breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ομολογία-βόμβα Fauci-Επινόησα τη κοινωνική αποστασιοποίηση των 2 μέτρων. Δεν είχα μελέτη που να λέει ότι η μάσκα προστατεύει τα παιδιά!

 

Μαρτυρία-βόμβα από τον Dr. Anthony Fauci αποκαλύπτει ότι ουσιαστικά επινόησε ο ίδιος τον κανόνα κοινωνικής αποστασιοποίησης των δύο μέτρων αλλά και άλλα μέτρα για να «προστατεύσει» τους Αμερικανούς από τον κορωνοϊό.

Οι Ρεπουμπλικάνοι δημοσίευσαν το πλήρες κείμενο της συνέντευξής τους με τον Fauci του Ιανουαρίου, λίγες ώρες πριν από την πολυαναμενόμενη δημόσια κατάθεσή του σήμερα, Δευτέρα.

Από τον Jon Michael Raasch/Dailymail.Com

Οι ίδιοι σκοπεύουν να τον ελέγξουν για τους περιορισμούς του κορωνοϊού που έθεσε και για τους οποίους έχει παραδεχτεί ότι δεν έκαναν πολλά για να «επιβραδύνουν την εξάπλωση» του ιού.

Επίσης, οι επιπτώσεις από την κοινωνική απόσταση προκάλεσαν «κατάθλιψη, γενικευμένο άγχος, οξύ στρες και ενοχλητικές σκέψεις», διαπίστωσε μια άλλη μελέτη του NIH.

Πρόσθεσε ότι «δεν γνώριζε μελέτες» που υποστήριζαν την κοινωνική αποστασιοποίηση, παραδεχόμενος ότι τέτοιες «θα ήταν πολύ δύσκολο» να γίνουν.

Εκτός από το ότι δεν παρουσίασε κανένα στοιχείο που να υποστηρίζει την κοινωνική απόσταση, ο Fauci είπε επίσης στον σύμβουλο της επιτροπής ότι δεν θυμόταν να διαβάζει κάτι που να υποστηρίζει ότι η κάλυψη με μάσκες των παιδιών θα απέτρεπε την COVID.

«Θυμάστε να ανατρέχετε σε κάποιες μελέτες ή δεδομένα που να υποστηρίζουν την κάλυψη των παιδιών;» ρωτήθηκε. «Μπορεί να το έκανα», απάντησε, πριν προσθέσει «αλλά δεν θυμάμαι συγκεκριμένα ότι το έκανα».

Ο πανδημικός πατριάρχης κατέθεσε επίσης ότι δεν παρακολούθησε καμία μελέτη μετά σχετικά με τις επιπτώσεις που είχε η αναγκαστική χρήση μάσκας στα παιδιά, για τις οποίες υπήρξαν πολλές.

Και η απάντησή του ήταν ένα ειρωνικό λογοπαίγνιο για την Covid: «Εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι στον αέρα», ανέφερε ο Fauci σχετικά με το εάν η μάσκα των παιδιών ήταν ένας καλός τρόπος για την πρόληψη της μετάδοσης.

Επιπλέον, ο πρώην διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) είπε στον σύμβουλο ότι πιστεύει πως η θεωρία της εργαστηριακής διαρροής -η ιδέα ότι η COVID ξεκίνησε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan (WIV)- είναι μια πραγματική «πιθανότητα».

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι έχουν δημιουργήσει πτυχές συνωμοσίας γύρω από αυτό», είπε, προσθέτοντας «θα μπορούσε να αφορά μια εργαστηριακή διαρροή». «Επομένως, νομίζω ότι αυτό από μόνο του δεν είναι εγγενώς μια θεωρία συνωμοσίας, αλλά μερικοί άνθρωποι αποσπούν σημεία από όλο αυτό (και τα τονίζουν), κάτι που είναι κάπως τρελό».

Η παραδοχή του ότι η COVID μπορεί να ξεκίνησε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan (WIV) έρχεται τέσσερα χρόνια αφότου o ίδιος υποστήριξε τη δημοσίευση μιας έκθεσης που έριχνε κρύο νερό στη θεωρία διαρροής από το εργαστήριο, μια έρευνα που ονομάζεται έγγραφο-«Proximal Origin».

Η επιτροπή του κορωνοϊού της αμερικάνικης Βουλής έχει αφιερώσει μήνες στην ανακάλυψη της προέλευσης του ιού που ανέτρεψε τόσες πολλές ζωές και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 6 εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως.

