Διεθνή

Πως η ευλογημένη Ιρίνα έσωσε το πλήθος και μαρτύρησε από τον τρομοκράτη που χτύπησε εκκλησία στο Νταγκεστάν. Οι 4 Νεομάρτυρες!

Πως η ευλογημένη Ιρίνα έσωσε το πλήθος και μαρτύρησε από τον τρομοκράτη που χτύπησε εκκλησία στο Νταγκεστάν. Οι 4 Νεομάρτυρες!

18 Φεβρουαρίου – πριν από επτά χρόνια, μετά από μια βραδινή λειτουργία κοντά στην εκκλησία σκοτώθηκαν οι Irina, Lyudmila, Vera, Nadezhda, Vera, ενορίτισσες της Εκκλησίας του Μεγαλομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην πόλη Kizlyar, στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν.

Το βράδυ της Κυριακής, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο Kizlyar ήταν ιδιαίτερα πανηγυρική και κατάμεστη – γινόταν εορταστική λειτουργία με την ευκαιρία της Κυριακής της Συγχώρεσης.

Όταν τελείωσε, οι ενορίτες ζήτησαν ο ένας από τον άλλο και τα αγαπημένα τους πρόσωπα συγχώρεση και άρχισαν να διαλύονται. Και τότε ακούγονταν πυροβολισμοί στο προαύλιο του ναού.

Ένας νεαρός άνδρας με δίκαννο πυροβόλησε τους ενορίτες του ναού που έφευγαν.

Μάλλον σχεδίαζε να κάνει μακελειό μέσα στην εκκλησία ακριβώς κατά τη διάρκεια της λειτουργίας. Όμως η λειτουργία τελείωσε λίγο νωρίτερα και αρκετοί άνθρωποι είχαν ήδη φύγει από τις πόρτες του ναού όταν εμφανίστηκε.

ΠΩΣ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΙΡΙΝΑ ΕΣΩΣΕ ΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΗΣΕ..

Την ημέρα αυτή, μια γυναίκα που οι ενορίτες αποκαλούσαν «ευλογημένη» κρεμόταν κυριολεκτικά γύρω από τις πύλες της εκκλησίας από το πρωί.Είχε προαίσθημα.Είχε πάρει θέση φύλακα του ναού.. Συνήθως καθόταν σε ένα παγκάκι κοντά στο ναό και εκλιπαρούσε για ελεημοσύνη. Οι ενορίτες τη γνώριζαν και τη βοηθούσαν. Άλλοι της έδιναν χρήματα, άλλοι φαγητό. Και το καλό γύρισε εκατονταπλάσιο.

Η δούλη του Θεού Ιρίνα. Ποιος θα πίστευε ότι η Ιρίνα θα έσωζε τις ζωές πολλών ανθρώπων.

«Η Nadya έπεσε, η Vera έπεσε και αυτή, η Irina, πήδηξε και έτρεξε κοντά του», να πώς ένας από τους μάρτυρες της επίθεσης περιέγραψε τι συνέβαινε.

Βλέποντας έναν άνδρα να πυροβολεί καθώς περπατούσε και προχωρούσε προς την είσοδο του ναού, έτρεξε κατευθείαν προς το μέρος του. Πού πήγε όλη η πραότητα; Η Ιρίνα, ουρλιάζοντας, άρχισε να χτυπά τον δολοφόνο με την τσάντα της. Την πυροβόλησε στο στήθος. Μετά πάλι.

Κυρίως χάρη σε αυτήν, όσοι ήταν μέσα πήραν τις αλυσίδες και μπόρεσαν να ασφαλίσουν την πόρτα. Είναι τρομακτικό να φανταστεί κανείς τι θα είχε συμβεί αν είχε πάει μέσα. Στο ναό υπήρχαν κυρίως γυναίκες και παιδιά. Κάποιοι έκλαψαν, άλλοι προσευχήθηκαν. Ο δολοφόνος προσπάθησε να μπει μέσα, χτύπησε, φώναξε, ακόμη και πυροβόλησε, αλλά οι κλειδαριές και οι αλυσίδες άντεξαν κρατούσαν.

