breaking newsΕλλάδα

Η Θράκη σε άμεσο μεγάλο κίνδυνο

Γράφει ο Παναγιώτης Παύλος

Με το παρόν δημόσιο σημείωμά μου θέλω να επιστήσω την προσοχή της κυβέρνησης και προσωπικά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και κάθε αρμόδιας Αρχής, ιδίως των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών, στον μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει άμεσα η Θράκη, ενόψει των επικείμενων Ευρωεκλογών στις 9 Ιουνίου, σε λιγότερο από μια εβδομάδα από τώρα.

Διαρκώς λαμβάνω ενημερώσεις από πολλές πηγές μου σε όλη την περιοχή της Θράκης μας ότι ολόκληρος ο τουρκικός μηχανισμός πρακτόρων της Άγκυρας και του Προξενείου Κομοτηνής ευρίσκεται σε πλήρη οργασμό προετοιμασίας και μαλάξεων της γνώμης των Ελλήνων πολιτών της μουσουλμανικής μειονότητας, προκειμένου αυτή να ψηφίσει μαζικά το μειονοτικό -κατ’ ουσίαν όμως αμιγώς (φιλο)τουρκικό- Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας [ΚΙΕΦ, τουρκιστί DEB] ενόψειτων Ευρωεκλογών.

Προετοιμασίες που ξεπερνούν κάθε φαντασία ανυποψίαστου Έλληνα πολίτη που εύλογα θεωρεί ότι ζει σε κυρίαρχο κράτος με πλήρη εθνική κυριαρχία και απόλυτο έλεγχο επί των εξωτερικών επιβουλών.

Ίσως δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό στους υπό τη μέθη του κατευνασμού και του αποήχου της Διακήρυξης των Αθηνών ταγούς της Πολιτείας ότι, κατά τη σχεδόν δίωρη συνάντησή του στην Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, αμέσως μετά το πέρας των κοινών δηλώσεων με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο Τούρκος Πρόεδρος έδωσε σαφείς κατευθύνσεις, οδηγίες και εντολές ενόψει των ευρωεκλογών στην πολυάριθμη αντιπροσωπεία πρακτόρων, αποσχιστών, εκβιαστών και λοιπών οργάνων της τουρκικής στρατηγικής Εκτουρκισμού της μουσουλμανικής μειονότητας και Κοσοβοποίησης της Θράκης.

Χαρακτηριστικά μόνον, αναφέρω ότι, καθ’ υλοποίηση της εντολής Ερντογάν, εδώ και αρκετό διάστημα πλέον σε πλήρη έκπτυξη, το τουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ διεκπεραιώνει ζηλευτή προεκλογική εκστρατεία σε όλα τα χωριά της Θράκης με μουσουλμανικό πληθυσμό, ορεινά και του κάμπου.

Εχθές, παραδείγματος χάριν, στο χωριό Κεντητή έλαβε χώρα συνάθροιση παρόντος του Τούρκου Προξένου, των ψευδομουφτήδων και λοιπών παραγόντων της Άγκυρας -οι οποίοι μάλιστα είναι Έλληνες πολίτες (!), με την παρουσία τριών λεωφορείων επισκεπτών και δεκάδων αυτοκινήτων τα οποία μετέφεραν κόσμο από διάφορες περιοχές. Έχει δε ήδη γίνει γνωστό ότι ετοιμάζονται μεγάλα κομβόι ψηφοφόρων που θα προσέλθουν από την Τουρκία αλλά και τη Γερμανία προκειμένου να υπερψηφίσουν το τουρκικό κόμμα. Ένα κόμμα, το οποίο μολονότι δεν κατόρθωσε την πρώτη φορά καθόδου του στις προηγούμενες ευρωεκλογές να εκλέξει ευρωβουλευτή, πλέον εντάχθηκε στα ελληνικά κρατικά έγγραφα Επιστολικής Ψήφου του Υπουργείου Εσωτερικών!

Η Ελληνική Πολιτεία, δηλαδή, του παρέχει έτσι τη δυνατότητα, με τη σφραγίδα της Ελληνικής Δημοκρατίας, να ψηφιστεί ακόμη τυχόν και από ανυποψίαστους …Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι δεν έχουν ιδέα των ταυτοτήτων των κομμάτων που κατέρχονται στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όπως μου επεσήμαινε σχετικά προ εβδομάδος στο Σικάγο Έλληνας που ζει επί σαράντα χρόνια στην Αμερική.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις, αντιλαμβάνονται πολύ καλά ότι τα πράγματα είναι απολύτως κρίσιμα στη Θράκη. Επιπλέον, η Επιστολική Ψήφος ανοίγει τον δρόμο για την ενίσχυση του εκλογικού αποτελέσματος του ΚΙΕΦ, που μολονότι δεν κατόρθωσε πριν πέντε χρόνια να εκλέξει ευρωβουλευτή, πλέον διαθέτει πολύ μεγαλύτερη δυναμική, αν κρίνει κανείς από τους καρπούς της υπερκινητικότητας των Προξενείων της Τουρκίας όχι μόνον στη βόρεια Ελλάδα, σε Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη, αλλά και στα Δωδεκάνησα, τη Ρόδο, και την Αθήνα.

