Διεθνή

Σχίσμα στην Εκκλησία Κύπρου προκαλούν οι αμετανόητοι της Αββακούμ. Ενώ τέθηκαν σε επ΄αόριστον αργία δήλωσαν ότι επιστρέφουν στα ”καθήκοντά” τους ΑΥΡΙΟ! ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

Σχίσμα στην Εκκλησία Κύπρου προκαλούν οι αμετανόητοι της Αββακούμ. Ενώ τέθηκαν σε επ΄αόριστον αργία ως την έκδοση απόφασης δήλωσαν ότι επιστρέφουν στα καθήκοντά τους αύριο 6 Ιουνίου! Αυτό θα σημάνει de facto σχίσμα καθότι διαθέτουν ορκισμένους πλανεμένους οπαδούς φανερούς και κρυφούς ρασοφόρους κι αράσωτους και διαθέτουν ακόμη ερείσματα πιθανόν ως και στην Ιεραρχία..Η ανοχή και η ως τώρα συγκάλυψη που έχει επιδειχθεί άλλωστε στο φαινόμενο είναι ενδεικτική..

Συναγερμό στην Ιερά Σύνοδο σήμανε η δήλωση των δικηγόρων των μοναχών της Μονής Αββακούμ ότι την ερχόμενη Πέμπτη οι μοναχοί θα επιστρέψουν στα καθήκοντά τους αναφέρει ο Φιλελεύθερος. Θέλουν ως ήταν επόμενο να επιστρέψουν …… στον τόπο του εγκλήματος. Απύθμενο θράσος πραγματικά ανερυθρίαστοι θέλουν να επιστρέψουν στα περίεργα πολύ περίεργα ”καθήκοντα τους”….

Έχουν κρυφές πλάτες εκτός από κρυφές κάμερες..

Το philenews επικοινώνησε με ανώτατη εκκλησιαστική πηγή ζητώντας τη θέση της Ιεράς Συνόδου, δεδομένου ότι χθες ο μητροπολίτης Ησαΐας είχε ανακοινώσει ότι θέτει τους μοναχούς σε αργία επ’ αόριστον μέχρι να κριθεί τελεσίδικα η τύχη τους στις κατηγορίες για ηθικά μεμπτές πράξεις και οικονομικές ατασθαλίες.

Η θέση είναι ξεκάθαρη ότι αν οι μοναχοί επιχειρήσουν να επιστρέψουν στη Μονή, ο Μητροπολίτης Ταμασσού θα καλέσει την Αστυνομία να παρέμβει και να εμποδίσει τους μοναχούς. Η θέση αυτή, όπως επισημάνθηκε στην ιστοσελίδα μας, βρίσκει σύμφωνη την ηγεσία της Εκκλησίας και, μάλιστα, όπως μας υπογράμμισαν, θα συνεπάγεται σοβαρότατο λόγο για καθαίρεση των μοναχών.

Η δικηγόρος των μοναχών Α. Κλαίδη δήλωσε πως «Η αργία ήταν προκαθορισμένη περίοδος. Ο Μητροπολίτης είχε καθορίσει χρόνο τριών μηνών για τους τρεις, και ενός μηνός για τον ένα. Είχε επιλέξει καθορισμένο χρόνο αργίας», ως εκ τούτου, δεν αναγνωρίζουν τη νέα αργία την οποία επέβαλε ο Μητροπολίτης Ησαίας.

