Διεθνή

H Χεζμπολά έκαψε το Β Ισραήλ..O πόλεμος σε νέα φάση όλο και πιο ανορθόδοξος μετά τον θάνατο Ραίσι.. τ αρχηγός της Μοσάντ: ”ξέρουμε που είναι ο Νασράλα κι όποτε θέλουμε τον σκοτώνουμε.” Έμμεση παραδοχή ότι σκότωσαν το Ραίσι; ΒΙΝΤΕΟ

H Χεζμπολά έκαψε το βορρά στο Ισραήλ.. Πύρινη κόλαση στο βορρά του Ισραήλ. Από ρουκέτες που εκτόξευσε η Χεζμπολά προκλήθηκαν γιγαντιαίες πυρκαγιές που καταπίνουν ολόκληρες εκτάσεις και σπίτια. Εκκένωση. O πόλεμος περνάει σε νέα φάση γίνεται ολοένα και πιο ανορθόδοξος μετά τον περιπετειώδη θάνατο του Ραίσι.. Ο τ αρχηγός της Μοσάντ Yossi Cohen δήλωσε πως ξέρουμε που είναι ο Νασράλα κι όποτε θέλουμε τον σκοτώνουμε. Αυτό είναι μια έμμεση παραδοχή ότι σκότωσαν το Ραίσι;

Το Kibbutz Giladi καταστράφηκε ολοσχερώς. Μια μεγάλη πυρκαγιά προκλήθηκε από επιθέσεις με ρουκέτες της Χεζμπολάχ στην περιοχή Kiryat Shmona συνεχίζει να εξαπλώνεται και καταστρέφει σπίτια στη βόρεια συνοικία Τελ Χάι της πόλης στη Δυτική Γαλιλαία. Σήμερα εξακολουθούσε επίσης να καίει πυρκαγιά που προξένησαν πύραυλοι και στα υψώματα του Γκολάν χθές. Συνολικά 15 τοποθεσίες στο Ισραήλ έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Το κανάλι 13: 8 πυροσβεστικά συνεργεία από όλους τους σταθμούς του βόρειου τομέα εργάζονται σε αρκετούς τομείς για να σταματήσουν την εξάπλωση της φωτιάς. Η κύρια προσπάθεια είναι η προστασία του οικισμού Kahal και μιας κοντινής στρατιωτικής εγκατάστασης. Οι δυνάμεις στο έδαφος ενώθηκαν με πυροσβεστικά συνεργεία της Διοίκησης Εσωτερικού Μετώπου και επιπλέον συνεργεία πυροσβεστικής από την Κεντρική Περιφέρεια του Ισραήλ Πυροσβεστικής και Διάσωσης κατευθύνονται προς το σημείο. Η αστυνομία του Ισραήλ απέκλεισε τον αυτοκινητόδρομο 85 και προς τις δύο κατευθύνσεις από τον κόμβο Kader προς την Amiad.

21:30 – Πυροσβεστικά συνεργεία αναπτύσσονται σε όλη την Άνω Γαλιλαία

Περισσότερες από 10 πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε όλη την Kiryat Shmona και προστατεύουν τη γραμμή των σπιτιών. Επιπλέον, στη διασταύρωση Amiad, πυροσβέστες προστατεύουν τον οικισμό Kahl από την εξάπλωση της φωτιάς. Φωτιά καίει και στο Χαμάμ μετά από πτώση πυραύλου. Πυροσβεστικά συνεργεία εργάζονται στο Τελ Σάκι στο Γκολάν.

Οι ισραηλινές αρχές δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τις δασικές πυρκαγιές στα σύνορα του Λιβάνου. Η φωτιά απειλεί αρκετά κιμπούτς, τα χωράφια έχουν ήδη γίνει καπνός.

Kανάλι 13: Ο Βορράς φλέγεται: τεράστιες πυρκαγιές εξαπλώνονται στο Γκολάν και τη Γαλιλαία ως αποτέλεσμα της πτώσης πυραύλων. 13 πυροσβεστικές ομάδες προσπαθούν να ελέγξουν τη φωτιά στο Kiryat Shmona, κλήθηκαν να βοηθήσουν πυροσβέστες από το κέντρο

αναλυτής της εβραϊκής εφημερίδας Maariv, Ben Caspit, στη σελίδα του:

Ο Nisan Zeev, κάτοικος της περιοχής, λέει ότι μάχονται με τη φωτιά εδώ και τέσσερις ώρες. «Πέντε ώρες αργότερα έφτασε ένα πυροσβεστικό όχημα», πρόσθεσε. «Οι οπωρώνες με αβοκάντο κάηκαν και μέχρι στιγμής καταφέραμε να αποτρέψουμε την είσοδο της φωτιάς στο κιμπούτς και ο ισραηλινός στρατός δεν επιτρέπει πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Είμαστε μόνοι εδώ, μόνοι, δεκάδες χιλιάδες ντουνάμ καίγονται εδώ.

Στο Kiryat Shmona καίγονται σπίτια και δεν επιτρέπουν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα».

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι τα πυροσβεστικά αεροπλάνα δούλευαν ακούραστα όλη την ημέρα, αλλά δεν μπορούν να πετάξουν τη νύχτα.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και των Υπηρεσιών Διάσωσης λέει: «Είμαστε παρόντες από τις 10 το πρωί σε διαδοχικές εκδηλώσεις σε όλη την περιοχή».

Στο Kibbutz Giladi, τα πυροσβεστικά οχήματα δούλευαν παράλληλα με τις μαζικές πυρκαγιές που απείλησαν τον Kiryat Shmona.

dimpenews.com

Back to top button