NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Ο εφιάλτης του… Μαρξ επιστρέφει στις ΗΠΑ – Βλέπουν τις ελίτ πίσω από τις αναταραχές στα πανεπιστήμια να επεμβαίνουν με δωρεές

Ο εφιάλτης του Κομμουνισμού και του Μαρξισμού έχει επιστρέψει στην αμερικανική κοινωνία, η οποία βλέπει τη χώρα να βρίσκεται σε πρωτοφανή αναβρασμό, λόγω των αναταραχών στα πανεπιστήμια. Οι εντάσεις και τα επεισόδια είναι μεγάλης έντασης, με δυνάμεις της αστυνομίας να επεμβαίνουν σε πανεπιστήμια της χώρας για να διαλύσουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στον καταστροφικό πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Μετά το Κολούμπια, οι αστυνομικοί διέλυσαν έναν καταυλισμο φιλοπαλαιστινίων διαδηλωτών και στο Πανεπιστήμιο Tulane της Νέας Ορλεάνης, προχωρώντας και σε 14 συλλήψεις.

Οργή Trump: Αριστεροί Παράφρονες προκαλούν χάος

Ο Donald Trump δήλωσε ότι οι διαμαρτυρίες υπέρ της Παλαιστίνης στις πανεπιστημιουπόλεις έγιναν για να αποσπάσουν την προσοχή από τα ζητήματα στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού. Σε ανάρτησή του στο Truth Social, ο Τραμπ διακινεί τη θεωρία ότι οι διαδηλώσεις υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα έγιναν για να «απομακρύνουν την ΠΡΟΣΟΧΗ από τα νότια σύνορά μας».

«Πιστεύετε ότι οι Ριζοσπαστικοί Αριστεροί Παράφρονες που προκαλούν όλο αυτό το ΧΑΟΣ στα Κολλέγια και τα Πανεπιστήμιά μας το κάνουν για να πάρουν την προσοχή μακριά από τα Νότια Σύνορά μας, όπου εκατομμύρια άνθρωποι, πολλοί από τις φυλακές και τα ψυχιατρεία, εισρέουν στη Χώρα μας; Απλώς αναρωτιέμαι…».

Biden σε προεκλογικό αμόκ: Διαγράφει επιπλέον φοιτητικά χρέη, ύψους 6 δισ. δολαρίων

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden αποφάσισε τη διαγραφή 6,1 δισεκ. δολαρίων σε φοιτητικά δάνεια για περισσότερους από 300.000 συμμετέχοντες στα Art Institutes, μια ομάδα ιδιωτικών κολεγίων που έκλεισε και κατηγορήθηκε για απάτη, σε μία τελευταία προσπάθεια να εκπληρώσει την υπόσχεσή του για ελάφρυνση του χρέους των φοιτητικών δανείων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου 2024.

Τα Art Institutes λειτουργούσαν κάποτε 50 πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις ΗΠΑ, αλλά οι πόρτες τους έκλεισαν απότομα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η κίνηση αυτή θα προσφέρει «ανάσα» για 317.0000 άτομα που εγγράφηκαν στα κολέγια μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2004 και της 16ης Οκτωβρίου 2017.

Το υπουργείο Παιδείας δήλωσε ότι τα σχολεία και η μητρική εταιρεία Education Management «προέβησαν σε διαδεδομένες και ουσιαστικές παραπλανήσεις σε υποψήφιους σπουδαστές σχετικά με τα ποσοστά απασχόλησης μετά την αποφοίτηση, τους μισθούς και τις υπηρεσίες σταδιοδρομίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου». Η Education Management πούλησε την οντότητα το 2017.

