breaking newsΔιεθνή

Μαγιόρκα: Κατέρρευσε δυώροφο μπιτς κλαμπ – Τέσσερις νεκροί και 16 τραυματίες

Η διασκέδαση έγινε εφιάλτης στο δημοφιλές τουριστικό θέρετρο της Ισπανίας

Σκηνές πανικού και χάους επικράτησαν χθες βράδυ στη Μαγιόρκα, όταν κατέρρευσε το δάπεδο μπιτς κλαμπ και δεκάδες κόσμος που χόρευε έπεσε στο ισόγειο πάνω σε πελάτες και εργαζόμενους…

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, ενώ αρκετοί άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί στην τοποθεσία του Medusa Beach Club, ενός παραθαλάσσιου εστιατορίου στην οδό Cartago στην περιφερειακή πρωτεύουσα Πάλμα ντε Μαγιόρκα.

Το περιστατικό φέρεται να συνέβη περίπου στις 20:30 τοπική ώρα το βράδυ της Πέμπτης 23/5, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι αρκετοί άνθρωποι μπορεί να έχουν παγιδευτεί στα συντρίμμια.

Σύμφωνα με το BBC, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είπαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ολοκληρώνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και τοπικοί αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι ψυχολόγοι θα μεταφερθούν στο σημείο για να βοηθήσουν όσους έχουν τραυματιστεί από το περιστατικό.

Μαγιόρκα: Πώς έγινε το δυστύχημα

Το δάπεδο του καταστήματος κατέρρευσε το απόγευμα της Πέμπτης, με αποτέλεσμα άνθρωποι να πέσουν κάτω στο υπόγειο, όπου υπήρχαν επίσης πελάτες και προσωπικό.

Ένας πυροσβέστης περιέγραψε τη σκηνή ως «εφιαλτική» στην τοπική εφημερίδα Ultima Hora. Πρόσθεσε ότι όταν έφτασε η ομάδα του, οι άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν καθώς στέκονταν γύρω από ερείπια στοιβαγμένα στο πάτωμα.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Πάλμα, Έντερ Γκαρθία, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς που επλήγησαν από την κατάρρευση ήταν αλλοδαποί και τουρίστες.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας είπε στους δημοσιογράφους ότι το μπαλκόνι μπορεί να κατέρρευσε λόγω του υπερβολικού βάρους που στεκόταν πάνω του, αλλά τόνισε ότι η ακριβής αιτία εξακολουθεί να διερευνάται.

Ένας άνδρας ανασύρθηκε από τα ερείπια με σπασμένο χέρι και οι υπηρεσίες διάσωσης ζήτησαν από τους παρευρισκόμενους να παραμείνουν σιωπηλοί για να τους επιτρέψουν να ακούσουν τις φωνές των επιζώντων.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ έστειλε συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά όλες τις τελευταίες εξελίξεις και η κυβέρνησή του είναι έτοιμη να στείλει όλη την απαιτούμενη βοήθεια.

Να σημειωθεί ότι η Μαγιόρκα είναι η μεγαλύτερη από τις Βαλεαρίδες Νήσους της Ισπανίας, και ένα ιδιαίτερα δημοφιλές τουριστικό θέρετρο, καθώς πέρυσι, περισσότερα από 17 εκατομμύρια επισκέφτηκαν το νησί.

Prime News.

Back to top button