Ελπίζω και εύχομαι να αποδειχθώ λάθος. Ωστόσο, μόνη ελπίδα παραμένει το πατριωτικό φρόνημα των υγιών Ελλήνων της μουσουλμανικής μειονότητας. Δεν θα έπρεπε όμως να συμβαίνει αυτό: η Ελλάδα διαθέτει όλα τα μέσα προστασίας της μουσουλμανικής μειονότητας από τα αιχμηρά νύχια της Τουρκίας που επιδιώκει να τη μετατρέψει σε Δούρειο Ίππο ανεξαρτητοποίησης της Θράκης στα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου.

Εδώ όμως είναι και το κρίσιμο σημείο: Όφειλαν όλα τα κόμματα τα οποία θέλουν να φέρονται ως ανήκοντα στον πατριωτικό χώρο να ενεργήσουν ΑΜΕΣΑ, ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ και ΟΜΟΘΥΜΑΔΟΝ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με τον Κυριάκο Βελόπουλο, η ΝΙΚΗ με τον Δημήτρη Νατσιό, οι ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, το ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ με τον Γιώργο Αϋφαντή, οι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΙ με τον Τέρη Χατζηιερεμία, η ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ με την Αφροδίτη Λατινοπούλου -τα παραθέτω αλφαβητικά, προς αποφυγήν παρερμηνειών- και κάθε άλλο πολιτικό σχήμα που εννοεί ότι αγαπά τον τόπο, να έχουν ήδη ορθώσει ΕΝΙΑΙΑ ΦΩΝΗ και ανάστημα ΤΩΡΑ. Έχουν χρέος να οργώσουν ΟΛΗ τη Θράκηόλη την εβδομάδα αυτή, την τελευταία πριν τις Ευρωεκλογές, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή. Διότι όταν χαθεί εθνικό έδαφος δια της αυτονόμησης θα μείνει μόνον η ντροπή της ιδιοτέλειας εκάστου πολιτικού και κομματικού αρχηγού που δεν μπόρεσε να βάλει το όλον πάνω από το μέρος.

Δυστυχώς, τα μεγάλα κόμματα εξουσίας δεν διαθέτουν πλέον ισχυρές περγαμηνές εθνικής παρρησίας στη Θράκη, καθώς οι υποψήφιοί τους είτε συναγελάζονται με τους διαπρεπέστερους των εγκαθέτων της Άγκυρας μέσα στη μειονότητα, είτε περνούν νύχτα από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής για να λάβουν το μερτικό μειονοτικών ψήφων που τους έχει ορίσει η Άγκυρα δια του Προξένου, είτε διαπλέκονται με τους τοπικούς κομματικούς υπαλλήλους οι οποίοι ιδιοτελώς πολιτεύονται εντός των αυτοδιοικητικών φορέων, είτε απλώς θυμούνται τη Θράκη προεκλογικά και μόνον, αφήνοντάς την εγκαταλελειμένη στην πληθυσμιακή αποψίλωση και αναπτυξιακή καταδίκη.

Τρανταχτά παραδείγματα:
Η περσινή απονενοημένη επιπόλαιη ενέργεια της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη «εκβίασε» δημόσια την ψήφο μουσουλμάνων Ελλήνων στο νομό Ροδόπης, με αποτέλεσμα την καταβαράθρωση της Νέας Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των Εθνικών Εκλογών του 2023 σε Κομοτηνή και Ξάνθη.
Η αφελής και ανοήτως ανεπίγνωτη κίνηση του αρχηγού της Νέας Αριστεράς Αλέξη Χαρίτση να συναντηθεί πρόσφατα με γνωστό πράκτορα και ανώτατο στέλεχος του ΚΙΕΦ στην Ξάνθη.
Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βουλευτή έτερο όργανο της Άγκυρας, τον περίφημο Ζεϊμπέκ, που δεν χάνει ευκαιρία να διατρανώνει τον τουρκισμό του και να προωθεί τον εκτουρκισμό της μειονότητας.
Αλλά και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο αρχηγός μολονότι έζησε από μέσα τα προβλήματα ως φοιτητής στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης, δεν κατόρθωσε να προωθήσει μια ελληνοκεντρική εθνική γραμμή ως αντιπολίτευση. Αντιθέτως, φέρει όλη την πολιτική ευθύνη των Προγραμμάτων Εκτουρκισμού των μουσουλμανοπαίδων που υλοποίησε επί σειρά ετών με εθνικούς και ευρωπαικούς πόρους του Υπουργείου Παιδείας η Θάλεια Δραγώνα και οι συν αυτή, με την αγαστή συνέργεια και ανοχή εν συνεχεία της Νέας Δημοκρατίας.
Όλοι αυτοί είναι άμεσοι συναυτουργοί, πολιτικοί και ηθικοί, του γεγονότος ότι ο Ερντογάν τρίβει τα χέρια του για τα επιτεύγματα της επεκτατικής νεοθωμανικής πολιτικής εκτουρκισμού και Κοσοβοποίησης της Θράκης μας.
Ας εκληφθεί αυτό το σημείωμα όχι ως κώδων κινδύνου, αλλά ως γενικός συναγερμός.
Διότι σε πολύ λίγο θα είναι πολύ αργά!
Η Κοσοβοποίηση της Θράκης είναι εν εξελίξει και η αυτονόμηση διαφαίνεται στον ορίζοντα όσων έχουν βλέμμα συνετό και αυτί που πιάνει τη βοή των πλησιαζόντων γεγονότων.

olympia.

 

Back to top button