Το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ έχει εγκρίνει σχεδόν 29 δισεκ. δολάρια για τη διαγραφή χρέους για 1,6 εκατομμύρια δανειολήπτες των οποίων τα κολέγια έκλεισαν απότομα ή στο πλαίσιο δικαστικών διακανονισμών. Συγκριτικά, μόνο 53.500 δανειολήπτες έλαβαν ελάφρυνση υπό παρόμοιες κατηγορίες κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων των προέδρων Donald Trump και Barack Obama, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο.

«Ενώ ο προκάτοχός μου έκανε τα στραβά μάτια όταν τα κολέγια εξαπατούσαν φοιτητές και δανειολήπτες, εγώ υποσχέθηκα να αναλάβω το θέμα άμεσα για να παράσχω στους δανειολήπτες την ανακούφιση που χρειάζονται και αξίζουν», ανέφερε ο Biden σε δήλωσή του. Το συνολικό φοιτητικό χρέος στις ΗΠΑ ανέρχεται σε 160 δισεκ. δολάρια.

Επεμβαίνει η ελίτ με δωρεές

Μέσα σε αυτό το χάος, η αμερικανική ελίτ προσπαθεί να προλάβει το χάος που εξαπλώνεται στα κολέγια και τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Μάλιστα, κατηγορούν τους ριζοσπάστες μαρξιστές δασκάλους, σχολικές ομάδες και διευθυντές σχολείων, που όπως υποστηρίζουν έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου σε μια ολόκληρη γενιά «χρήσιμων ηλίθιων» νέων στις τάξεις, που αλλιώς ονομάζονται «στρατόπεδα κατήχησης».

Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ένας καθηγητής, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως μαρξιστής εξτρεμιστής, δημοσίευσε στο Χ: “Υπάρχει μόνο μία λύση, η επανάσταση της Ιντιφάντα. Πρέπει να κάνουμε μια επανάσταση για να μπορέσουμε να έχουμε μια σοσιαλιστική ανασυγκρότηση των ΗΠΑ”.

Ο χρήστης του X που δημοσίευσε το βίντεο έγραψε: “Δεν πρόκειται μόνο για το Ισραήλ/Παλαιστίνη. Είναι μια προσπάθεια μαρξιστικής κατάληψης της Αμερικής. Τα κολέγιά μας έχουν γίνει στρατόπεδα κατήχησης.”

Μετά τις ολονύχτιες συγκρούσεις μεταξύ μαρξιστών εξτρεμιστών που μεταμφιέζονταν σε φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές σε δώδεκα ή περισσότερες σχολές, υπάρχουν υποψίες ότι είναι εν μέρει χρηματοδοτούμενες από τον George Soros.

Την ίδια ώρα, μέλη της κοινότητας Pi Kappa Phi ξεκίνησαν μια σελίδα GoFundMe με τίτλο “Οι άντρες Pi Kappa Phi υπερασπίστηκαν τη σημαία τους. Throw’em a Rager.” Μέχρι αργά το απόγευμα, υπήρξαν περισσότερες από 4.700 δωρεές, συγκεντρώνοντας πάνω από 140.000 δολ. και πλησιάζοντας τον προς τα πάνω αναθεωρημένο στόχο των 150.000 δολ. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο Bill Ackman είναι ο μεγαλύτερος δωρητής μέχρι στιγμής.

Ποιος πληρώνει για τις ακριβές σκηνές και τα γεύματα;

Οργανωμένοι καταυλισμοί εμφανίστηκαν στα πιο σεβαστά αμερικανικά πανεπιστήμια αφότου η όλη δράση ξεκίνησε για πρώτη φορά στο Columbia της Νέας Υόρκης. Ακολούθησαν βίαιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σε διάφορα ιδρύματα, όπως το UCLA και το Πανεπιστήμιο του Texas στο Austin.

Πολλοί έχουν δείξει με το δάχτυλο μια εταιρεία που ονομάζεται Crowds on Demand, η οποία παρέχει πληρωμένους διαδηλωτές ως υπηρεσία, κατηγορώντας την ότι προσέλαβε αριστερούς ταραχοποιούς για να κατασκευάσει το κίνημα.

