Διεθνή

Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία και το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan Yasen στην Κούβα! Σε απόσταση βολής από ΗΠΑ!

Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία και το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan Yasen στην Κούβα! Σε απόσταση βολής από ΗΠΑ!

Η Ρωσία στέλνει πολεμικά πλοία και το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan Yasen στην Κούβα! Σε απόσταση βολής από ΗΠΑ!
Η Κούβα επιβεβαιώνει την επικείμενη άφιξη τριών ρωσικών πλοίων και ενός πυρηνικού υποβρυχίου σε μια εβδομάδα.

Koυβανική πυραυλική κρίση νο 2. Τρία ρωσικά πολεμικά πλοία και ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο θα φτάσουν στην Αβάνα «την επόμενη εβδομάδα», ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας σε δελτίο τύπου αυτή την Πέμπτη, 6 Ιουνίου.

Απαντώντας στις παγκοσμιοποιητικές προκλήσεις κατά μήκος και εντός των συνόρων της, η Ρωσική Ομοσπονδία αποστέλλει ένα πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Kazan Yasen στην Κούβα, μαζί με δύο πολεμικά πλοία. Αναμένεται ότι αυτό θα είναι το πρώτο στάδιο νέων ρωσικών οπλικών συστημάτων και «προσωπικού» που σταθμεύουν τόσο στην Κούβα όσο και στη Βενεζουέλα.

Η Κούβα απέχει λιγότερο από 100 μίλια από τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο Kazan και η φρεγάτα Admiral Gorshkov θα φτάσουν στην Κούβα την επόμενη εβδομάδα. Το Κουβανικό Υπουργείο Άμυνας: «Αυτή η επίσκεψη πηγάζει από τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ Κούβας και Ρωσίας και είναι αυστηρά σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες».

Ένα απόσπασμα τεσσάρων πλοίων του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, συμπεριλαμβανομένης της φρεγάτας Admiral Gorshkov και του πυρηνικού υποβρυχίου Καζάν, θα φτάσει στο λιμάνι της Αβάνας για επίσημη επίσκεψη στις 12-17 Ιουνίου, ανακοίνωσε το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών την Πέμπτη.

«Στις 12-17 Ιουνίου 2024 θα πραγματοποιηθεί επίσημη επίσκεψη στο λιμάνι της Αβάνας από ομάδα τεσσάρων πλοίων του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Η ομάδα αποτελείται από τη φρεγάτα The Admiral Gorshkov, το πυρηνικό υποβρύχιο Kazan, το δεξαμενόπλοιο Akademik Pashin και το ρυμουλκό διάσωσης The Nikolay Chiker αναφέρει το TASS.

«Η επίσκεψη αυτή πηγάζει από τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ Κούβας και Ρωσίας και είναι αυστηρά σύμφωνη με τους διεθνείς κανόνες», επεσήμανε το κουβανικό υπουργείο Άμυνας. «Κανένα από τα πλοία δεν φέρει πυρηνικά όπλα, επομένως ο ελλιμενισμός τους στη χώρα μας δεν αποτελεί απειλή για την περιοχή». ( σκέτος καθησυχασμός …)

“Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους, οι Ρώσοι ναυτικοί θα ακολουθήσουν ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων επισκέψεων ευγένειας στον διοικητή του κουβανικού ναυτικού και τον κυβερνήτη της Αβάνας. Θα επισκεφθούν επίσης μέρη ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος”, δήλωσε ο κουβανικός στρατός.

“Με την άφιξη στο λιμάνι της Αβάνας, θα εκτοξευθεί χαιρετισμός 21 από ένα από τα πλοία. Μια συστοιχία πυροβολικού των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων στο φρούριο του San Carlos de la Cabana θα εκτοξεύσει έναν χαιρετισμό ως απάντηση.” δήλωσε το υπουργείο Άμυνας.

Αύξηση των εντάσεων
Η ανακοίνωση έρχεται καθώς Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν αυτή την εβδομάδα, υπό τον όρο της ανωνυμίας, ότι η Ρωσία ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην Καραϊβική αυτό το καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της άφιξης πολεμικών πλοίων στην Κούβα γίνεται επίσης λιγότερο από 48 ώρες μετά την προειδοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά της Δύσης. Eνώ δεν απέκλεισε χρήση πυρηνικών!  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν απείλησε αυτή την Τετάρτη, 5 Ιουνίου, να παραδώσει όπλα σε τρίτες χώρες που ενδέχεται να χτυπήσουν δυτικά συμφέροντα, εάν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να χτυπήσει τη Ρωσία με τους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς της.

«Γιατί να μην έχουμε το δικαίωμα να προμηθεύουμε τα όπλα μας του ίδιου τύπου σε περιοχές του κόσμου όπου θα χτυπηθούν οι ευαίσθητες εγκαταστάσεις των χωρών που ενεργούν με αυτόν τον τρόπο εναντίον της Ρωσίας», αναρωτήθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με πρακτορεία ειδήσεων.

dimpenews.com

Back to top button