Διεθνή

Το Μεξικό έβγαλε Εβραία Πρόεδρο! που ασκεί κριτική στο Ισραήλ για Γάζα και η Αργεντινή έναν ακροδεξιό σιωνιστή Πρόεδρο που ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό! Η Λατινική Αμερική το παγκόσμιο εργαστήρι της Νέας Πολιτικής!

Το Μεξικό έβγαλε Εβραία Πρόεδρο! που ασκεί κριτική στο Ισραήλ για Γάζα και η Αργεντινή έναν ακροδεξιό σιωνιστή Πρόεδρο που ασπάστηκε τον Ιουδαϊσμό! Η Λατινική Αμερική το παγκόσμιο εργαστήρι της Νέας Πολιτικής της Νέας Εποχής!

Η Μεξικανοεβραία υποψήφια για την προεδρία Claudia Sheinbaum κέρδισε τις προεδρικές εκλογές του Μεξικού, σύμφωνα με την ταχεία καταμέτρηση δειγμάτων του εκλογικού ινστιτούτου INE που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής αναφέρει το ισραηλινό μέσο JP. Kαι προσθέτει ότι η Σέινμπαουμ του Μεξικού κερδίζει την προεδρία του Μεξικού, σύμφωνα με το εκλογικό ινστιτούτο

Η υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος Claudia Sheinbaum κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στο Μεξικό, σύμφωνα με την ταχεία καταμέτρηση δειγμάτων του εκλογικού ινστιτούτου INE που δόθηκε στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής.

Η λεγόμενη ταχεία καταμέτρηση του εκλογικού ινστιτούτου εκτιμά το αποτέλεσμα των εκλογών με βάση ένα δείγμα που είναι αντιπροσωπευτικό των ψήφων σε ολόκληρη τη χώρα. Έχει περιθώριο σφάλματος +/-1,5%, λέει το INE. Είναι η πρώτη γυναίκα που εκλέγεται Πρόεδρος στο Μεξικό.. Για συντριπτική επικράτηση με 52% κάνει λόγο ο διεθνής τύπος..

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

Παρουσιάστηκε ως διάδοχος του απερχόμενου αριστερού προέδρου Andrés Manuel López Obrador, η Claudia Sheinbaum που κέρδισε τις προεδρικές εκλογές αυτή την Κυριακή. Είναι η πρώην δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού. Είναι εγγονή Εβραίων προσφύγων από τη Βουλγαρία και τη Λιθουανία σημειώνει το leparisien.«Κατάγομαι από μια εβραϊκή οικογένεια και είμαι περήφανη για τους παππούδες μου και τους γονείς μου», έγραψε στις 12 Ιανουαρίου 2009 στην εφημερίδα La Jornada για να εκφράσει τη «φρίκη της για τις εικόνες των βομβαρδισμών του Ισραήλ στη Γάζα». . Εξήγησε ότι η γιαγιά της από τη μητέρα της και ο «κομμουνιστής» παππούς της είχαν εγκαταλείψει τη Λιθουανία και τη Βουλγαρία για να ξεφύγουν από τη «ναζιστική δίωξη». Το σύνθημα της είναι «πρώτα οι φτωχοί»..

Μπήκε στην πολιτική με τον σημερινό πρόεδρο Andrés Manuel López Obrador, ήταν δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού μεταξύ 2000 και 2006. Της εμπιστεύτηκε το χαρτοφυλάκιο περιβάλλοντος, στρατηγικής σημασίας στη μεγαλούπολη των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων (το 2023). Η Claudia Sheinbaum ολοκλήρωσε το διδακτορικό της με ακαδημαϊκή παραμονή στην Καλιφόρνια, πράγμα που σημαίνει ότι μιλάει καλά αγγλικά σε αντίθεση με τον απερχόμενο πρόεδρο, προτείνοντας μια προεδρία με πιο διεθνή προσανατολισμό. Η Claudia Sheinbaum έκανε μεταπτυχιακό στην ενεργειακή μηχανική στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού (UNAM) τη δεκαετία του 1980, δραστηριοποιήθηκε στο πλαίσιο του Πανεπιστημιακού Φοιτητικού Συμβουλίου (CEU) ενάντια στη μεταρρύθμιση των πανεπιστημίων.

dimpenews.com

Back to top button