Αλλά σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο DailyMail.com, ο Διευθύνων Σύμβουλος Adam Swart αρνήθηκε ότι η εταιρεία του έχει οποιαδήποτε ανάμειξη με τις διαμαρτυρίες και στην πραγματικότητα έχει αρνηθεί αιτήματα και από τις δύο πλευρές.

«Έχουμε κατακλυστεί από αιτήματα και από τις δύο πλευρές. Όχι μόνο σε ό,τι αφορά τις πανεπιστημιουπόλεις, αλλά γενικά σε ό,τι αφορά αυτό το ζήτημα Ισραήλ-Παλαιστίνης, έχουμε δεχτεί τόνους αιτημάτων τους τελευταίους μήνες», είπε ο Swart την Τρίτη. «Έχουμε ακούσει από ενήλικες που θέλουν να κάνουν δραστηριότητες σε πανεπιστημιουπόλεις… πολλά αιτήματα, μεταξύ άλλων από πολύ υψηλού προφίλ πλούσιους δωρητές και από τις δύο πλευρές προκειμένου να εμπλακούν».

Το Crowds on Demand, ωστόσο, δεν δέχεται κανένα αίτημα σχετικά με τον πόλεμο στη Γάζα, πρόσθεσε ο Swart, επειδή δεν είναι το είδος του θέματος στο οποίο του αρέσει να εμπλέκεται. Ο Swart τόνισε ότι η εταιρεία του προσλαμβάνει μόνο διαδηλωτές που ήδη πιστεύουν σε έναν σκοπό, αλλά οι περισσότεροι ίσως και να μην μπορούν να αντέξουν οικονομικά να περάσουν τη μέρα τους σε μια διαμαρτυρία.

Ενώ η φίρμα του δεν αποδέχεται τα αιτήματα, ο Swart πιστεύει ότι κάποιος το κάνει, γιατί ως ειδικός σε αυτό το είδος λειτουργίας, αναγνωρίζει τα ενδεικτικά σημάδια που δείχνουν πολλά χρήματα πίσω από μία αιτία, όπως παρόμοιες σκηνές και ακριβά πανό που είδαν όλοι στο Πανεπιστήμιο Columbia το τελευταίο διάστημα.

«Νομίζω, για να είμαι σαφής, πιστεύω ότι υπάρχουν χρήματα πίσω από τις διαδηλώσεις υπέρ της Παλαιστίνης -100 τοις εκατό. Απλώς λέω ότι μένουμε εμείς έξω από αυτό», είπε.

Ο Swart ανέφερε επίσης ότι είναι δυνατό για φοροαπαλλασσόμενες οργανώσεις να μην αποκαλύπτουν τους δωρητές τους, και έτσι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τους σκοπούς τους, ανοίγοντας την πόρτα σε εχθρικές ξένες δυνάμεις όπως η Κίνα ή η Ρωσία για να σπείρουν διχόνοια στις ΗΠΑ. «Αν αυτό έρχεται από το εξωτερικό, και πιστεύω ότι μπορεί να συμβαίνει κατά κάποιο τρόπο, είναι πολύ ανησυχητικό», πρόσθεσε.

Το Λαϊκό Φόρουμ (People’s Forum), μια ομάδα πίεσης (ή λόμπι) που συχνά φιλοξενεί εκδηλώσεις προπαγάνδας για τα καθεστώτα χωρών όπως η Βενεζουέλα και η Κούβα, έχει κατηγορηθεί ότι βρίσκεται πίσω από τις διαδηλώσεις στο Columbia. Η Washington Free Beacon ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ομάδα, η οποία έχει λάβει 12 εκατομμύρια δολάρια από την Goldman Sachs, ενδέχεται να παρείχε υλικά για την κατάληψη του Hamilton Hall.