Πρόσφατα ανακάλυψε ότι ο πρώην κορυφαίος βοηθός του Fauci, ο Dr. David Morens, πραγματοποιούσε διάφορες επικοινωνίες μέσου του προσωπικού του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διέγραψε ο ίδιος αρχεία προκειμένου για να αποφύγει το νόμο περί διαφάνειας της κυβέρνησης που βασίζεται στο Νόμο περί Ελευθερίας της Πληροφορίας (FOIA).

Η περιφρόνησή του ως προς το τελευταίο ήταν τόσο κραυγαλέα που καυχιόταν σε email προς συναδέλφους του το πώς έμαθε να κάνει την επίσημη αλληλογραφία να «εξαφανίζεται» και ότι θα διέγραφε πράγματα τα οποία δεν «ήθελε να δει στους New York Times».

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Morens που αποκαλύφθηκαν από την επιτροπή αποκάλυψαν περαιτέρω ότι καυχιόταν ότι είχε ένα «μυστικό πίσω-κανάλι» με τον Fauci όπου μπορούσε να επικοινωνεί κρυφά με τον πρώην διευθυντή του NIAID.

Αυτή η αποκάλυψη συγκλόνισε τον πρόεδρο της επιτροπής Brad Wenstrup, Ρεπουμπλικάνο από το Ohio, ωθώντας τον να ζητήσει από τον Fauci να παραδώσει τα προσωπικά του email και τα τηλεφωνικά αρχεία του μέσω ανακριτικού οργάνου.

Επίσης συγκλονιστική είναι η παραδοχή του Fauci στην επιτροπή τον Ιανουάριο ότι «ποτέ» δεν εξέταζε τις επιχορηγήσεις που υπέγραφε, μερικές από τις οποίες ανέρχονταν σε εκατομμύρια δολάρια των Αμερικανών φορολογουμένων: «Ξέρετε, τεχνικά, υπογράφω σε κάθε συμβούλιο, αλλά δεν βλέπω τις επιχορηγήσεις και ποιες είναι. Δεν κοιτάζω ποτέ τι επιχορηγήσεις υπάρχουν», είπε στον σύμβουλο της επιτροπής.

Επιπλέον, ανέφερε ότι «δεν είναι σίγουρος» ότι τα ξένα εργαστήρια που λαμβάνουν χρήματα από τις ΗΠΑ, όπως το WIV -το οποίο μελετούσε τους κοροναϊούς χρησιμοποιώντας δολάρια των φορολογουμένων των ΗΠΑ την εποχή που ξεκίνησε η πανδημία- λειτουργούν με τα ίδια πρότυπα των αμερικανικών εργαστηρίων.

Ο Fauci είπε επίσης ότι τα χρήματα που έδωσε ως μέρος της διαδικασίας επιχορήγησης του NIAID δεν πέρασαν από κανέναν έλεγχο εθνικής ασφάλειας. Επιπλέον, ο πρώην διευθυντής ανέφερε ότι δεν γνώριζε τυχόν συγκρούσεις συμφερόντων μεταξύ του προσωπικού του, μεταξύ των οποίων και του ανώτερου συμβούλου του Dr. Morens.

Ωστόσο, ο Morens κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής στις 22 Μαΐου ότι βοήθησε τον «καλύτερο φίλο» του, Πρόεδρο της EcoHealth Alliance, Dr. Peter Daszak με το πρότζεκτ του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Ο Morens είπε ότι βοήθησε στην επεξεργασία δελτίων τύπου για την EcoHealth και ότι εργάστηκε για την αποκατάσταση της χρηματοδότησης με επιχορηγήσεις για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό μετά τον τερματισμό της χρηματοδότησής του μετά το ξέσπασμα της COVID το 2020.

Το NIH, το οποίο απασχολεί τον Morens, χρηματοδότησε την EcoHealth του Daszak με ποσά εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, ο Fauci είπε ότι δεν γνώριζε ότι ο Morens σχετίζονταν με σύγκρουση συμφερόντων.

Η επιτροπή σίγουρα θα επιδιώξει να διευκρινίσει το «μυστικό πίσω-κανάλι» επικοινωνίας των Fauci και Moren κατά την ακρόαση της 3ης Ιουνίου.

kourdistoportocali.

Back to top button