Διεθνή

Τα κινητά τηλέφωνα πρόδωσαν τους αμόναχους της Αββακούμ..! Είχαν κρυφή ζωή αντί Μυστική ζωή οι καλόγεροι!!

Τα κινητά τηλέφωνα πρόδωσαν τους αμόναχους της Μονής Οσίου Αββακούμ, όπως υποστηρίζει εκκλησιαστική πηγή, η οποία υποδεικνύει, πως κάποια από τα δεδομένα που υπήρχαν σε αυτά συνιστούν από μόνα τους αποδειχτικά στοιχεία τα οποία κρίνουν και την τύχη τους στην Εκκλησία.

Είχαν κρυφή ζωή αντί Μυστική ζωή οι καλόγεροι!!

Αντί για μυστικισμό είχαν ένοχα μυστικά..

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα δεδομένα αυτά, είτε πρόκειται για φωτογραφίες, είτε για οπτικοακουστικό υλικό, είτε ακόμη και για διάφορες ιστοσελίδες τις οποίες επισκέπτονταν είναι τέτοια, που όσα ελαφρυντικά και αν επικαλεστεί κάποιος δεν είναι αρκετά για να ανατρέψουν την συνολική εικόνα που διαμορφώθηκε.

Στα πιο πάνω προστίθεται και το οπτικοακουστικό υλικό που συγκεντρώθηκε από τις κάμερες της μονής ή και από άλλο μαρτυρικό υλικό, το οποίο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, επίσης θεωρείται όχι απλώς επιβαρυντικό αλλά επαρκές για να κρίνει την τύχη των μοναχών. Τα είδαν όλα όσοι τα είδαν..

Αξίζει να σημειωθεί, πως ιεράρχες είχαν υποδείξει ( ενδιαφέρον είναι να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι Ιεράρχες ) ότι, επειδή σε κάποιες περιπτώσεις τα φαινόμενα απατούν, θα ήταν ορθό και για σκοπούς δίκαιης δίκης των μοναχών να ελεγχθεί η αυθεντικότητα του υλικού που επικαλέστηκε ο οικείος επίσκοπος Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας. Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews, φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει ότι το μαρτυρικό υλικό είναι αυθεντικό, οπόταν δεν υπάρχει περιθώριο να αμφισβητηθεί με αξιόπιστο τρόπο ώστε να ανατραπεί η όλη εικόνα.

Όπως είναι γνωστό, μία βασική παράμετρος της επιχειρηματολογίας των δικηγόρων των εν αργία μοναχών ήταν και η θέση ότι η λήψη του υλικού από τις κάμερες της Μονής Οσίου Αββακούμ ήταν παράνομη. Παράνομα ήταν τα έργα τους όσο για τις κάμερες τις είχαν αποδεχθεί γιατί είχαν περάσει τον ιερό χώρο για ξενοδοχείο και μάλιστα τις διαχειρίζονταν οι ίδιοι..

Ύστερα από διαρροές στιγμιοτύπων και γενικά οπτικοακουστικού υλικού, οι δικηγόροι των μοναχών υποστήριξαν ότι το υλικό αποκτήθηκε παράνομα και έτυχε επεξεργασίας με σκοπό να εκτεθούν οι πελάτες τους (μοναχοί).

Παράλληλα, υποστηρίχθηκε, πως στην προσπάθεια εκφοβισμού των μοναχών προβλήθηκαν στην παρουσία τους βιντεοταινίες στις οποίες φέρονταν να είναι πρωταγωνιστές με σκοπό να υπογράψουν, κατά εκβιαστικό τρόπο, τις ομολογίες τους, τις οποίες, όπως είναι γνωστό, ανακάλεσαν στη συνέχεια. Δηλαδή ομολόγησαν γιατί αναγνώρισαν τους εαυτούς τους σε σκηνές απείρου κάλους και μετά το ξανασκέφτηκαν και επιχείρησαν να καταρρίψουν το υλικό με την εύκολη δικαιολογία ότι δεν είναι αυθεντικό. Αλλά η έρευνα δείχνει ότι το υλικό ήταν αυθεντικό αυτοί δεν ήταν αυθεντικοί παπάδες και μοναχοί..

Είχαν κρυφή ζωή αντί Μυστική ζωή οι καλόγεροι!!

Ο πρωταίτιος όταν ξεσκεπάστηκε η δράση του ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου να τον φυγαδεύσει στο εξωτερικό και να κουκουλώσει την υπόθεση και ο δεύτερος ως ήταν φυσικό αρνήθηκε σύμφωνα με τον ίδιο στη συνέντευξή του

dimpenews.com

Back to top button