Διεθνή

Ισραηλινή επίθεση στο Χαλέπι. 17 νεκροί πολίτες και 15 τραυματίες.. Αντίποινα σ΄’Ασαντ που πήγε Τεχεράνη για Ραίσι!!!

Ισραηλινή επίθεση στο Χαλέπι. 17 νεκροί.. Αντίποινα σ΄’Ασαντ που πήγε Τεχεράνη για Ραίσι! Για 17 νεκρούς πολίτες και 15 τραυματίες κάνουν λόγο ανεξάρτητες πηγές.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές γύρω από τη συριακή πόλη Χαλέπι σκότωσαν αρκετούς ανθρώπους τα ξημερώματα της Δευτέρας, μετέδωσαν συριακά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Το Ισραήλ μόλις βομβάρδισε το Χαλέπι στη Συρία. 17 νεκροί και πολλοί τραυματίες. Το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα, τον Λίβανο και τη Συρία. Και λένε ότι είναι «αυτοάμυνα»… Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες χρησιμοποίησε τον εναέριο Ιορδανίας. Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στην πόλη Χαλέπι στη Συρία χθες το βράδυ, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας πολλούς άλλους.

Το κρατικό πρακτορείο SANA μεταδίδει: Αρκετοί άμαχοι σκοτώθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας σε μια ισραηλινή επίθεση με πυραύλους που στόχευσε ορισμένα σημεία κοντά στην πόλη του Χαλεπίου.

«Περίπου στις 00:20 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε εναέρια επίθεση με πυραύλους από κατεύθυνση του νοτιοανατολικού Χαλεπίου, στοχεύοντας ορισμένα σημεία κοντά στην πόλη του Χαλεπίου και η αεράμυνα του στρατού αναχαίτισε τους πυραύλους της επίθεσης και κατέρριψε μερικούς από αυτούς» μια στρατιωτική πηγή είπε στον δημοσιογράφο του SANA.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η επίθεση οδήγησε στο μαρτύριο αρκετούς αμάχους και ορισμένες υλικές απώλειες στην περιουσία.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA δεν έδωσε συγκεκριμένο απολογισμό.

Ωστόσο, το ψευδεπίγραφο ”Συριακό” Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι τουλάχιστον 12 μαχητές της συριακής κυβέρνησης σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επίθεση που είχε στόχο ένα εργοστάσιο κοντά στο Χαλέπι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο (δηλ. το Mi5)– το οποίο εδρεύει στη Βρετανία — διασώστες και πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στο σημείο για να περιθάλψουν τους τραυματίες και να περιορίσουν τις φλόγες που προκλήθηκαν από την επίθεση.

Άλλες πληροφορίες από ανεξάρτητες πηγές σημειώνουν ότι ήταν μια συντονισμένη επίθεση καθώς την ίδια ώρα που γινόταν η επίθεση της ισραηλινής αεροπορίας από εδάφους τζιχαντιστές τρομοκράτες έβαλαν κατά των θέσεων συριακού στρατού και πολιτικών στόχων στην ίδια περιοχή.

Είναι αντίποινα στη συριακή κυβέρνηση και στον Πρόεδρο Άσαντ που ήταν ο μόνος που τόλμησε να πάει αυτοπροσώπως στην Τεχεράνη και να συλλυπηθεί την ηγεσία της για τον περιπετειώδη και μυστηριώδη θάνατο του Ραίσι και του ΥΠΕΞ του Ιράν..

Σχολιάζοντας την απρόκλητη αυτή αιματηρή επίθεση κατά Συρίας ο Ιρλανδός Ευρωβουλευτής Mick Wallace γράφει στο Χ: ”το Ισραήλ είναι τρομοκρατικό κράτος!!” Η Ιρλανδία αναγνώρισε το Παλαιστινιακό κράτος και είναι η χώρα που έσυρε το χορό για το σερί των αναγνωρίσεων από ευρωπαϊκές χώρες.. Ακολούθησαν Ισπανία Νορβηγία.

dimpenews.com

Back to top button