Διεθνή

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ.. 2 τραυματίες, ο επιτιθέμενος και ένας στο εσωτερικό της Πρεσβείας. ΒΙΝΤΕΟ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ.. 2 τραυματίες, ο επιτιθέμενος και ένας στο εσωτερικό της Πρεσβείας. ΒΙΝΤΕΟ

Λιβανέζικος Στρατός: ”Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στον Λίβανο δέχτηκε πυρά από Σύρο υπήκοο

Πυροβολισμοί στην πρεσβεία των ΗΠΑ και το προσωπικό του στρατού απάντησε στα πυρά και τραυμάτισε τον δράστη.”

Πυροβολισμοί μπροστά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βηρυτό 2 τραυματίες ο ένας είναι ο επιτιθέμενος και ο άλλος ήταν άτομο που βρισκόταν στο εσωτερικό της Πρεσβείας τονίζει η λιβανέζικη εφημερίδα lorientlejour στην ηλεκτρονική της έκδοση..

Ένα άτομο με συριακή υπηκοότητα άνοιξε πυρ κατά της αμερικανικής πρεσβείας στον Λίβανο, που βρίσκεται στην περιοχή Awkar, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιβανικού Στρατού αναφέρει το almanar.

«Το προσωπικό του στρατού που αναπτύχθηκε στην περιοχή απάντησε στα πυρά, τραυματίζοντας τον πυροβολητή. Στη συνέχεια συνελήφθη και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν οι συνθήκες του συμβάντος.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ δήλωσε ότι τόσο η εγκατάσταση όσο και το προσωπικό της πρεσβείας είναι ασφαλή, σημειώνοντας ότι οι έρευνες συνεχίζονται σε συνεργασία με τις λιβανικές αρχές επιβολής του νόμου.

Σε ανακοινωθέν της η Αμερικάνικη Πρεσβεία του Λιβάνου αναφέρει:

”Στις 8:34 π.μ. τοπική ώρα, αναφέρθηκαν πυρά μικρών όπλων κοντά στην είσοδο Πρεσβείας των Η.Π.Α. Χάρη στη γρήγορη αντίδραση της LAF, του ISF και της ομάδας ασφαλείας της Πρεσβείας μας, οι εγκαταστάσεις μας και η ομάδα μας είναι ασφαλείς. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και είμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές επιβολής του νόμου της χώρας υποδοχής.”

Aυτή η εξέλιξη επέρχεται σε σκηνικό έντασης κι αναμενόμενη κλιμάκωσης καθώς και το νέο ειρηνευτικό σχέδιο για Γάζα φαίνεται να ναυαγεί οι ΗΠΑ δίνουν βήμα στο Κογκρέσο στο Νετανιάχου και δήλωσαν έτοιμες να επιβάλουν κυρώσεις στο Διεθνές Δικαστήριο που αποφάσισε ένταλαμα σύλληψης εναντίον του για γενοκτονία. Και το σημαντικότερο είναι ότι κορυφαίνεται η ένταση στα σύνορα Λιβάνου με το Ισραήλ ν’ αναμένεται να πάρει απόφαση στο συμβούλιο πολέμου για επιχείρηση κατά της Χεζμπολά. Κάτι που φέρνει το Ιράν αντιμέτωπο απευθείας με Τελ Αβίβ όπως προειδοποιεί η Τεχεράνη .

Το Ιράν προειδοποιεί την Ουάσιγκτον για προληπτικό χτύπημα του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ.

Το Ιράν έστειλε ένα σαφές μήνυμα στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω τρίτου μέρους, δηλώνοντας ότι οποιαδήποτε επιθετική κίνηση κατά της Χεζμπολάχ που θα αποδυνάμωνε την οργάνωση θα έφερνε ολόκληρη την περιοχή σε πόλεμο και το Ιράν θα ήταν μέρος του. (ynet)

dimpenews.com

Back to top button