breaking newsΔιεθνή

Ισραηλινός δημοσιογράφος Γκίντεον Λέβι  τ. εκπρόσωπος τύπου του Σιμόν Πέρες: δίκαιη η απόφαση του ΟΗΕ να εντάξει Ισραήλ στη Μαύρη Λίστα χωρών και οργανώσεων που βλάπτουν παιδιά μαζί με Μπόκο Χαράμ, Σομαλία, Μυανμάρ!

Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Γεδεών Λέβι/Γκίντεον Λέβι  που χρημάτισε εκπρόσωπος τύπου του Σιμόν Πέρες, χαρακτήρισε την απόφαση των Ηνωμένων Εθνών να συμπεριλάβει το Ισραήλ στη μαύρη λίστα της ντροπής για τη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστίνιων παιδιών στη Γάζα ως μια «δίκαιη απόφαση», εκφράζοντας την έκπληξή του που το πένθος για τα παιδιά της Παλαιστίνης έχει γίνει «απαγορευμένο» στο Ισραήλ, όπου το όποιο «έλεος έχει γίνει παράνομο». «Το Ισραήλ σκότωσε περίπου 15.000 παιδιά... Γιατί σας φαίνεται περίεργο που περιλαμβάνεται στη μαύρη λίστα;», έγραψε στην ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Λέβι. Η απόφαση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να συμπεριλάβει το Ισραήλ στη μαύρη λίστα των χωρών που βλάπτουν τα παιδιά, προσέβαλε το Ισραήλ επειδή το τοποθέτησε στην ίδια κατηγορία με την Μυανμάρ, τη Σομαλία και την Μπόκο Χαράμ.

«Στο Ισραήλ, όλοι επιτέθηκαν στο ψήφισμα του ΟΗΕ και κανείς δεν διερωτήθηκε τι πιστεύαμε όταν ο στρατός σκότωσε χιλιάδες Παλαιστινιόπολα ; Νομίζαμε ότι ο κόσμος θα παρέμενε σιωπηλός; Ότι ο ΟΗΕ θα επιδείκνυε αυτοσυγκράτηση ; Όταν ήρθε η ώρα για τη μαζική δολοφονία παιδιών, όλες οι δικαιολογίες τελείωσαν, ακόμη και οι δικαιολογίες του Ισραήλ”. Ο Gideon Levy συνέχισε: «(Ο εκπρόσωπος του Ισραήλ στα Ηνωμένα Έθνη, Γκιλάντ Ερντάν μπορεί να συνεχίσει τα άσχημα κόλπα του στα Ηνωμένα Έθνη. Χθες δημοσίευσε την βιντεοσκόπηση της συνομιλίας του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, η οποία είναι μια άνευ προηγουμένου πράξη σύμφωνα με τον κώδικα διπλωματικής δεοντολογίας

Ο 71χρονος δημοσιογραφος κατήγγειλε την αντίδραση του Νετανιάχου ότι “τα Ηνωμένα Έθνη έχουν μπει στη μαύρη λίστα της ιστορίας” και ρώτησε: “Τα Ηνωμένα Έθνη; Πόσα παιδιά σκότωσαν τα Ηνωμένα Έθνη; Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 15.517 παιδιά, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας..

Αμέτρητα παιδιά εξακολουθούν να αγνοούνται, 17000 παιδιά έχουν χάσει τουλάχιστον έναν γονέα ενώ 3000 παιδιά έχουν χάσει τουλάχιστον ένα μέλος του σώματός τους». Τον Ιανουάριο, ο διεθνής οργανισμός Save the Children κατήγγειλε ότι κάθε μέρα στη Γάζα, 10 παιδιά χάνουν τουλάχιστον ένα άκρο τους . Συνέχισε: «9 στα 10 παιδιά στη Γάζα υποφέρουν από σοβαρό υποσιτισμό, σύμφωνα με στοιχεία της UNICEF.” Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανέφερε ότι 4 στα 5 παιδιά δεν έτρωγαν τίποτα τουλάχιστον για μία μέρα έως και 3 ημέρες.

