Διεθνή

Η Χεζμπολά με πυραύλους κατέστρεψε 2 πλατφόρμες εκτόξευσης του Iron Dome και για α΄ φορά εκτόξευσε πυραύλους εδάφους-αέρος κατά Ισραηλινών F-16! ΒΙΝΤΕΟ

Η Χεζμπολά με πυραύλους κατέστρεψε 2 πλατφόρμες εκτόξευσης του Iron Dome και για α΄ φορά εκτόξευσε πυραύλους εδάφους-αέρος κατά Ισραηλινών F-16! Η λιβανέζικη οργάνωση άρχισε να δείχνει τα όπλα της καθώς το Ισραήλ απειλεί αν επιτεθεί μαζικά στο Λίβανο..

Ένας εκτοξευτής συστήματος Iron Dome καταστράφηκε από ιρανικής κατασκευής Almas ATGM που χρησιμοποίησε η Χεζμπολάχ. Είναι η πρώτη φορά που ντοκουμεντάρεται καταστροφή πλατφόρμας του Iron Dome. Το πλήρωμα της προφανώς σκοτώθηκε..

Αυτοί οι πύραυλοι βασίζονται στο American Standard Missile (SM-1)Η Χεζμπολάχ στόχευσε τον του Ισραήλ στη στρατιωτική βάση Ramot Naftali. Κατέστρεψε δύο από τα αντιπυραυλικά συστήματα του Ισραήλ με έναν τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο αναφέρει ανεξάρτητη πηγή.

Eπίσης η Χεζμπολάχ εκτόξευσε για πρώτη φορά έναν ιρανικό πύραυλο εδάφους-αέρος Sayyad 2 σε ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος, θέτοντας σε κίνδυνο ολόκληρο τον ισραηλινό στόλο F-16 που επιχειρεί κατά ποικίλων στόχων στο Λίβανο. Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους αεράμυνας κατά των ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών που επιτέθηκαν σε λιβανέζους αμάχους, αναγκάζοντάς τους να υποχωρήσουν. Αυτό είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα: η Χεζμπολάχ μπορεί και θα καταρρίψει τα πολεμικά της αεροπλάνα αν τολμήσει να κάνει πόλεμο στον Λίβανο

Εντείνεται και οξύνεται η σύγκρουση Ισραήλ και της Λιβανέζικης οργάνωσης. Ο ισραηλινός στρατός ανακοινώνει ότι 24 στρατιώτες του τραυματίστηκαν, 18 στα σύνορα του Λιβάνου και 6 στη Γάζα.Το μέτωπο εμφανώς μετατοπίζεται..

dimpenews.com

Back to top button