Διεθνή

ΑΥΤΟΠΤΕΣ: Στη Συρία ως και οι Ορθόδοξοι παπάδες μέχρι …και οι παπαδιές είναι με τη Χεζμπολά γιατί τους υπερασπίστηκε στον πόλεμο! ΒΙΝΤΕΟ

ΑΥΤΟΠΤΕΣ: Στη Συρία ως και οι Ορθόδοξοι παπάδες μέχρι …και οι παπαδιές είναι με τη Χεζμπολά γιατί τους υπερασπίστηκε στον πόλεμο!

Η άποψη των Ορθόδοξων Χριστιανών της Συρίας για τη Χεζμπολά είναι η καλύτερη γιατί τους υπερασπίστηκε στα μαύρα χρόνια του εμφυλίου με τους τζιχαντιστές και την τουρκο-υποκινούμενη ψευδεπίγραφη συριακή αντιπολίτευση. Μέχρι και οι Ορθόδοξοι παπάδες και οι παπαδιές ακόμη πίνουν νερό στο όνομά της.

Μαρτυρίες του συριακού χωριού Bloudan μιλάει ο παπάς η παπαδιά και κάτοικοι..

AbduMasih al Khouri κάτοικος: Μόλις οι νέοι άνδρες (μαχητές της Χεζμπολά) μπήκαν στο σπίτι του ιερέα Κούρι εμείς τους βρήκαμε με χαμογελαστά και γελαστά πρόσωπα. Την πρώτη φορά που μπήκαν κάθισαν εδώ. Νιώθεις ότι τους γνωρίζεις για πολύ καιρό σαν να μας γνώριζαν από πολύ καιρό. Σαν να υπάρχει μια ενότητα μεταξύ μας για πολύ χρονικό διάστημα. Αυτοί αισθάνονται ασφαλείς και μας κάνουν κι εμάς να νιώθουμε ασφαλείς.

TurkmanHilal η παπαδιά: Το πρώτο πράγμα μας έφεραν τριαντάφυλλα και τα έβαλαν στον καναπέ. Είχαν όπλα έβαλαν τα όπλα στον καναπέ όταν έτρωγαν και μιλούσαν μαζί. ένας από αυτούς είχε μια αρραβωνιαστικιά ο Θεός να τους προστατεύει και να τους βοηθήσει να γυρίσουν στις οικογένειες τους ασφαλείς.. Mετά από λίγο έμαθα ότι ο ένας από αυτούς μαρτύρησε/σκοτώθηκε.

άλλος κάτοικος: Χάρη στο αίμα τους και στο Θεό ζούμε σε ασφάλεια. Aυτή η ασφάλεια είναι το αποτέλεσμα του αίματος που έδωσε, έχυσε η νεολαία της Χεζμπολά

Randa al Khouri: Είμαι χριστιανή γυναίκα και υποστηρίζω το Νασράλα γιατί με προστάτευσε, προστάτευσε την τιμή μου και τις κόρες μου ..Δεν υποβληθήκαμε σε εκτοπισμό..Υπάρχουν πράγματα που ακούγονται γι αυτούς αλλά εμείς του είδαμε. Η Χεζμπολά προστάτευσε την τιμή μας..

Rania Murad: To μεγαλύτερο πράγμα που πληγώνει τις καρδιές μας είναι η κάθε σταγόνα αίματος που χύθηκε από τους μάρτυρες της Χεζμπολά αποκλειστικά , μας πλήγωσε. Γιατί μαρτύρησαν σε μια χώρα που δεν ήταν η πατρίδα τους. Κι ενώθηκαν με πίστη με εμάς , μας αγάπησαν τίποτα δεν τους εξανάγκασε εκτός από την αγάπη τους για εμάς.

o oρθόδοξος ιερέας Aqil alKhouri: δεν θα μπορέσουμε ούτε μετά θάνατον ν΄αρνηθούμε ότι χάρη στη Χεζμπολά.. Τι έκανε η Χεζμπολά για το κόσμο του Bloudan για όλη την περιοχή και όλη τη Συρία μέχρι και που επικράτησε η ειρήνη στη Συρία είναι χάρη στη Χεζμπολά

Η Χεζμπολά υπερασπίστηκε έναντι του τουρκο-υποκινούμενου FSA και τζιχαντιστών της αλ Νούσρα, Ισλαμικού Στρατού και λοιπών παραφυάδων αποκεφαλιστών που υποστήριζε σύσσωμη η Δύση τα ιστορικά μοναστήρια της Ορθοδοξίας τη Μονή των Χερουβείμ τη Σαιντανάγια τα μεγάλα Ορθόδοξα χωριά στη Χάμα, τη χριστιανική Μααλούλα ,πολέμησε στη Χομς και στην Κοιλάδα των Χριστιανών κ.α Η ιστορία δεν ξαναγράφεται οι αυτόπτες μιλούν… οι γηγενείς μαρτυρούν..

To χωριό Bloudan βρίσκεται 51χλμ ΒΔ της Δαμασκού και η πλειοψηφία των κατοίκων είναι Ελληνορθόδοξοι. Το Bloudan είναι ένα πολύ αρχαίο χωριό του οποίου η ιστορία χρονολογείται από τη ρωμαϊκή εποχή, όπως φαίνεται από τους πίνακες και τα γλυπτά που βρέθηκαν στο νότιο Bloudan. Τα ερείπια αρχαίου ελληνορθόδοξου μοναστηριού και η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου βρίσκονται επίσης στα βουνά του ανατολικού Bloudan. Η κοιλάδα του Αγίου Ηλία είναι ένα αρχαίο μέρος του χωριού.Το 1909, ο J. E. Hanauer διηγήθηκε την ανακάλυψη των ερειπίων ενός βυζαντινού μοναστηριού κοντά στο Bludan, που ονομάζεται “Deir Mar Jirius”, Deir=μονή Άγιος Γεώργιος που πιστεύεται ότι καταστράφηκε τον 13ο αιώνα μ.Χ.

dimpenews.com

Back to top button