breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Τα επικίνδυνα «παιχνίδια» της Κίνας με τον ιό Έμπολα

Το καθεστώς της Κίνας προσπαθεί να οπλίσει τον Έμπολα. Η ασθένεια αυτή μπορεί να έχει ποσοστό θνησιμότητας 90 τοις εκατό.

Μια υπεύθυνη επιβολής του νόμου, η Jesalyn Harper (στις ΗΠΑ οι μονάδες αυτές αποκαλούνται Code Enforcers), παρατήρησε τον Δεκέμβριο του 2022 μια μάνικα κήπου, συνδεδεμένη με ένα υποτιθέμενο εγκαταλελειμμένο κτίριο στο Reedley της Καλιφόρνια, κοντά στο Fresno στην Central Valley. Μπήκε στη δομή και βρήκε αυτό που φαίνεται να ήταν ένα μυστικό εργαστήριο βιολογικών όπλων .

Η εγκατάσταση διοικούνταν από τον Jiabei Zhu, έναν κινέζο υπήκοο που ήταν φυγάς από την καναδική δικαιοσύνη. Ήταν επίσης ανώτατος αξιωματούχος σε μια από τις κρατικά ελεγχόμενες εταιρείες της Κίνας που είχε δεσμούς με τον κινεζικό στρατό.

Μέσα sto κτίριο αυτό, η κυρία Χάρπερ βρήκε Κινέζους υπηκόους να εργάζονται με λευκές στολές. Το εργαστήριο είχε σχεδόν χίλια διαγονιδιακά ποντίκια, «γενετικά τροποποιημένα για να πιάσουν και να μεταφέρουν τον ιό COVID-19».

Το εργαστήριο περιείχε επίσης χιλιάδες δείγματα επισημασμένων, μη επισημασμένων και κωδικοποιημένων πιθανών παθογόνων και έναν καταψύκτη με την ένδειξη «Έμπολα». Ο καταψύκτης είχε σφραγισμένες σακούλες χωρίς ετικέτα που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση βιολογικών υλικών υψηλού κινδύνου.

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) φαίνεται να έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Έμπολα. Η Καναδική Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας, σε μια αποχαρακτηρισμένη αναφορά, αποκάλυψε ότι η Δρ. Qiu Xiangguo, ενώ εργαζόταν στο μοναδικό εργαστήριο P-4 του Καναδά στο Winnipeg, χωρίς εξουσιοδότηση, έστειλε στην Κίνα  τη γενετική αλληλουχία του Έμπολα. Εργαζόταν επίσης για το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν και έστειλε με εξουσιοδότηση δείγματα διαφορετικών στελεχών του ιού Έμπολα σε αυτήν την εγκατάσταση.

Έστειλε επίσης στο εργαστήριο  δείγματα του ιού Nipah, ενός άλλου θανατηφόρου παθογόνου που μεταδίδεται από ζώα.

Η Δρ. Qiu, η οποία είχε εργαστεί πάνω σε μια θεραπεία για τον Έμπολα, συνεργαζόταν επίσης με την Ακαδημία Στρατιωτικών Ιατρικών Επιστημών της Κίνας, το ανώτατο ίδρυμα ιατρικής έρευνας του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού.

Η Δρ Qiu και ο σύζυγός της οδηγήθηκαν εκτός εργαστηρίου του Γουίνιπεγκ τον Ιούλιο του 2019, απολύθηκαν τον Ιανουάριο του 2021 και μετακόμισαν στην Κίνα, όπου εργάζονται με ψευδώνυμα. Τον Μάρτιο του περασμένου έτους, ένα έγγραφο που δημοσιεύτηκε από μια κινεζική φαρμακευτική εταιρεία αποκάλυψε  ότι η Δρ. Qiu εργαζόταν και έκανε πειράματα πάνω στον Έμπολα.

Η Δρ Xiangguo Qiu

Ο Έμπολα έχει υψηλό ποσοστό θανάτου, αλλά δεν είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός από άνθρωπο σε άνθρωπο. «Γενικά, ο Έμπολα δεν επιβιώνει καλά έξω από τους ξενιστές και δεν υποστηρίζει καλά τη μετάδοση μέσω αέρα», είπε στο Gatestone ο Δρ. Sean Lin, πρώην διευθυντής εργαστηρίου του κλάδου ιογενών ασθενειών του Ινστιτούτου Έρευνας του Στρατού στο Walter Reed. «Δεν είναι εύκολο να μετατρέψεις τον Έμπολα σε λειτουργικό βιοόπλο».

Ωστόσο, όπως σημείωσε, η Κίνα μπορεί να καταστήσει την ασθένεια εξαιρετικά μεταδοτική. Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν είναι, σε τελική ανάλυση, η πιο κερδοφόρα «πρωτεύουσα ιατρικών πειραμάτων» του κόσμου.

Ο ιός Nipah, επισημαίνει ο Δρ. Lin, είναι «εξαιρετικά παθογόνος». «Είναι ανησυχητικό», λέει, «το γεγονός ότι κινεζικά εργαστήρια ιολογίας έχουν συνεργαστεί με την EcoHealth Alliance (ένας μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα τις ΗΠΑ με δηλωμένη αποστολή την προστασία των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος από αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες)για τη συλλογή δειγμάτων μόλυνσης από τον ιό Nipah στη Μαλαισία και την Ινδία».

