breaking newsΕλλάδα

Ελληνικό: Η πρώτη πόλη των 15 λεπτών – Προχωρούν όλα βάση του σχεδίου της Νέας Τάξης Πραγμάτων

Μια γεύση από τη νέα πόλη εντός του αστικού πλαισίου της Αθήνας, η οποία αποκαλείται «μικρό Ντουμπάι», παρέχει η βρετανική Telegraph.

Το παραθαλάσσιο συγκρότημα, το οποίο θα μεταμορφώσει ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο, υπόσχεται μια τουριστική εμπειρία πέντε αστέρων, αλλά δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

Ένα εγκαταλελειμμένο αεροδρόμιο στην Αθηναϊκή Ριβιέρα μετατρέπεται σε ένα φιλόδοξο νέο θέρετρο διακοπών και παράκτιο πάρκο, αν και ορισμένοι λένε ότι δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από ένα «μικρό Ντουμπάι». Όσο ήταν σε λειτουργία, το Διεθνές Αεροδρόμιο Ελληνικού, τέσσερα μίλια νότια της Αθήνας, ήταν μια δημοφιλής πύλη εισόδου στην ελληνική πρωτεύουσα, ακόμη και αν είχε μια από τις πιο φρικιαστικές απογειώσεις και προσγειώσεις στη Γη, συνεχίζει το βρετανικό ρεπορτάζ.

Όταν κρίθηκε ακατάλληλο για ανάπτυξη λόγω ηχορύπανσης και ανησυχιών για την ασφάλεια, το αεροδρόμιο τέθηκε εκτός λειτουργίας το 2001. Μετά το κλείσιμο του αεροδρομίου, η έκταση των 1.500 στρεμμάτων ανακατασκευάστηκε σε Ολυμπιακό Συγκρότημα για τους αγώνες του 2004, φιλοξενώντας χόκεϊ, ξιφασκία και σόφτμπολ, αλλά έκτοτε έχει μείνει εγκαταλελειμμένη παρά τις πολλαπλές προτάσεις ανάπλασης.

Το σχέδιο ανάπτυξης
Το τελευταίο σχέδιο ανάπτυξης, το Ελληνικό, βρίσκεται σε εξέλιξη. Το έργο αστικής ανάπλασης ύψους 6,8 δισεκατομμυρίων λιρών είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, υποσχόμενο να “συνδέσει απρόσκοπτα την πόλη με τη θάλασσα” και να προσφέρει στους Αθηναίους έναν ολοκαίνουργιο χώρο πρασίνου, μεγαλύτερο από το Hyde Park του Λονδίνου.

Σύμφωνα με την Telegpraph, αυτό, στα χαρτιά, θα είναι μια σημαντική προσθήκη για την πόλη, η οποία είναι περισσότερο γνωστή για τους σκονισμένους αρχαιολογικούς χώρους της στους λόφους παρά για τα εκτεταμένα πάρκα της. “Αυτό είναι αυτό που αποκαλούμε “παράδεισο των ταχυδρομικών κωδικών”. Μια πραγματική πόλη 15 λεπτών στο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης, που διαθέτει ένα από τα καλύτερα κλίματα της Ευρώπης, με περισσότερες από 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο, 4 χιλιόμετρα παράκτιου lifestyle κατά μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας και διεθνή συνδεσιμότητα, μόλις 30 λεπτά από το αεροδρόμιο”.

Σύμφωνα με τα σχέδια, το Ελληνικό θα μετατρέψει το παλιό αεροδρόμιο σε ένα τεράστιο παράκτιο πάρκο (με την ονομασία The Experience Park), με ξενοδοχεία πέντε αστέρων, πολυτελείς κατοικίες, μια παραλία μήκους ενός χιλιομέτρου, εμπορικά κέντρα, ένα πολιτιστικό κέντρο και ένα ενυδρείο.

Οι πρώτες κατοικίες που βγήκαν στην αγορά έχουν όλες προπωληθεί.

Θα υπάρχει επίσης ένα καζίνο και ξενοδοχείο, το οποίο έχει ήδη θεμελιωθεί, ενώ οι σκελετοί των νέων πολυκατοικιών έχουν επίσης αρχίσει να παίρνουν μορφή.

Οι αρχιτέκτονες Norman Foster, Kengo Kuma και Bjarke Ingels είναι μεταξύ των μεγάλων ονομάτων πίσω από τα σχέδια. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Ελληνικού, η “έξυπνη πόλη” θα προσελκύει περισσότερους από ένα εκατομμύριο τουρίστες ετησίως μόλις ανοίξει για το κοινό

.karditsastakra

Back to top button