breaking newsΔιεθνή

Βρετανία: 3 μονάδες κάτω οι εργατικοί στις δημοσκοπήσεις

Το προβάδισμα των Εργατικών στις δημοσκοπήσεις έχει συρρικνωθεί κατά τρεις μονάδες την περασμένη εβδομάδα, προσφέροντας μια αχτίδα ελπίδας στον Rishi Sunak.

Σύμφωνα με τη Savanta, το κόμμα του Sir Keir Starmer είναι τώρα 14 μονάδες μπροστά από τους Συντηρητικούς – από 17 στην αρχή της εκστρατείας.

Η δημοσκόπηση με 2.209 άτομα διαπίστωσε ότι η υποστήριξη των Εργατικών ανέρχεται στο 42 τοις εκατό (κάτω δύο μονάδες) ενώ οι Τόρις βρίσκονται στο 28 (άνοδος κατά μία). Και οι δύο αλλαγές βρίσκονται εντός του περιθωρίου λάθους.

Ο Chris Hopkins, διευθυντής πολιτικών ερευνών στη Savanta, δήλωσε: «Αυτή η δημοσκόπηση είναι μια σπάνια θετική είδηση ​​για τον Rishi Sunak πριν από την τηλεοπτική του συζήτηση με τον Sir Keir .

«Το προβάδισμα των Εργατικών είναι στο χαμηλότερο επίπεδο και το ποσοστό των Συντηρητικών στο υψηλότερο ποσοστό σε δημοσκόπηση της Savanta από τον Φεβρουάριο, αν και όλες οι αλλαγές βρίσκονται εντός του περιθωρίου λάθους. Εκεί τελειώνουν τα καλά νέα για τον Πρωθυπουργό – ακόμη και με αυτούς τους ελαφρώς πιο ευνοϊκούς αριθμούς, οι Εργατικοί θα εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε καλό δρόμο για τριψήφια πλειοψηφία.

«Αυτά τα στοιχεία δεν θα περιλαμβάνουν την επιστροφή του Φάρατζ στην πολιτική πρώτη γραμμή του Ηνωμένου Βασιλείου , η οποία μπορεί κάλλιστα να κόψει τα πόδια από οποιαδήποτε πιθανή ανάκαμψη των Συντηρητικών».

Περίπου το 48% δήλωσε ότι η μετανάστευση προσφέρει περισσότερα οικονομικά μειονεκτήματα από ό,τι οφέλη, ενώ το 38% πιστεύει το αντίθετο.

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι οι ψηφοφόροι των Συντηρητικών ήταν πολύ πιο πιθανό να έχουν την αρνητική άποψη (59%) από ό,τι οι υποστηρικτές των Εργατικών (38%).

Σύμφωνα με την έρευνα, το 41% των ανθρώπων πιστεύει ότι η μετανάστευση ήταν κακή για το Ηνωμένο Βασίλειο τα τελευταία 10 χρόνια, σε σύγκριση με το 31% που πιστεύει ότι ήταν καλή. Οι υπόλοιποι δήλωσαν ότι ήταν εξίσου καλή ή κακή ή δεν γνώριζαν. Υπήρχε σαφής ηλικιακός διαχωρισμός, με τα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω να έχουν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να πουν ότι η μετανάστευση ήταν κακή για τη Βρετανία σε σχέση με τις νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Prime News.

Back to top button