breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

LGBTQIA+: Είναι τεράστια τιμή να κουβαλάω τη δάδα ως drag queen η δήμαρχος του Παρισιού, Ανν Ινταλγκό, έδωσε δημόσια την υποστήριξή της

 

Δημοτικές Αρχές του Παρισιού: Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων θα μεταφερθεί από drag queen!

Στην πιο αναπάντεχη κίνηση, οι Δημοτικές Αρχές του Παρισιού, σε συνεννόηση με τη γαλλική κυβέρνηση και την Ολυμπιακή Επιτροπή, επέλεξαν μια drag queen για να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα στους δρόμους της Γαλλικής πρωτεύουσας! Η ανακοίνωση αυτή προκάλεσε έκπληξη, αλλά και συζητήσεις γύρω από την πολιτιστική πολυμορφία και την αποδοχή της LGBTQIA+ κοινότητας.

Η Minima Geste, 33 ετών, έχει γίνει το κεντρικό πρόσωπο σε έναν κύκλο έντονων συζητήσεων γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Τώρα, ως drag queen, θα έχει την τιμητική να μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα από τον Ιερό Χώρο της Ολυμπίας στους δρόμους της πόλης του Παρισιού.

Η δήμαρχος του Παρισιού, Ανν Ινταλγκό, έδωσε δημόσια την υποστήριξή της στην επιλογή αυτή, εκφράζοντας περηφάνια για την πολιτιστική ποικιλομορφία της πόλης.

Η Geste έχει αντιμετωπίσει τον εχθρικό τόνο της ομοφοβίας και της τρανσφοβίας, κάτι που η δήμαρχος υπογράμμισε, δεσμευόμενη να τη στηρίξει νομικά.

Ο Minima Geste επιλέχθηκε από την πόλη ως ένας από τους λαμπαδηδρόμους για τη σκυταλοδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας στις 14 και 15 Ιουλίου.

«Είναι τεράστια τιμή να κουβαλάω τη δάδα ως drag queen – και μπορεί και να πέσω, περιμένετε και δείτε!», δήλωσε η Geste, προσθέτοντας με χιούμορ ότι αν και η drag εμφάνιση είναι απαιτητική, δεν είναι ακόμα ένα Ολυμπιακό άθλημα.

Ωστόσο, υπάρχουν και αντιδράσεις στην επιλογή αυτή. Η δεξιά πολιτικός Marion Marechal κατηγόρησε την Geste για “ιδιαίτερα χυδαίες” και “υπερσεξουαλικές παραστάσεις”, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για “ακατάλληλο” τρόπο εκπροσώπησης της Γαλλίας.

Η κριτική που ασκείται αποκαλύπτει τις δυσκολίες στη δημιουργία εθνικής ενότητας γύρω από τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια διχασμένη χώρα.

Το άναμενόμενο ξεκίνημα της σκυταλοδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας στις 8 Μαΐου στη Μασσαλία, ενώ η τελετή έναρξης είναι προγραμματισμένη για τις 26 Ιουλίου.

Παρά τις αντιδράσεις, η Ελλάδα, που δίνει τη φλόγα, παραμένει σιωπηλή.

PrimeNews.

Back to top button