Διεθνή

Το ”σχέδιο Αββακούμ” ήταν ένα βρετανικό σχέδιο…;

Το ”σχέδιο Αββακούμ” ήταν ένα βρετανικό σχέδιο… .Ένα σχέδιο που έμεινε στα χαρτιά αλλά και στην ιστορία πως ένας ιδιοφυής τρελός ή επιτήδειος μπορεί να παραπλανήσει ως και έναν Τσώρτσιλ όταν ελλείψει άλλου και υπό συνθήκες πανικού τον πίστεψε…!

Έτσι και ο πρωταίτιος της Αββακούμ έφθασε να πείσει ως τα μεγάλα κεφάλια της Κυπριακής Εκκλησίας που τον θρόνιασαν μετά Βαίων και Κλάδων και τώρα ψάχνουν για κλαδευτήρι και δεν βρίσκουν … αφού θέριεψε στην κυριολεξία ως φοίνιξ της αδικίας.

Ήταν σ΄εξέλιξη ο Β΄ παγκόσμιος πόλεμος και τα γερμανικά υποβρύχια ήταν ακαταμάχητα και είχαν κυριαρχήσει στον Ατλαντικό και ένιωθε πως η χώρα του ήταν υπό ασφυκτικό κλοιό. Ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται και αναζητώντας απεγνωσμένα ένα υπερόπλο .. έφθασε μέσω συστάσεων των συμβούλων του σ΄έναν μυστηριώδη φυσικό τον Τζέφρυ Παίκ που είχε μια ”πρωτοποριακή” σύλληψη. Πρότεινε να ναυπηγηθούν πλοία π.χ αεροπλανοφόρα από πάγο που θα ήταν άτρωτα από τα εκρηκτικά. Έλεγε ότι είχε εφεύρει ένα ”αλεξίσφαιρο” υλικό το πάικριτ ένα μίγμα από ξυλομάζα (χαρτοπολτό) 10% και πάγο 90%.. Ένα σύστημα εσωτερικής ψύξης θα διατηρούσε το πάγο όταν θα έπλεε σε θερμές θάλασσες και 26 κινητήρες αεροπλάνων θα το κινούσαν. Στις 7/12/42 δόθηκε εντολή κατασκευής του πλοίου με την έγκριση ενός υπέρογκου κονδυλίου..Η επιχείρηση πήρε τη μυστική κωδική ονομασία ”σχέδιο Αββακούμ”. Άρχισαν οι δοκιμές αλλά η δουλειά στράβωσε και η απάτη αποκαλύφθηκε μετά από 2 χρόνια συνεχών προσπαθειών.

Το παγόπλοιο προσέκρουσε στο γεγονός ότι η πρόβλεψη του εφευρέτη του αφορούσε μόνο την κορυφή …. του παγόβουνου καθώς τα 7/8 είναι κάτω από την επιφάνεια του νερού. Η μεγαλόπνοη ιδέα εγκαταλείφθηκε και ο Τζέφρι Πάικ που είχε μόλις μια βδομάδα που είχε βγει από το τρελάδικο όταν ξετρέλανε με τη μεγαλοφυή του σκέψη τον Τσώρτσιλ τελικά αυτοκτόνησε μέσα στην καθολική απαξίωση..

Έτσι και ο περισπούδαστος πρωταίτιος της Αββακούμ με καμιά δεκαριά πανεπιστημιακούς τίτλους και πατριαρχικά οφίτσια έφθασε να πείσει ως τα μεγάλα κεφάλια της Κυπριακής Εκκλησίας που τον θρόνιασαν μετά Βαίων και Κλάδων και τώρα ψάχνουν για κλαδευτήρι και δεν βρίσκουν … αφού θέριεψε στην κυριολεξία ως φοίνιξ της αδικίας..

Πάντως για την ιστορία του πράγματος ο επιτήδειος του ”σχεδίου Αββακούμ”/Project Habakkuk αυτοκτόνησε με ισχυρή δόση ναρκωτικών ή τον αυτοκτόνησαν αφού μπήκε σε ξένα χωράφια..

ΥΓ Το ”σχέδιο Αββακούμ” ήταν ένα βρετανικό σχέδιο…; κι όταν λέμε Βρετανικό δεν εννοούμε κατά ανάγκη Βρετανικό αλλά ξενοκίνητο με την ευρεία έννοια.

dimpenews.com

Back to top button