Διεθνή

Ο Τατάρ του ψευδοκράτους: «Η Κύπρος ανήκει στην Τουρκία που είναι συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»…!!

Επικεφαλής του ψευδοκράτους ο Τατάρ: «Η Κύπρος ανήκει στην Τουρκία που αποτελεί συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»…!! Αυτή τη φορά ο Τουρκοκύπριος αρχηγός επιδιώκει τη νομιμοποίηση της Κατοχής αλλά και την επέκταση της υποδούλωσης ( αφού μιλάει για ολόκληρη τη νήσο) με βάση την ιστορία και την Οθωμανική κατάκτηση.. Είναι στο πνεύμα του νεοθωμανικού επεκτατισμού που πρεσβεύει ο Ερντογάν…. Επικαλείται κληρονομικό δίκαιο όπως και ο Σουλτάνος για να σκλαβώσει και πάλι σε ενεργεία τζαμί την Αγιά Σοφιά. Με βάση αυτό το σκεπτικό διεκδικούν ουσιαστικά όλον τον ελληνικό χώρο..Η Κύπρος είναι κληροδότημα της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στη Δημοκρατία της Τουρκίας που είναι η φυσική της συνέχεια..Αυτό λέει..

«Η Κύπρος ανήκει στην Τουρκία».. Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του ψευδοκράτους ο Ερσίν Τατάρ υποστήριξε ότι η τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 ήταν αναγκαία για τη σωτηρία των Τουρκοκυπρίων και ότι η καθυστέρηση θα είχε οδηγήσει στην εξόντωση των Τ/Κ. Με την αναφορά του στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τη συνέχειά της, την Τουρκία, επιχείρησε να κατοχυρώσει μέχρι και δικαίωμα ‘τουρκικής κυριότητας’ και να νομιμοποιήσει την τουρκική παρουσία στο νησί ως ιστορικά δικαιολογημένη.

«Το νησί της Κύπρου, το οποίο καταλήφθηκε το 1571 με 70 χιλιάδες μάρτυρες, έχει πάρει τη θέση του στην ιστορία ως ένα πολύ σημαντικό απόκτημα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  Ο κύριος ιδιοκτήτης του νησιού είναι η Οθωμανική Αυτοκρατορία και η συνέχειά της, η Δημοκρατία της Τουρκίας», υποστήριξε ο Τατάρ σύμφωνα με το sigma.

Επικεφαλής του ψευδοκράτους ο Τατάρ: «Η Κύπρος ανήκει στην Τουρκία που αποτελεί συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας»…!! Είναι κάποιος στη γραμμή υπάρχει κανείς από την άλλη πλευρά να του απαντήσει;

dimpenews.com

Back to top button