breaking newsΔιεθνή

Δεν σε χάλασε, Ρίσι Σούνακ! Χαστούκι για τον Σούνακ η ήττα στις δημοτικές εκλογές

Τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη Βρετανία αποτελούν ένα ακόμα χαστούκι για τον Βρετανό πρωθυπουργό, καθώς πολλοί δήμοι που στήριζαν τους Τόρις, όπως ο Δήμος του Γουέστ Μίντλαντ, πέρασαν στα χέρια των Εργατικών. Η σαρωτική νίκη του Σάντικ Καν στην τρίτη θητεία της δημαρχίας του Λονδίνου είναι το πιο τρανταχτό παράδειγμα.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πολιτικό σεισμό, ενώ ο πρόεδρος του εργατικού κόμματος, Κίερ Στάρμερ, πιέζει τον Ρίσι Σούνακ να ανακοινώσει την ημερομηνία των εθνικών εκλογών άμεσα.

Η Σούζαν Χολ, υποψήφια των Συντηρητικών για το Λονδίνο, έχασε με μόλις 32,7% των ψήφων έναντι 43,9% του κ. Καν. Η Sunday Telegraph αναφέρει “άσχημη μέρα” για τους Συντηρητικούς και η Sunday Express υπογραμμίζει “Είμαστε καταδικασμένοι” για τους ίδιους. Ο Ρίσι Σούνακ σχεδιάζει να επανέλθει στο προσκήνιο την επόμενη εβδομάδα, με μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με τα εργασιακά, την πάταξη της αντισημιτικής συμπεριφοράς και την απέλαση των μεταναστών.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Τζέιμς Κλίβερλι, δηλώνει στην Sunday Telegraph ότι είναι πεπεισμένος ότι οι ψηφοφόροι που έχουν “απομακρυνθεί” από τους Συντηρητικούς θα επιστρέψουν εγκαίρως στις γενικές εκλογές. Ωστόσο, δημοσκοπήσεις δείχνουν πτώση της κυβέρνησης κατά 18 έως 24 μονάδες, με τους Εργατικούς να προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσουν περισσότερες από 400 έδρες στο βρετανικό κοινοβούλιο.

Ο Σάντικ Καν, στα 53 του χρόνια, γιος πακιστανών μεταναστών που ανήκει στο Εργατικό Κόμμα, νίκησε την υποψήφια των Συντηρητικών, Σούζαν Χολ, και ξεπέρασε τον προκάτοχό του -και μετέπειτα πρωθυπουργό- Μπόρις Τζόνσον, που είχε εξασφαλίσει δύο θητείες στη δημαρχία του Λονδίνου.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας, ο Σαντίκ Καν πολέμησε έντονα κατά του Brexit. Αυτήν τη φορά, υποσχέθηκε μια “πιο δίκαιη, πιο ασφαλή, πιο πράσινη πόλη για όλο τον κόσμο”.

Ο δήμαρχος ενσαρκώνει μία από τις επιτυχημένες ιστορίες που αγαπά το Λονδίνο, μια πόλη περήφανη για την πολυπολιτισμικότητά της, όπου το 46% των κατοίκων δηλώνουν ασιατική καταγωγή, μαύροι ή μιγάδες ή “άλλο”. Δεν χάνει ποτέ ευκαιρία να αναφέρει την ταπεινή καταγωγή του και να δηλώνει ότι τηρεί τη νηστεία του ραμαζανιού, δεν πίνει και προσπαθεί να κάνει τις προσευχές του καθημερινά.

PrimeNews.

Back to top button