Manolo De Los Santos

Εκεί, περισσότεροι από 100 μασκοφόροι ακτιβιστές συναντήθηκαν στα κεντρικά γραφεία της ομάδας στο Manhattan, μια βάση για κάθε είδους αριστερό ακτιβισμό, προκειμένου να σχεδιάσουν τις κινήσεις τους τη Δευτέρα, συμμετέχοντας σε διάφορες συνεδρίες που δίδασκαν μεθόδους «αντίστασης». Ο εκτελεστικός διευθυντής του People’s Forum, Manolo De Los Santos, είπε στην ομάδα «να δώσει στον Joe Biden ένα “ζεστό” καλοκαίρι». Στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι οι «σιωνιστές» διαχειριστές τoυ Columbia «θέλουν να μοιάζουν περισσότερο με τα αφεντικά τους στο Ισραήλ».

Ο Daniel DiMartino, διδακτορικός φοιτητής στο Columbia και συνεργάτης στο Ινστιτούτο του Manhattan, είπε στo DailyMail.com ότι το People’s Forum είναι μια ομάδα που στοχεύει στο να ασκείται πίεση από τους εχθρούς των ΗΠΑ.

«Το People’s Forum είναι ένας από τους πολλούς οργανισμούς που χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό και στόχος του είναι να δημιουργείται αναστάτωση στην Αμερική υπερασπίζοντας τυραννικά καθεστώτα όπως αυτό της Κίνας, της Ρωσίας, της Κούβας και της Βενεζουέλας», ανέφερε ο ίδιος. «Το είδα από πρώτο χέρι όταν φιλοξένησαν υπαλλήλους και αξιωματούχους από το σοσιαλιστικό καθεστώς της Βενεζουέλας το 2022 στη Νέα Υόρκη. Δεν τους ενδιαφέρουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, ούτε των Παλαιστινίων ή των Εβραίων και σίγουρα ούτε των Βενεζουελανών».

Οι New York Times ανέφεραν πέρυσι ότι το Κινεζικό Κοινοτικό Κόμμα (Chinese Community Party) χρηματοδοτούσε έμμεσα το People’s Forum.

Την ίδια στιγμή, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Eric Adams προειδοποίησε ότι εξωτερικοί ταραχοποιοί δίνουν οδηγίες στους σπουδαστές αφοί εκείνοι το Hamilton Hall του Columbia. «Αυτό που θα έπρεπε να ήταν μια ειρηνική διαμαρτυρία, βασικά επιλέχθηκε να συμβεί από επαγγελματίες εξωτερικούς ταραχοποιούς», είπε.

Ένα βίντεο που προβλήθηκε από τον δήμαρχο δείχνει τη Lisa Fithian, μια διαβόητη ταραξία στις διαδηλώσεις των ΗΠΑ για περισσότερο από μισό αιώνα, να δείχνει στους διαδηλωτές το πώς να καταλάβουν ένα κτίριο. Ο Adams αποκάλεσε τη Fithian «την πιο γνωστή σύμβουλο διαμαρτυρίας του έθνους», σημειώνοντας ότι πληρώνεται έως και 300 δολάρια την ημέρα για να διεξάγει διαδηλώσεις και να διδάσκει το πώς να καταλαμβάνονται οι δρόμοι κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.

Το CNN ανέφερε ότι τουλάχιστον οι μισοί διαδηλωτές στο Columbia δεν συνδέονται με το πανεπιστήμιο.

Η αντι-ισραηλινή διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο του Texas στο Austin φαίνεται να περιλαμβάνει και εξωτερικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον Jamie Hammonds, έναν δημιουργό περιεχομένου που καλύπτει την έλλειψη στέγης και τα τρέχοντα γεγονότα και έχει παρακολουθήσει όλες τις διαδηλώσεις στην πανεπιστημιούπολη. Ο Hammonds είπε στο DailyMail.com ότι παρευρέθηκε σε περισσότερες από 30 διαδηλώσεις για τη Γάζα που παρέμειναν ειρηνικές, πριν εμφανιστούν ταραχοποιοί την περασμένη εβδομάδα.