Ο Γεδεών Λέβι, ο οποίος υπήρξε εκπρόσωπος Τύπου του Σιμόν Πέρες κατά την περίοδο 1978- 1982 όταν αυτός ήταν αρχηγός της ισραηλινής αντιπολίτευσης, είπε ότι η επανάληψη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου της φράσης ότι ο ισραηλινός στρατός είναι «ο πιο ηθικός στρατός στην κόσμο» έχει αρχίσει να προκαλεί «ντροπιαστικά γέλια στους ακροατές του σε όλο τον κόσμο». Ο Levy ισχυρίζεται ότι “οι μαρτυρίες εναντίον του Ισραήλ είναι αφοπλιστικές και συσσωρευτικές! Επι 8 μήνες πολεμάμε εναντίον παιδιών. 8 μήνες με παιδιά ακρωτηριασμένα, ορφανά, πεινασμένα, άρρωστα, τραυματισμένα, αργοπεθαίνουν και πεθαίνουν...

Tα νούμερα είναι τρομακτικά, αλλά πιο τρομακτικό είναι η απόλυτη αποκήρυξη της ευθύνης από το Ισραήλ! Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι τα περίπου 10.000 παιδιά σκοτώθηκαν λόγω υπαιτιότητας των γονιών τους, της Χαμάς, των Ηνωμένων Εθνών ή της UNICEF!

Προειδοποίησε ότι τα παιδιά της Γάζας, που θα επιβιώσουν, δεν θα ξεχάσουν ποτέ αυτό που συνέβη : «Τώρα ψάχνουν κάτω από τα ερείπια των σπιτιών τους και θρηνούν τις απώλειές τους, τους γονείς και τα αδέρφια τους, και προσπαθούν να γιατρέψουν τις πληγές τους σε μια χώρα όπου δεν λειτουργεί νοσοκομείο , και βασανίζονται από εφιάλτες κάθε νύχτα, αλλά θα μεγαλώσουν και δεν θα ξεχάσουν ποτέ….ούτε μια μέρα”

Είναι τέτοιο το επίπεδο του πόνου που το Ισραήλ προκάλεσε σε έναν τόσο μεγάλο αριθμό Παλαιστίνιων παιδιών, που κανονικά «θα έπρεπε να αναμένουμε ένα σοκ ακόμη και στην ισραηλινή κοινωνία». Αλλά αυτό δεν συνέβη, γιατί η συμπόνοια και το πένθος για αυτά τα παιδιά έχει απαγορευτεί στο Ισραήλ και η λύπη προς αυτά έχει κυρηχθεί παράνομη».

Γεδεών Λέβι

Η ανθρωπιστική βοήθεια συνεχίζει να παραπαίει και οι έποικοι σαμποτάρουν τα φορτηγά και εμποδίζουν την είσοδό τους, και το Ισραήλ σιωπά και γι’ αυτό! Αλλά τα Παλαιστινιόπουλα, δεν θα ξεχάσουν ποτέ τι τους έκανε το Ισραήλ. Πώς θα ξεχάσουν; Δεν θα ξεχάσουν ποτέ, και τώρα ο κόσμος τους ενώνει, ακόμη και οι κυνικοί και ψυχροί έχουν ευαισθητοποιηθεί». Εγω είμαι συγκλονισμένος από αυτή τη δολοφονία παιδιών». Ο Γκίντεον Λέβι ολοκληρώνει το άρθρο του λέγοντας: «Ο Νετανιάχου, ο Ερντάν και οι Ισραηλινοί μπορούν όλοι να συνεχίσουν να ισχυρίζονται ότι είναι αθώοι, αλλά τα χέρια τους είναι βαμμένα με αίμα παιδιών με τρόπο που δεν θα μπορέσει ποτέ να δικαιολογηθεί».

Πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ ο Gilad Erdan:

”Έλαβα την επίσημη ειδοποίηση σχετικά με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα να βάλει το IDF στη «μαύρη λίστα» των χωρών και των οργανώσεων που βλάπτουν παιδιά. Αυτό είναι απλώς εξωφρενικό και λανθασμένο, διότι η Χαμάς χρησιμοποιεί παιδιά για τρομοκρατία και χρησιμοποιεί σχολεία και νοσοκομεία ως στρατιωτικές μονάδες. Απάντησα στην επαίσχυντη απόφαση και είπα ότι ο στρατός μας είναι ο πιο ηθικός στον κόσμο. Ο μόνος που βρίσκεται στη μαύρη λίστα είναι ο Γενικός Γραμματέας που δίνει κίνητρα και ενθαρρύνει την τρομοκρατία και υποκινείται από το μίσος προς το Ισραήλ. Ο Γενικός Γραμματέας πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του!

dimpenews.com

Back to top button