Ερωτηματικά προκύπτουν για την στάση που θα τηρήσουν οι μοναχοί, που εμπλέκονται στο υπό διερεύνηση σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ, καθώς, παρά το γεγονός ότι ενημερώθηκαν για παράταση της αργίας που τους επιβλήθηκε, οι δικηγόροι επιμένουν ότι από την 6 Ιουνίου, οι μοναχοί θα μπορούν να επιστρέψουν στα ιερατικά τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι μοναχοί δεν προτίθενται να επιστρέψουν αύριο πίσω στη Μονή, για να λειτουργήσουν σεβόμενοι την εν εξελίξει διαδικασία. Ωστόσο, αυτό που μας λέχθηκε από πηγή κοντά στους μοναχούς, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν πρόθεση να επιστρέψουν στο Μοναστήρι, εντούτοις μπορούν να ασκήσουν τα εκκλησιαστικά τους καθήκοντα σε οποιαδήποτε εκκλησία, αν και εφόσον τους καλέσουν για να λειτουργήσουν, ενώ όπως σημείωσε η ίδια πηγή, δεν θα κάνουν οτιδήποτε παράνομο.Οι πελάτες μας, επεσήμανε, θα επιστρέψουν σίγουρα στα καθήκοντα τους από τις 6 Ιουνίου αναφέρει θρησκευτικό site..

Οι αμόναχοι απάντησαν στον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα οι δύο εν αργία μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ, στην απόφαση του να τους θέσει σε αργία επ’ αόριστον μέχρι να κριθεί τελεσίδικα η τύχη τους στις κατηγορίες για ηθικά μεμπτές πράξεις και οικονομικές ατασθαλίες.

Με επιστολή τους τον καλούν να ανακαλέσει την αργία, τον ενημερώνουν ότι δεν την αναγνωρίζουν και ότι από αύριο θα ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους (παρά την αργία). Σημειώνεται, πως αυτή και μόνον η ενέργεια τους, δυνατόν να οδηγήσει έτσι κι αλλιώς σε καταδίκη τους.

Για την επ’ αόριστον παράταση της αργίας των μοναχών, ο Ταμασού Ησαΐας είχε επικαλεστεί «αποχρώσες ενδείξεις για τέλεση σοβαρού εκκλησιαστικού αδικήματος» (δηλαδή επαρκείς ενδείξεις) καθώς και σκανδαλισμό των πιστών.

Από αύριο σε θεωρητικό επίπεδο, έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν τα ιερατικά τους καθήκοντα, διότι η ποινή που τους επιβλήθηκε και η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν προβλέπεται» δήλωσε ο δικηγόρος των μοναχών Αναστάσιος Βαβούσκος. de facto Σχίσμα..

Νέες αποκαλύψεις στο πολυσκάνδαλο ..

ΑΡΧΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΝΟΣΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΦΥΓΑΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

Αν και τώρα παριστάνουν τις αθώες περιστερές οι δύο αμόναχοι πρωταίτιοι σε τηλεφωνήματά τους προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου ζήτησαν την μετάβασή τους στο εξωτερικό κάτι το οποίο απορρίφθηκε καθώς η υπόθεση θα έπρεπε να διερευνηθεί εις βάθος αναφέρει το sigmalive.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αρχιεπίσκοπος είναι αποφασισμένος να καθαρίσει την εκκλησία εξ ‘ου και επέτρεψε μακρά διαδικασία για να διερευνηθεί εάν προκύπτουν ευθύνες και άλλων ιεραρχών.   

Η ανακριτική επιτροπή συνεχίζει το έργο της λαμβάνοντας μαρτυρίες με την διαδικασία ωστόσο να καθυστερεί, καθώς ενώπιόν της εμφανίζονται συνεχώς νέες μαρτυρίες τις οποίες καθηκόντως οφείλει να συλλέξει.

Το έργο της αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα ( το έχουμε ακούσει αυτό το σύντομα τόσες φορές αν και πλέον παρήλθεν ο χρόνος) και το πόρισμα θα δοθεί στο εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο στο οποίο συμμετέχουν οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Κωνσταντίας, Αμαθούντας, και οι επίσκοποι Καρπασίας και Αρσινόης υπό την Προεδρία του Μητροπολίτη Κιτίου. Αυτοεξαιρέθηκε ο Μόρφου..

dimpenews.com

Back to top button