«Έριχναν νερό στην αστυνομία, έβριζαν, πετούσαν μπουκάλια με νερό, σίγουρα προκαλούσαν τους αστυνομικούς ώστε να βρεθούν σε αντιπαράθεση», είπε. Ο Hammonds ανέφερε επίσης ότι συνάντησε μια ομάδα που κρατούσε πινακίδες οι οποίες έγραφαν «Βετεράνοι κατά της γενοκτονίας» και παραδέχτηκε ότι δεν ήταν φοιτητές, ούτε καν από το Austin. «Φορούσαν καμουφλάζ και κρατούσαν ταμπέλες. Προκαλούσαν πολύ την αστυνομία», είπε ο ίδιος.

Οι περισσότερες από τις διαδηλώσεις στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ έχουν οργανωθεί εν μέρει από το Students for Justice in Palestine (SJP), μια ομάδα των πανεπιστημιουπόλεων με περισσότερα από 250 τμήματα σε όλη τη χώρα. Το SJP ιδρύθηκε από τον λέκτορα του UC Berkeley, Hatem Bazian, ο οποίος έχει επανειλημμένα δικαιολογήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και την Ιντιφάντα (εξέγερση) στις ΗΠΑ.

Η ομάδα έχει λάβει εκατομμύρια από διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις με φερόμενους δεσμούς με τη Hamas, σύμφωνα με μια έκθεση του think tank Institute for the Study of Global Antisemitism and Policy (ISGAP). Η έκθεση του ISGAP βεβαιώνει ότι το SJP έχει γίνει ένα αποτελεσματικό και καλά χρηματοδοτούμενο δίκτυο για την οργάνωση διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα, αλλά ότι η αποτυχία του να εγγραφεί ως φιλανθρωπική ή επίσημη οργάνωση άφησε τις πηγές χρηματοδότησης και τις δραστηριότητές του ασαφείς και άναρχες.

Hatem Bazian

Στη διαμαρτυρία του Columbia «Gaza Solidarity Encampment» υπήρξαν σαφείς ενδείξεις οικονομικής υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών που έστησαν πολλές πανομοιότυπες σκηνές υψηλών προδιαγραφών που κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια η καθεμία και μοίρασαν δωρεάν καφέ Dunkin’ Donuts, σάντουιτς των $12,50 από το Pret-a-Manger και μερίδες ψητών κοτόπουλών των $10 στους συμμετέχοντες.

Οι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που χρηματοδοτούν το SJP περιλαμβάνουν το Westchester People’s Action Coalition (WESPAC), το Tides, το American Muslims for Palestine (AMP), τη μητρική του οργάνωση Americans for Justice in Palestine (AJP) και το Jewish Voice for Peace (JVP).

Η έκθεση του ISGAP ανέφερε ότι το SJP έχει τους στενότερους οικονομικούς δεσμούς με το WESPAC, το οποίο λειτουργεί ως «οικονομικός χορηγός» για τον οργανισμό, δρομολογώντας αφορολόγητες δωρεές μέσω των λογαριασμών του σε κεφάλαια SJP.

Η έκθεση ανέφερε ότι το SJP λαμβάνει επίσης εκτεταμένη οργανωτική βοήθεια από το American Muslims for Palestine (AMP), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που ερευνάται από τον γενικό εισαγγελέα της Virginia και κατηγορείται ότι είναι μετενσάρκωση μιας φιλανθρωπικής οργάνωσης που είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση της Hamas.

The post Ο εφιάλτης του… Μαρξ επιστρέφει στις ΗΠΑ – Βλέπουν τις ελίτ πίσω από τις αναταραχές στα πανεπιστήμια να επεμβαίνουν με δωρεές first appeared on PrimeNews.

Back to top button