Διεθνή

Η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βρετανίας εάν υλοποιηθούν οι απειλές του Λονδίνου!

Η Ρωσία μπορεί να χτυπήσει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Βρετανίας εάν υλοποιηθούν οι απειλές του Λονδίνου..
Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χτυπήσει βρετανικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία και εκτός αυτής της χώρας, εάν πραγματοποιηθούν οι απειλές του Λονδίνου που το Κίεβο μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις με βρετανικά όπλα σε ρωσικό έδαφος, δήλωσε στο TASS η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Εάν εφαρμοστεί ένα τέτοιο σενάριο, η χώρα μας, η Ρωσία, επιφυλάσσεται του δικαιώματος να απαντήσει αναλόγως, δηλαδή να θεωρήσει ως στόχους τις βρετανικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται τόσο στην Ουκρανία όσο και εκτός των συνόρων της: στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπλα και ούτω καθεξής», είπε η Ζαχάροβα.

Περιέγραψε την παρατήρηση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον ότι το Λονδίνο θεώρησε θεμιτό να χρησιμοποιεί το καθεστώς του Κιέβου τα βρετανικά όπλα για χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος ως «κάτι απολύτως τρελό».

«Αυτή η δήλωση δεν είναι μόνο παράνομη, αλλά και παράλογη, γιατί η ίδια η Βρετανία δήλωσε κυριολεκτικά το αντίθετο πριν από λίγο καιρό», είπε η Ζαχάροβα.

Τη Δευτέρα, ο πρεσβευτής της Βρετανίας στη Ρωσία, Nigel Casey, είχε κληθεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Του εκφράστηκε έντονη διαμαρτυρία για την πρόσφατη δήλωση του Κάμερον σε συνέντευξη στο Reuters σχετικά με το δικαίωμα της Ουκρανίας να χτυπήσει ρωσικό έδαφος με βρετανικά όπλα.

dimpenews.com

Back to top button