείο Fars διαψεύδει τη συντριβή του ελικόπτερου του Ιρανού προέδρου με φωτογραφία

 

Σε εξέλιξη είναι ένα θρίλερ γύρω από το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, καθώς η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι υπέστη «σκληρή προσγείωση». Ωστόσο, το πρακτορείο Fars διαψεύδει αυτή την πληροφορία.

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι διασώστες προσπαθούν να εντοπίσουν τον πρόεδρο Ραϊσί, ενώ το πρακτορείο Fars δημοσίευσε μια φωτογραφία του προέδρου στο διαδίκτυο, συνοδευόμενη από το εξής μήνυμα:

«Σήμερα, Κυριακή, το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρόεδρο προσγειώθηκε λόγω των ομιχλωδών καιρικών συνθηκών στην περιοχή του Βορειοανατολικού Αζερμπαϊτζάν, και η αυτοκινητοπομπή του προέδρου συνέχισε οδικώς προς την Ταμπρίζ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε στον κυβερνοχώρο η φήμη που υποστήριζε ατύχημα για ένα από τα τρία ελικόπτερα του κονβόι του προέδρου».

Παράλληλα, το Associated Press, επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση του Ιράν, αναφέρει ότι το ελικόπτερο υπέστη «σκληρή προσγείωση» κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τεχεράνης.

Ο Εμπραχίμ Ραϊσί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είχε επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν νωρίς την Κυριακή για να εγκαινιάσει ένα φράγμα μαζί με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που κατασκεύασαν τα δύο κράτη στον ποταμό Αράς.

Σημειώνεται ότι το Ιράν χρησιμοποιεί μια ποικιλία ελικοπτέρων, αλλά οι διεθνείς κυρώσεις καθιστούν δύσκολη την προμήθεια ανταλλακτικών. Ο στρατιωτικός εναέριος στόλος ανήκει κατά κύριο λόγο στην περίοδο πριν την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Prime News.

Back to top button