breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Στο ζενίθ η πόλωση μετά την καταδίκη Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε για ακόμη μία φορά τον δρόμο της επίθεσης ώρες μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης από το δικαστήριο του Μανχάταν.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ μπορεί να είναι ο μοναδικός πρώην αλλά και νυν υποψήφιος Πρόεδρος με καταδίκη στα πολιτικά χρονικά της χώρας αλλά αυτό δεν τον σταματά από το να το αξιοποιεί για να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του.

«Είναι μια υπόθεση που αν μπορούν να το κάνουν αυτό σε μένα μπορούν να το κάνουν στον οποιοδήποτε» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξη τύπου.

«Για να το καταλάβετε, όλο αυτό έγινε από τον Μπάιντεν και τους δικούς του ανθρώπους, ίσως από τους ανθρώπους του βασικά, δεν ξέων αν ο Μπάιντεν ξέρει πολλά για αυτό διότι δεν ξέρω αν ξέρει τίποτα για το οτιδήποτε, αλλά είναι σε κάθε περίπτωση ο πρόεδρος, οπότε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το όνομα του, και αυτό έγινε από την Ουάσιγκτον, και κανείς δεν έχει δει τίποτα σαν και αυτό» τόνισε ο Τραμπ.

«Αυτοί είναι κακοί άνθρωποι. Αυτοί είναι, σε πολλές περιπτώσεις, πιστεύω, άρρωστοι άνθρωποι» πρόσθεσε.

Όπως μεταδίδει η Guardian, ο Τραμπ υποστήριξε ότι ο δικαστής και το δικαστήριο είναι σε πλήρη συνεννόηση με τον Λευκό Οίκο και το υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Όλα καταλήγουν στον Λευκό Οίκο. Ο διεφθαρμένος Τζο Μπάιντεν, ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας. Είναι ο χειρότερος πρόεδρος στην ιστορία της χώρας μας, ο πιο ανίκανος, ο πιο χαζός πρόεδρος που είχαμε ποτέ. Είναι ο πιο χαζός πρόεδρος, ο πιο ανίκανος πρόεδρος και είναι ο πιο ανέντιμος πρόεδρος που είχαμε ποτέ» υπογράμμισε ο Τραμπ.

Στη συνέχεια ο Τραμπ ανέφερε ότι οι δικηγόροι του θα ασκήσουν έφεση «σε αυτή την απάτη», χαρακτηρίζοντας τύραννο τον δικαστή Χουάν Μέρτσαν.

Από την πλευρά του ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε πως κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου αλλά δεν θέλησε να απαντήσει στις προσωπικές επιθέσεις από την πλευρά Τραμπ. Ο Αμερικανός Πρόεδρος σήμανε πάντως συναγερμό αναφορικά με την πόλωση και τον διχασμό στη χώρα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πέντε μήνες πριν από τη νέα μάχη ανάμεσα σε Τραμπ και Μπάιντεν μοιάζουν πιο διχασμένες από ποτέ στη σύγχρονη ιστορία τους. Παρά τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στον εκλεκτό των Ρεπουμπλικάνων πολιτικοί αναλυτές σημειώνουν πως υπάρχει μεγάλο μέρος της κοινωνίας που δεν θέλει κανέναν από τους δύο υποψήφιους στο οβάλ γραφείο.

Εδώ και καιρό πολιτικοί επιστήμονες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού σημειώνουν πως η πόλωση εντός της κοινωνίας είναι το μεγάλο ζήτημα με το οποίο κανένας δεν δείχνει να ασχολείται σοβαρά. Η χώρα και συγκεκριμένα επτά κρίσιμες πολιτείες που τις τελευταίες τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις δίνουν Πρόεδρο βρίσκονται στα όρια της κρίσης.

Στο Τέξας δεν είναι λίγοι αυτοί που κρέμασαν τη σημαία της χώρας ανάποδα, μέθοδο που από τον εμφύλιο χρησιμοποιήθηκε για να δείξει πως η χώρα διατρέχει σοβαρό κίνδυνο…

Στην πρώτη δημοσκόπηση για λογαριασμό του Reuters μετά την καταδίκη του Τραμπ τα ποσοστά δημοφιλίας του Τζο Μπάιντεν βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο της τετραετίας και δεν ξεπερνούν το 36% ενώ φαίνεται πως ο Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει τους χαμηλόμισθους και τους ανέργους χάνοντας την ίδια στιγμή τα μεσαία στρώματα που του έδωσαν τη νίκη το 2016.

Prime News.

Back to top button