Συνειδητοποιώντας ότι δεν θα έμπαινε στον ναό, άρχισε να φεύγει πυροβολώντας όλους γύρω…

ΟΙ ΑΛΛΟΙ 3 NEOΜΑΡΤΥΡΕΣ

Δούλη του Θεού Λιουντμίλα. 70χρονη Επίτιμος Ιατρός της Δημοκρατίας του Νταγκεστάν. Γνωστός καρδιολόγος της πόλης. Έχει αφιερώσει όλη της τη ζωή στην υγεία. Μια πολύ τίμια γιατρός, ήταν έτοιμη να βοηθήσει τον ασθενή κάθε λεπτό. Αντιμετώπιζε τους ασθενείς της πολύ προσεκτικά και συμβουλευόταν πάντα όλους τους συναδέλφους της για οποιοδήποτε ιατρικό ζήτημα.

Παράλληλα με τη δουλειά της, συμβούλευε συναδέλφους από τρία νοσοκομεία και τους επικεφαλής σχεδόν 60 παραϊατρικών σταθμών στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν. Με μια λέξη, ήταν γιατρός από τον Θεό.

Η αδερφή της, δούλη του Θεού Βέρα, εργαζόταν στην περιφερειακή διοίκηση, ήταν σεβαστό άτομο στην πόλη και ήταν πρόεδρος του συμβουλίου βετεράνων και ατόμων με αναπηρία της περιοχής Kizlyar. Βοήθησε τους κατοίκους της πόλης κατά την επίθεση από τους μαχητές του Σαλμάν Ραντούεφ στις 9 Ιανουαρίου 1996.

Δούλη του Θεού Ελπίδα. Ήταν δασκάλα για πολλά χρόνια, μετά τη συνταξιοδότηση έγινε ενεργός ενορίτης, ηγήθηκε της προσκυνηματικής υπηρεσίας, χάρη στις προσπάθειές της οι ενορίτες της εκκλησίας Kizlyar επισκέφτηκαν πολλούς ιερούς τόπους σε όλη τη Ρωσία.

Η δούλη του Θεού Βέρα ήταν σταθερή αρωγός της Εκκλησίας του Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Νικηφόρου, καθάριζε το ναό.

…Ένα αστυνομικό UAZ έφθασε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών που ακολούθησαν, δύο αστυνομικοί του Νταγκεστάν τραυματίστηκαν. Ο δολοφόνος εξοντώθηκε.

Η ημέρα της κηδείας – 20 Φεβρουαρίου στην πόλη Kizlyar κηρύχθηκε ημέρα πένθους. Οι κρατικές σημαίες της Ρωσίας και του Νταγκεστάν έχουν κατέβει στην πόλη και όλες οι ψυχαγωγικές και μουσικές εκδηλώσεις και προγράμματα στα τοπικά τηλεοπτικά στούντιο και το ραδιόφωνο έχουν ακυρωθεί. Περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι ήρθαν για να αποχαιρετήσουν τις αδερφές μας που πέθαναν την Κυριακή της Συγχώρεσης.

«..όσοι βρίσκονταν στο χώρο κατάφεραν να βρουν καταφύγιο στην εκκλησία και προσπάθησαν να πάρουν το όπλο μακριά του, αποσπώντας την προσοχή του δολοφόνου, σώζοντας έτσι ζωές πολλών ενοριτών», είπε ο προιστάμενος του ναού.

Οι δούλες του Θεού Irina, Lyudmila, Vera, Nadezhda, Vera θάβονται κοντά στην Εκκλησία του Μεγαλομάρτυρα Γεωργίου στην πόλη Kizlyar στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν, της οποίας ήταν ενορίτισσες.
Οι νεομάρτυρες για το Χριστό Irina, Lyudmila, Vera, Nadezhda, Vera ας πρεσβεύουν υπέρ της Εκκλησίας για την οποία έδωσαν τη ζωή και το αίμα τους!

dimpenews.com

Back to top button