breaking newsΔιεθνή

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΦΡΙΚΑΛΕΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ: ΑΝΗΘΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΟΝΤΟΥΣΑΝ! ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ

 

Μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε σχολείο του ΟΗΕ γεμάτο με εκατοντάδες εκτοπισμένους στην κεντρική Γάζα σκότωσε περισσότερους από 20 ανθρώπους, λένε κάτοικοι της περιοχής. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι πραγματοποίησε πλήγμα σε σχολείο του ΟΗΕ που στεγαζόταν ένα «συγκρότημα της Χαμάς».

Τοπικοί δημοσιογράφοι είπαν στο BBC ότι ένα ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος εκτόξευσε δύο πυραύλους σε αίθουσες διδασκαλίας στον τελευταίο όροφο του σχολείου στον προσφυγικό καταυλισμό Νουσειράτ. Το γραφείο μέσων ενημέρωσης της Χαμάς ανέφερε ότι τουλάχιστον 27 άνθρωποι σκοτώθηκαν και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διέπραξε μια «φρικιαστική σφαγή».

Ασθενοφόρα και σωστικά συνεργεία έχουν μεταφέρει τους τραυματίες και τους νεκρούς σε κοντινό νοσοκομείο. Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειξαν κατεστραμμένες τάξεις και πτώματα τυλιγμένα με σάβανα σε νεκροτομείο. «Φτάνει ο πόλεμος! Έχουμε εκτοπιστεί δεκάδες φορές. Σκότωσαν τα παιδιά μας ενώ κοιμόντουσαν», ούρλιαζε μια γυναίκα που τραυματίστηκε στην επίθεση σε ένα βίντεο.

Ο Iσμαήλ αλ Ταουάμπτα, διευθυντής του γραφείου μέσων ενημέρωσης της Χαμάς, απέρριψε τους ισχυρισμούς του Ισραήλ ότι το σχολείο του ΟΗΕ έκρυβε ένα διοικητήριο της Χαμάς. «Οι δυνάμεις κατοχής χρησιμοποιούν.. ψεύτικες κατασκευασμένες ιστορίες για να δικαιολογήσει το βάναυσο έγκλημα που διεξήγαγε εναντίον δεκάδων εκτοπισμένων» είπε στο Reuters.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) ανέφεραν ότι τα αεροσκάφη πραγματοποίησαν «ακριβές πλήγμα σε συγκρότημα της Χαμάς που ήταν ενσωματωμένο μέσα σε σχολείο της UNRWA στην περιοχή Νουσεϊράτ». Η δήλωση του IDF ανέφερε ότι «εξάλειψε» τους «τρομοκράτες» της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ που συμμετείχαν στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, όταν περίπου 1.200 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 251 συνελήφθησαν όμηροι.

Τουλάχιστον 36.580 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα από τότε, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς. Οι IDF είπαν ότι είχε λάβει μέτρα πριν από την αεροπορική επιδρομή για να «μειώσει τον κίνδυνο να βλάψει μη εμπλεκόμενους αμάχους». Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι είχε αναλάβει «επιχειρησιακό έλεγχο» στις ανατολικές περιοχές του προσφυγικού καταυλισμού Μπουρέιτζ και της πόλης Ντέιρ αλ Μπαλάχ στην κεντρική Γάζα, καθώς δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν.

Το πρωί της Τετάρτης, ο στρατός είπε ότι τα στρατεύματα που υποστηρίζονται από αεροπορικές επιδρομές ξεκίνησαν επιχείρηση εναντίον «τρομοκρατών και τρομοκρατικών υποδομών πάνω και κάτω από το έδαφος». Οι κάτοικοι ανέφεραν έντονους βομβαρδισμούς και η φιλανθρωπική οργάνωση Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) είπε ότι τουλάχιστον 70 νεκροί – στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά – μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο από την Τρίτη.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα είπαν ότι η ιατρική τους ομάδα επιτόπου είχε περιγράψει την κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Άκσα του Ντέιρ αλ Μπαλάχ – μια από τις μοναδικές εναπομείνασες λειτουργικές εγκαταστάσεις υγείας στην κεντρική Γάζα – ως «αποκαλυπτική».

Η φιλανθρωπική οργάνωση ανέφερε ότι γυναίκες και παιδιά αποτελούν την πλειονότητα των 70 νεκρών και 300 τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο τις τελευταίες 24 ώρες και ότι πολλοί ασθενείς υπέφεραν από σοβαρά εγκαύματα, τραύματα από θραύσματα, κατάγματα και άλλα τραύματα.

«Η μυρωδιά του αίματος όταν μπήκα στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης [σήμερα το πρωί] ήταν απλώς συντριπτική. Άνθρωποι ξαπλωμένοι στο πάτωμα. Άνθρωποι ξαπλωμένοι έξω… πτώματα να μεταφέρονται σε λευκές πλαστικές σακούλες. Οικογένειες στέκονται από πάνω τους και προσεύχονται« είπε σε ηχητικό μήνυμα η εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Κάριν Χούστερ. «Είναι απλώς μια συναισθηματικά συντριπτική κατάσταση. Είναι αδύνατο για κανέναν να το αντιμετωπίσει»

Back to top button