Το ίδιο συνέβη και στον Καναδά. «Ο Καναδάς επέτρεψε σε Κινέζους επιστήμονες να επεξεργαστούν και να μεταφέρουν στην Κίνα μερικά από τα πιο θανατηφόρα παθογόνα που είναι γνωστά στην ανθρωπότητα», είπε ο Τσαρλς Μπάρτον, ανώτερος συνεργάτης του ερευνητικού κέντρου «Sinopsis» και πρώην Καναδός διπλωμάτης που εδρεύει στο Πεκίνο.

«Ο στρατός της Κίνας έχει μιλήσει ανοιχτά για τον «εξοπλισμό» της γονιδιακής επεξεργασίας του CRISPR-Cas9 και τη διεξαγωγή έρευνας κέρδους λειτουργίας για ασθένειες ως κερκόπορτα για τη μετατροπή τους σε όπλα», ανέφερε ο Brandon Weichert, συγγραφέας του « Biohacked: China’s Race to Control Life », είπε ο Gatestone.

«Το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν εξόπλισε τον COVID-19, αλλά αυτό ήταν απλώς μια απόδειξη του τι μπορούν να κάνουν. Υπάρχουν πιο δυσάρεστες ασθένειες, όπως ο Έμπολα και ο Nipah, που μέσω πειραμάτων κέρδους-λειτουργίας μπορούν να μετατραπούν σε κάτι το τρομακτικά θανατηφόρο».

Ο Έμπολα και ο Nipah, με ορισμένες τροποποιήσεις στο εργαστήριο, μπορούν επομένως να είναι τα εργαλεία της Κίνας για την εξόντωση όσων λαών δεν συμβαδίζουν με τα θέλω τους.

Πριν από 25 χρόνια, ο στρατηγός Chi Haotian, υπουργός Άμυνας της Κίνας και αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του ΚΚΚ, φέρεται να έδωσε μια μυστική ομιλία υπέρ της εξόντωσης των Αμερικανών. Μίλησε για τη χρήση ασθενειών για την εκκαθάριση των τεράστιων χώρων της Βόρειας Αμερικής, ώστε οι Κινέζοι να μπορούν να εγκατασταθούν στις περιοχές που έχουν μείνει ακατοίκητες.

«Είναι πράγματι βάναυσο να σκοτώνεις 100 εκατομμύρια ή 200 εκατομμύρια Αμερικανούς», είπε. «Αλλά αυτός είναι ο μόνος δρόμος που θα εξασφαλίσει έναν κινεζικό αιώνα, έναν αιώνα στον οποίο το Κομμουνιστικό Κόμμα θα ηγείται του κόσμου».

«Το πρόβλημα με το κείμενο της ομιλίας του Chi Haotian είναι ότι δεν μπορεί να επαληθευτεί», είπε στον Gatestone ο Richard Fisher από το International Assessment and Strategy Center. «Όταν αποκαλύφθηκε το 2005, φαινόταν κάτι το απίστευτοι ότι η Κίνα θα εξαπέλυε βιολογικό πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών για να σφαγιάσει τον πληθυσμό της και να ανοίξει το δρόμο για εισβολή, κατοχή και εκμετάλλευση εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος».

Έκτοτε, οι εξελίξεις έδωσαν στο κείμενο αυτό μια σχετική αξιοπιστία. Μεταξύ άλλων, ο SARS-CoV-2, το παθογόνο που προκαλεί τον COVID-19, σχεδιάστηκε σχεδόν σίγουρα στο Ινστιτούτο της Γουχάν και ο Κινέζος ηγέτης Σι Τζινπίνγκ στη συνέχεια διέδωσε σκόπιμα αυτήν την ασθένεια εκτός Κίνας, μόλις είχε δραπετεύσει από αυτό το εργαστήριο. Ως εκ τούτου, «η ομιλία του Chi Haotian μοιάζει περισσότερο με μια πραγματική προειδοποίηση». Όπως επισημαίνει ο Fisher, το ΚΚΚ είναι προφανώς ικανό να προκαλέσει ένα τόσο μεγάλο κακό.

Τα αντικείμενα που κατασχέθηκαν στο εργαστήριο Reedley υποδηλώνουν έντονα ότι το καθεστώς της Κίνας ετοιμάζεται να εξαπλώσει μια ασθένεια στην Αμερική.

«Αυτό το εργαστήριο καμικάζι – ήταν ανασφαλές, ανεπαρκώς περιορισμένο, αυτοσχέδιο, που περιέχει μερικές ντουζίνες παθογόνα κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο – και δεν μπορεί να είναι κάτι το μεμονωμένο», είπε ο κ. Weichert, επίσης αναλυτής εθνικής ασφάλειας για το National Interest. «Είναι, πιστεύω, μέρος μιας μεγάλης κινεζικής στρατιωτικής επιχείρησης για τη διάδοση της νόσου σε όλο τον αμερικανικό πληθυσμό».

Το πρόβλημα με τον COVID-19 είναι ότι μόλυνε και σκότωσε επίσης Κινέζους. Ο στρατός της Κίνας, ωστόσο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι εργάζεται σε παθογόνα που στοχεύουν συγκεκριμένες ομάδες. Το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Κίνας, στην έκδοση του 2017 του έγκυρου Science of Military Strategy, ανέφερε  ένα νέο είδος βιολογικού πολέμου «συγκεκριμένων εθνοτικών γενετικών επιθέσεων».

Για φανταστείτε λοιπόν την δημιουργία ενός Έμπολα μόνο για Αμερικανούς ή Ευρωπαίους…;

Prime News.

Back to top button