breaking newsΕλλάδα

Τι γράφει το «POLITICO» για της ευρωεκλογές στην Ελλάδα

Όλα για τα χρήματα στην Ελλάδα

Η κρίση κόστους ζωής είναι στο επίκεντρο των Ελλήνων ψηφοφόρων, των οποίων η χώρα τους είναι η δεύτερη χαμηλότερη στην ΕΕ. σε ανεργία

 

Τον Μάρτιο του 2024, η Ελλάδα κατέχει τη δεύτερη υψηλότερη θέση σε ποσοστό ανεργίας σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Αυτό είναι πιθανό να υπονομεύσει τη στήριξη προς το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. η Ν.Δ φιλοδοξεί να καλύψει το 33% των ψήφων που εξασφάλισε στις τελευταίες ευρωπαϊκές εκλογές, κάπως χαμηλότερο από το40,5% που έλαβε όταν διεξήχθησαν εθνικές εκλογές πέρυσι.

Ενώ κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν είναι σε θέση να αμφισβητήσει την εξουσία του Μητσοτάκη , υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη από τους Έλληνες για ακροδεξιές ομάδες όπως το κόμμα Ελληνική Λύσης , το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο να συγκεντρώσει διπλάσιο αριθμό ψήφων από ό,τι στις περσινές εκλογές.

Το κερασάκι στην τούρτα

Σε μια προσπάθεια να φανεί πιο πατριώτης από τους (υπερ)εθνικιστές, ο Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι θα κάνει τα πάντα για την μη ευρωπαϊκή ένταξη της βόρεια Μακεδονίας και κάνει λόγο για ιστορική ρήξη της χώρας του με τη Βόρεια Μακεδονία

Ακόμα συμπεριέλαβε στη λίστα του τον Φρέντι Μπελέρι , τον φυλακισμένο εκλεγμένο δήμαρχο της Χιμάρας .που θεωρείται θύμα πολιτικής δίωξης.

ο Μητσοτάκης χρησιμοποιή τον Φρέντι Μπελέρι για να μπερδέψει τους ψηφοφόρους

https://www.politico.eu/article/politics-local-eu-election-about-member-country/#greece

Prime News.

Back to top button